Szerintetek 14 évesen korai elveszteni a szüzességem?
14 éves vagyok és van egy komoly barátom ,akivel nem rég vagyunk együtt…Szeretnénk lefeküdni egymással…Lány vagyok ,szerintetek ez koraii lenne?
És ha a ti lányotok volnék ,akarnátok ,hogy elmondjam ,hogy esetleg már nem vagyok szűz?Az első nagyon fáj?
A világ kétharmadán a mai napig a 14/15 éves lány bőven eladó sorban van,nem ritkán már feleség, kisebb részben ilyenkor már anya is. Nálunk még a 19. század végén is a 15-16 éves lány bőven eladósorban volt, a mai értelemben vett nagykorú 18-20 éves esetében lányoknál már aggódtak a szülők, hogy nincsen férjnél mi lesz ha vénkisasszony lesz.
Jelenleg csak a nyugati kultúrkörben tartják "gyereknek" az ilyen korú fiatalokat, és ez is eléggé újkori találmány, és csak nálunk. Eddig is természetes volt, hogy nemi életet élnek (más kérdés, hogy kiházasitva), és a világ 2/3-n a mai napig természetes.
Gyakorlatialg a 14-15 éves lány/fiú teljesen normális ha nemi életet él, ez eddig is igy volt, és ezután is igy lesz. Még akkor is ha pillanatnyilag ebben a kultúrkörben más is az álláspont.
A történelem erre rácáfol amit mondasz.
És nem kell eltartania magát ahhoz, hogy a barátjával egyet szexeljen.
A hormonrendszert, és a testi fejlődést nem érdekli sem a személyije, sem az,hogy anyunak mi a véleménye ebben a kulturkörben. Évezredek óta (ami azt illeti amióta ember létezik) normális az, hogy amint fogamzóképes akár
anya is legyen, és minden kultúra ettől már nőnek is tekintette. Az, hogy a nyugati keresztény kulturkörben az utóbbi cc: 100 évben ez némileg módosult ebből a szempontból nem releváns, mivel eddig sem igy volt, és nálunk is csak nem rég óta uralkodik ez a szemlélet. Gyakorlatilag földrajzilag nagyon behatárolható ez a gondolkodás, és nálunk is új találmánynak számit, történelmi szempontból és mércével kihalóban lévő "múló szeszély".
Mint mondtam ez jelenleg is realitás a világ 2/3-án, egyáltalán nem a múlt, csak nem vagy hajlandó megzavarni magadat tényekkel :)
Az én lányomtól azt várom el 14 évesen, hogy már képben legyen, és tudjon védekezni. A szex jó dolog, de nem veszélytelen. A szülőnek pedig kötelessége felkésziteni a veszélyekre.
Ez már itt a 21. század, és Közép-Európa.
Nem a középkori, vagy jeleni Kelet, ahol gyakoroljuk az iszlám vallást.
Nos igen, ennek minden előnyével, és hátrányával együtt.
Mint láthatod a "legyél 18 mielőtt szexelsz" dolog erősen kihalófélben van. Még cirka: 20 év, (inkább 30) ismét eltűnik. A tendencia teljesen nyilvánvaló a kb: 90 után született nemzedékben. Nem véletlenül vitték le a szexuális megrontás életkori határát is, mert totálisan értelmetlen rendőrrel kergetni 16 éveseket, akik 13 éves lányokkal szexelnek. A "sexual wellness" szemlélet pedig totálisan kultur idegen itthon (nyugaton pl: eléggé ismert fogalom), és a szexuális felvilágositás, és szexuális nevelés is totálisan gyerekcipőben jár nálunk. Ezért nem meglepő a sok 13 éves akik szexel, de lövése sincsen hogyan, mert nem létezik a családban szexuális nevelés. A felvilágositás elintézik pár mondatban, vagy biosz órán.
Ezért is fogalmaztam meg a "futó szeszély" kifejezéssel, ezt az életkori kérdést. Evidens, hogy csak kulturális kitérőről van szó, és igen sok restancia van a magyar gondolkodásban ebben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!