Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Lassan eljönne az ideje de...

Lassan eljönne az ideje de nem tudom mit tegyek? Fontos :\

Figyelt kérdés

Sziasztok! A helyzet a következő: A szüleim nagyon szigorúak, nem mindenben de ebben a témában rettenetesen. Barátom van már egy éve, de ők úgy tudják, hogy még csak fél éve vagyunk együtt. Nem mertem elmondani nekik, hogy járunk mert féltem, hogy nagyon kiakadnának. Igazából amikor bemutattam nekik a páromat akkor is nagyon idegesek lettek és el lettem tiltva mindentől (találkozás barátokkal, laptop, telefon stb.) egy hónapig. Én most tizenhét éves vagyok, a barátom tizenkilenc. A baj az, hogy szüleim kiskorom óta (vagyis amióta ez szóba jött) azt nevelték belém, hogy házasságig nem feküdhetek le a párommal mert az bűn és nem jó dolog, ilyen tisztasággyűrűt is vettek amit mindig hordanom kellene, de végülis csak akkor viselem ha látják, suliba is leveszem, mert nem értek egyet velük. Próbáltam megmagyarázni nekik hogy felelősségteljes lennék bármilyen helyzetben és nem is vagyok az a fajta lány aki mindenkivel lefeküdne, sőt... De most viszont már én is kezdem érezni hogy lassan ideje lenne, már csak azért is mert a barátom már egy éve vár rám úgymond. Azt mondta, hogy ő vár rám ameddig kell, és ezt értékelem is, de úgy érzem nem várhatom ezt el tőle.

Gondoltam már rá, hogy ha megtennénk akkor mi lenne, mert az lehet hogy nem derülne ki de nem szeretek hazudni senkinek, viszont ezt egyáltalán nem merem szóba hozni otthon, na meg nem is érzem úgy hogy ehhez köze lenne bárkinek is.

Ilyen helyzetben mit tegyek? Beszélni nem lehet velük, esélytelen.

Anyám folyton azt mondogatja, hogy ő nem a nekem való fiú, hozzám valaki visszafogottabb lenne való aki majd feleségül vesz mert ő biztosan nem fog (pedig szerintem semmi baj nincs a barátommal - egyetemre megy jogot tanulni tehát még okos is, művelt és mindig udvarias velük is. Akit ők képzelnek el mellém az szerintem a mai világban már nem létezik).

Köszönöm előre is a válaszokat, szép napot!:)

2014. márc. 13. 17:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%

#9 A pokolba vezető út is jóindulattal van kikövezve.

Meg akarják óvni a rossz dolgoktól? A legrosszabb utat választották. A lehető legrosszabbat. A gyereket nem elzárni kell, naivnak nevelni és kalitkába dugni, hanem Igenis ismertetni a dolgokat ÉS aztán elbeszélgetni. A gyerek nem egy nevelnivaló háziállatka, plüssszolga, akit kedved szerint irányítgathatsz; mert ha egyszer felnő, megjön az esze, és elgondolkodik, "Mégis mi a lófaszt tettek velem anyámék?" szinten fog rühellni titeket. Pont az ilyeneket tartják a begyepesedett, szűklátókörű és végtelenül Ostoba szülőknek, AKIKŐL MENEKÜL A GYEREK. Nem fog szeretni titeket, nem érted? Ragaszkodni fog, és valamilyen szinten tisztelni, de nem fog szeretni úgy, ahogy kellene. Lesz benne lázadás, ellnállás és Csalódottság. Te azt hiszed, ez a legjobb neki - KORÁNTSEM. A gyerekek kíváncsiak, és Ki Kell próbálniuk mindent, mert csak és kizárólag a saját hibájukból tanulnak. Mondhatod neki, hogy ne idd meg a romlott tejet, mert rosszul leszel tőle, meg fogja inni. Miért? Mert kíváncsi és a saját kárán tanul. De akkor többet nem is fog inni a tejből! Ha viszont csak korlátozod, egyre kíváncsibb lesz, tiniként csapongóbb és kezelhetetlenebb - akár a hátad mögött.

A gyereket ne idomítsd, tanítsd és szeresd. Igenis a túlszigorú nevelés miatt fog a legjobban pofára esni.

2014. márc. 13. 19:22
 12/17 anonim ***** válasza:
igaza van a 11-esnek,az életben csalódások is kellenek hogy tanuljunk belőlük,más lenne a helyzet ha a kérdező teszem azt 12-13 évesen akarna lefeküdni a barátjával,de már 17 éves,lassan nagykorú lesz,és régebb óta együtt vannak,nem is felelőtlen,akkor minek tiltják,nem drogozni vagy lopni akar csak szexelni azzal akit szeret..azt meg magyarázza már meg valaki hogy miért kéne várni a házasságig ha szeretik egymást?a házasság talán garancia arra hogy nem hagyja el a pasi soha?mert szerintem nem...akkor meg mitől féltik?..szerintem még egy próbát megér hogy megbeszéld a szüleiddel a dolgot,de ha annyira konzervatívak akkor úgysem fogják megérteni,szerintem csináld nyugodtan ha úgy érzed fel vagy rá készülve,semmire nem kényszeríthetnek a szüleid
2014. márc. 13. 19:38
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
11!Te Hülye! Hát nem kigyerekről van szó hanem egy 17 éves lányról B.od! Egy 17 éves lány,már érzi és tudja ennek a súlyát,különben is jövőre itt az érettségi..Tanuljon!Mit pofázol,ha nem tapasztalatból beszélsz?Az Édesanyja szerint nem hozzá való.Rá kell hallgatni! De 17 évesen már eltudja dönteni,hogy ki hozzávaló vagy sem.,de sokat egy nagylánynak is jóljönnek a vélemények,és az óvatos szülők!
2014. márc. 13. 22:18
 14/17 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen szigorúak a szüleid! Én hallottam olyanról hogy egy felnőtt nőnek nem engedték a szülei hogy szexeljen a férjével. Ezért elváltak...

Olyan hihetetlenek ezek a dolgok, nem tudom elképzelni miért csinálják ezt.... Lehet hogy ők nem szeretik a szexet, vagy nagyon vallásosak, de attól még elfogadhatnák hogy ez az élet rendje, és egy egészséges embernek szüksége van a szexre... (a legtöbben már fiatalon tízen egykét évesen, sőt valaki még fiatalabban, elkezdi az önkielégítést, mert a teste kívánja, nyilván a szex csak később kell hogy bekövetkezzen)

Szerintem még elég fiatal vagy, de ha úgy érzed kész vagy rá, és kívánod is, akkor nyugodtan feküdjetek le :)

Ha nem kívánod, nem izgulsz fel pl egy hosszú csókolózás közben, akkor szerintem még korai.

2014. márc. 14. 10:00
 15/17 anonim ***** válasza:

#13 Csigalom és nyugavér, nethuszár. A degradáló választ nem is nagyon a Kérdezőnek szántam, hanem Neked. Te, a mélyenszántó és magasröptű válaszaiddal és reakcióddal igencsak azt sugallod, képtelen vagy elviselni a kritikát. Csíp a pisi? Talán véletlenségből magadba néztél és egy kósza gondolat azt súgta, lehet hogy igazam van Veled kapcsolatban? Az a szülő, aki elfelejti, milyen volt gyereknek lenni, Szándékosan Visszatartja a kicsit és még neki áll fejjebb, ha esetleg valami máshogy van, mint ahogy a csöpp agyában azt elképzelte, nézzen a tükörbe és vágja szájba magát kétszer.

Ide figyelj. Te azt képzeled, hogy ha valaki "felnőtt", az agyban is Felnőtt? Néha inkább csak jól megtermett gyerek ráncokkal. És amit hangsúlyozni akarok: nem mindig a felnőtteknek van igaza. Nem mindenki való szülőnek. Nem agyonfélteni kell a gyereket, hanem jól nevelni és megbízni benne.

2014. márc. 14. 16:07
 16/17 A kérdező kommentje:

mindenkinek köszönöm a válaszát, pozitívat-negatívat (rám nézve) is.

azóta felhoztam a témát szüleimnek, de természetesen az lett a reakció amit vártam vagyis kicsit rosszabb is, mert meg akarják tiltani hogy találkozzak a barátommal, mivel szerintük ő csak le akar fektetni és annyi. nem tudtam megmagyarázni nekik amit szerettem volna úgyhogy inkább hagytam. majdcsak lesz valahogy.. :\ :)

2014. márc. 15. 15:01
 17/17 anonim válasza:

-Anya,Apa ez a fiú jelent számomra mindent. Reggel azért kelek ,hogy vele találkozak. És azért fekszem le aludni ,hogy másnap megint találkozzak vele ! És engem hiába tiltotok el tőlte én még szeretni fogom. És nem tartom erkölcsileg helyesnek ,h nem tartjátok ezt a kapcsolatot helyesnek.Remélem meg értitek ,hogy én nem a ti klónotok vagyok aki úgy viselkedik amit ti mondtok. És ne feledjétek a tiltott gyümölcs mindig finomabb lesz.

-Én valami hasonlót tálalnék ily esetben

2014. márc. 16. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!