Szüzességi fogadalom? Vallás? Szerelem? Kitartás?
"egy felbontatlan ajándék akarok lenni számára"
Ez nem felbontatlan ajándék, hanem zsákbamacska. A nemiszervek nem futószalagon gyártott, csereszabatos termékek. Mindegyik más és más. Semmi biztosíték sincs arra nézve, hogy összeilletek majd. És ha nem, a felbontatlan ajándékból két életet tönkretevő rabiga lesz. De nézhetjük az emberi vonatkozást is: Ha szeretsz valakit, a legjobbat akarod adni neki. A legjobb pedig csak akkor lehetsz, ha tapasztalt vagy.
Természetesen nem akarlak rábeszélni semmire, erre sem sem okom, se jogom. Csak elmondtam a fenntartásaimat.
Én is a nászéjszakámig akarok várni az első szexszel. És ebben 100% biztos vagyok. Most taglalhatnám, hogy miért akarom így, de te is pontosan tudod Kérdező, hogy miért.
Én azt mondom neked, hogyha ez a fiú tényleg szeret téged, ha ő szerelmes a lelkedbe, akkor tud várni rád. Ha nem, akkor csak tipikus szex-orientált állat, aki csak kiakarja elégíteni szexuális vágyait. Fogalmad sincs, hogy milyen kiégetten fogod érezni magad, ha beadod a derekad, úgy fogod érezni, hogy mindent elveszítettél. Most nem magyarázom el, hogy miért, mert te úgyis érted, Kérdező, a többiek meg le vannak sz*rva, hogy mit gondolnak erről. A Kérdező és én is ebben nevelkedtünk, mi látjuk ennek a nemes fogadalomnak a gyönyörűségét, a romantikáját, ez már a testi mivoltunkon kívül van, ez már a lélek.
Lehet, azt mondod, hogy igen, tuti ő lesz a férjed. És? Mi a garancia? 8 hónap az semmi. A fenil-etil-amin hormonok 1.5-2 évig termelődnek. Ha két év után is együtt vagytok, na akkor az már tényleg szerelem és nem biológia. Nem tudhatod, hogy mikor fog megváltozni, mikor fog kibújni a szög a zsákból. És akkor hogy fogod majd érezni magad, hogy már nem vagy szűz, amikor elhagy téged? Mit fogsz majd mondani a jövendőbeli férjednek? Úgy látom, fontos számodra az Istennel való kapcsolatod. Szerinted Isten mit gondol erről a srácról? Szerinted ő az, akit neked szánt? Ha ő az, akit neked szánt, akkor azt akarja, hogy várj vele házasságig.
Kérdező, ebben nőttél fel, ezt a példát láttad kedves szüleid révén, a te lelki ismereted így nőt fel. Eltudod képzelni milyen borzalmas bűntudatod fogsz érezni, ha belemész?
Tudod, én is sokat gondolkodtam és próbáltam kompromisszumot kötni önmagammal. Elgondolkoztam azon, hogy esetleg eljegyzés után már lehetne szexelni... De nem. Nem nyitok hamis kiskapukat. Ha igazi hívő vagyok, ha Istennel igazi, élő kapcsolatom van, ha neki tetsző életet szeretnék élni, akkor nincsenek kompromisszumok, mert el fogom veszíteni a legnagyobb dolgot, amim van, amit adhatok.
Ajándékról beszéltél. Egy egyszerű példa. A születésnapi, vagy karácsonyi ajándékot mikor adjuk oda egymásnak? Ünnep előtt? Nem. Nem ünnep előtt. Az Ünnep alkalmából adjuk oda az ajándékot. És ez a nemes ajándék, csakis-csakis a Te férjedé. Ha igazán tiszta, nemes és boldog ünnepséget szeretnél a férjeddel, akkor várj. Gondolkodj el ezeken, Kérdező! Ha gondolod, oszt meg velem a gondolataid.
A többieknek, akik nem értik ezt az egészet, és majd szitkozódnak: le vagytok sz*rva.
#14 vagyok megint.
Csak egy apró dolog még.
"felbontatlan ajándék akarok lenni számára, csak az övé".
"mert rengeteg sex nélküli szeretkezésünk volt, petting, meg ilyesmi is"
Enyhén érzékelhető an nagy ellentmondás.
Amit éreztetni akarok. Ha nem ez a 21 éves srác lesz a te férjed, akkor sajnálattal kell, hogy közöljem veled; nem leszel felbontatlan. Számomra bontott ajándék lennél. Ezen is gondolkodj el.
Azt állítod, hogy hívő vagy és, hogy fontos számodra Isten, a szüleid, tudnod kell, hogy miről beszélek.
14, én is katolikus vagyok, de a te fajtátad nagyon nem csípem. Tipikusan olyan vagy, aki felsőbbrendűnek képzeli magát a többi embernél, csak mert szűzen megy férjhez.
Nem támadtam a kérdezőt, elmdontam a véleményemet, de leírtam, hogy az ő döntése ő élete, ha így akar élni, akkor tartson ki az elvei mellett. De azt nagyon nem szeretem, ha idejön valami fennkölt katolikus, leereszkedik a pórnéphez és azt hiszi ő szarta a spanyol viaszt. Nem, ez nem játszik. Többek között a hozzád hasonló kirekesztő, lenéző, nagyképű, nagy "katolikusoktól" tudok hányni és utáltam meg a közösségbe járást. Mit is mondott Jézus a megbocsátásról és felebarátod elfogadásáról? :) Ahhoz képest, hogy mekkora vallásosnak állítod be magad, te dobtad az első követ azokra akik nem úgy élnek ahogy te.
Tanulj egy kis alázatot.
A szex az ember alapszükséglete.Ugyanúgy mint az ivás,légétel,evés stb.
Lehet pótolni egy darab,de helyettesíteni semmi sem tudja.
Aki olyanokat ír,hogy aki nem bírja ki évekig a párja mellett szex nélkül "mert állat" az inkább vegyen kezébe egy bioszkönyvet.
A házasságnak mégis miért van ekkora jelentősége? Kapsz egy darab papírt,hogy együtt élsz vele.Ettől fogod szeretni a párod? Nem.
A rossz szexuális élet úgy teheti tönkre a házasságot mint a sicc.
Gyerekek vagytok,akiknek átmosták az agyát a szüleik.
Kívánom nektek hogy jól süljön el a dolog de esélyeek az nincs sok rá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!