Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Mitől érték, és miért kell...

Mitől érték, és miért kell büszkének lenni arra, hogy valaki sokáig szűz?

Figyelt kérdés
Azt nem tartom jónak, ha valaki "külső nyomásra" akarja hamar elveszíteni a szüzességét. De általánosságban mitől volna ez érték, vagy bármi olyan, amire büszkének lehet lenni? Valakinek egyszerűen csak "nem jön össze".
2013. márc. 11. 14:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Egy 14 éves csajnál szerinted mennyi az esély hogy együtt marad a fickóval élete végéig, mikor még ki sem élte magát."

- És ha 18 éves korig vár, az jó? Ugyanis ismerek olyat, aki 18 évesen kezdte, aztán 8 férfival volt már.

Aki húszonévesen kezdi el, az valószínűleg szintén "nem élte ki magát", ahogy egy 14 éves sem. Pont erre utal a kérdésem lényegében: ha valaki későn veszti el, jó eséllyel nem is volt meg a lehetősége arra, hogy korábban tegye.

Egyébként nem is ez a lényeg; szerintem semmikép nem azért elítélendő, mert utána még lesz más kapcsolata is.

2013. márc. 11. 15:17
 12/21 anonim ***** válasza:

Maximálisan egyetértek a kérdezővel és az őt támogatókkal. Semmitől nem különb valaki, aki szűz, de rosszabb sem. Ha valaki sokat szexel, akkor nincsen semmi gáz, ha valaki egyáltalán nem szexel, az is teljesen rendben van. Ez mindenkinek egyéni döntése, hogy kivel mikor meg miért fekszik le. Aki 20 évesen nem szűz, nem biztos, hogy "átment rajta a fél város", aki 15 évesen lefekszik a barátjával, akit ismer teszem azt egy éve, semmivel sem rosszabb, mint az a 21 éves, aki minden második pasit leszop, csak éppen nem dugatja meg magát.

Valóban, a szüzesség-érték kifejezésben bizony van egy nem kicsi adag hímsovinizmus. Nagyon sok pasi azt hiszi a pasik, hogy amint farok kerül egy punciba, a nő élete megváltozik, ez pedig nem utal semmi másra, csak arra, hogy túl fontosnak tartják a farkukat.

Nyilván annak sincsen értelme, ha valaki azért fekszik le valakivel, hogy "csak ne legyen szűz". A szüzességgel nincsen baj. És a nem szűz csaj sem ribanc.

2013. márc. 11. 15:50
 13/21 anonim ***** válasza:
38%

Ez egy régi maradvány, régen meg azért mondták a lányoknak, hogy érték a szüzességük, mert ez volt az egyetlen biztos módja a nem kívánt terhesség elkerülésének.

Ma szerintem aki sokáig szűz, az egy-két kivétellel vagy prűd, vagy béna és emiatt nem jött össze neki. Pedig nem olyan nagy ügy az egész. A szex egy jó társasjáték, ennyi :)

2013. márc. 11. 15:50
 14/21 anonim ***** válasza:
A szüzesség önmagában nem érték. De semmi nem áll önmagában. A szüzességhez olyan értékeket kapcsolunk fejben, mint pl. hogy nem adja könnyen magát, nem fekszik le fűvel-fával. Bár ez sokszor helytelen megállapítás, de mégis így kapcsolódik össze. Én 26 éves férfiként is szűz vagyok még, de nem érzem ettől kevesebbnek magam, de nem is tekintek rá értékként. Ez csak egy állapot.
2013. márc. 11. 16:08
 15/21 anonim válasza:

Ez csak nézőpont kérdése...ha te büszke vagy rá az is jó

hanem az se baj....nem érték,csakmég nem találtad meg azt akinek odaakarod adni

2013. márc. 11. 16:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Lényegtelen ki mikor esik át a dolgon, de az 100%, hogy nincs olyan, aki az elsővel éli le az életét.
2013. márc. 11. 17:19
 17/21 Balu86MH válasza:
minél ritkább valami, annál nagyobb az értéke :) meg egy bizonyos értelmi szint is kell ahoz, hogy valaki tényleg belássa, hogy a szüzesség bizony nagy érték és nem kéne elpazarolni olyanra, aki aztán köszönni sem fog neked az utcán ...
2013. márc. 12. 11:07
 18/21 A kérdező kommentje:

"minél ritkább valami, annál nagyobb az értéke :)"

- Tehát a legértékesebb, ha valaki szüzen hal meg?

"meg egy bizonyos értelmi szint is kell ahoz, hogy valaki tényleg belássa, hogy a szüzesség bizony nagy érték és nem kéne elpazarolni olyanra, aki aztán köszönni sem fog neked az utcán ..."

- Szerintem, ha figyelmesen olvastad a kérdésem, sehol sem olvashattad, hogy vitatnám, a szüzesség maga érték lehet. Azt kérdeztem, hogy az miért érték magában csak, hogy sokáig megtartja. Ha valaki 24 évesen veszti el, ugyanúgy megvan az esélye annak, hogy utána felé sem köszön az illető.

Én ismerek olya lányt, aki két sráccal volt csak életében, az elsővel 18 évesen, de szinte csak "heccből" vesztette el az elsővel, nem is jártak, míg a másodikkal évek óta együtt van. Ebből talán látszik, hogy nem korfüggő a kérdés.

Csupán azzal az alaptalan nézettel számolnék le, mely szerint minden lány, aki 14 évesen kezdi, ribanc lesz később, míg fordítva épp ellenkezője érvényesül.

2013. márc. 12. 17:09
 19/21 anonim ***** válasza:

Akkor ennyi erővel a nulla negítv vércsoporttal rendelkezők is értékesek, mert ők az univerzális donorok.

Az én szemembe azaz érték, amiért tettünk valamit. Pl. egy év alatt felsőfokon megtanulni szuahéliül, aranyérmet szerezni 10 km úszássban érték.

De miért lenne értékes valaki olyan dologgal, amiért szó szerint nem tett semmit?

2013. márc. 12. 17:25
 20/21 anonim válasza:

Megcáfolnám azokat, akik szerint nincs olyan, hogy valaki az élete végéig együtt marad az első szerelmével. Erre kiváló példa a nagyszüleim esete. Már általános iskolában egymásba szerettek, és a mai napig együtt vannak. Lehet, hogy a szerelem idővel elhalványul, de a társad iránti szeretet és tisztelet megmaradhat. Igaz, a mai világban ez sokkal ritkább, de egyáltalán nem lehetetlen.

A kérdésre válaszolva pedig. Egyetértek sokakkal, hogy ez csak egy állapot. Viszont azért is mondják sokan, hogy nem éri meg elveszteni túl korán, pl 14-15 évesen, mert a testünk még fejlődésben van. És szerintem (de ez tényleg csak az én véleményem) kell egy bizonyos érettségi szint is az együtt léthez, hogy mindketten felfogják, miről is van szó.

2013. márc. 12. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!