Az arab lányok tényleg 9-12 évesen veszítik el a szüzességüket? Tudom, hogy akkor már általában férjhez vannak adva, de ez nem beteges/korai egy picit?
"a 8 éves kislány halála kapcsán megírták...gyerekként férjhez adják őket, de a férjük csak akkor közösülhet velük, ha elég érettek - tehát normál esetben nem 9-12 évesen"
Ugyanakkor a házasságon belüli erőszak kategória ismeretlen náluk, szóval ha a férfi mégis úgy dönt, hogy ő elhálja ezt a házasságot, akkor az senkit sem érdekel, hogy a lány esetleg még nem érezte magát teljesen késznek erre.
11.
a kérdés arra vonatkozott, hogy akkor veszítik-e el a szüzességüket
én arra utaltam, hogy a házasságkötés és a szüzesség elvesztése nem egyidőben történik és nem feltétlenül gyerekként
egyébként meg a világ és a megítélésünk változott meg, régen is korán adták férjhez a lányokat, akik korán szültek, onnantól, hogy 12-14 évesen megjött a menzeszük, már szülhettek
India kapcsán láttam egy dokumentumfilmet a gyerekházasságokról. Ott is kb ilyen korban házasítják őket össze, de 16 éves korukig nem költöznek össze, és nem hálják el a házasságot.
De a törvény elméletileg akkor is tiltja Indiában. Csak a nagyon elmaradott területeken nem igazán tudja felvenni a törvény szava a hagyományokkal a versenyt.
Amit irsz, az inkabb a fekete Afrikara jellemzo, akik ugye nem arabok. Ott tenyleg ez az altalanos, kamaszkorukra mar tul is vannak par szulesen. Probalnak ellene harcolni szervezetek, de nem tul sok sikerrel, annyira elmaradott, szegen orszag, szokasaiktol vezerelve, amit szinte lehetetlen megvaltoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!