16 évesen korai a szex?
16,5 éves voltam, mikor elvesztettem a szüzességem. Azóta az akkori barátom már a férjem és van 2 gyönyörű gyermekünk. Idén lesz 16 éve, hogy együtt vagyunk. Soha nem bántam meg, hogy megtettem ennyi idősen!
Szerintem már nálatok is belefér a szex, csak védekezzetek és akkor nem lesz görcsölés, izgulás, csak a felhőtlen boldogság!
Szerintem ülj le anyukáddal, és nyugodt körülmények között beszéld meg vele. Ha elmondasz neki mindent, talán megérti, és megengedi, viszont ha úgy csinálod, hogy anyud nem tudja, ez okozhat félelmet és elronthatja az egészet. Ha anyukád nem engedi, akkor várj még egy kicsit. Beszéld meg a barátoddal, hogy beszélgessen egy kicsit anyukáddal. Tudom, ez egy kicsit cinkes, de jó eredményt hozhat. Például:
Beszéljetek meg a családdal egy közös vacsit, a barátod legyen ott előbb, segítsen anyukádnak teríteni vagy ilyesmi, és közben beszélgessen vele. Mondja el anyukádnak, hogy mennyire tisztel téged, szeret, és nem akar olyat csinálni ami korai, vagy nem tesz jót neked. Akkor anyukád belátja, hogy nagy gond nem lehet, majd te is beszélsz vele, hogy szeretnéd már, és nem lesz semmi gond, és akkor biztosan áldását adja a dologra.
Viszont ha nem szólsz neki, és kiderül akkor abból tényleg balhé lehet. Pont minap olvastam egy kérdést, egy 16 vagy 17 éves lány írta, hogy nem olyan rég lefeküdt a barátjával, kiderült, és mivel nem szólt az anyjának, már napok óta megy otthon a balhé, az anyja állandóan piszkálja, mindent a fejéhez vág, és igazából nem az ott a probléma, hogy a lány lefeküdt a pasijával, hanem, hogy nem szólt az anyjának és eltitkolta.
Szerintem beszéld meg vele. Ma már egyáltalán nem korai 16 évesen. (Viszont egy gyerek igen, szóval tényleg védekezzetek!:))
Sok sikert!:)
Én 19 éves koromig vártam, mert akkor találtam meg azt a fiút, akiről úgy gondoltam, hogy megérdemli. Utólag már tudom, hogy nem érdemelte meg és éppen ezért nem igazán tartom jó döntésnek, viszont másik szempontból meg tisztelettel bánt velem és nagyon odafigyelt rám, úgyhogy nem rossz élményként éltem meg. Azt pedig úgysem tudod előre, hogy hogy alakul a kapcsolatotok.:)
Én is megbeszéltem édesanyámmal, hogy úgy érzem, hogy készen állok rá és valószínűleg meg fog történni. Ő nagyon nyitott személyiség, de ezt azért ő is nehezen dolgozta fel annak ellenére, hogy egy rossz szava sem volt.:) Sőt mondtam neki, hogy izgulok és még ő mondta, hogy nincs miért!:D
Egyébként én azt javaslom mindig, hogy valaki csak akkor kezdjen szexuális életet élni, ha vállalni tudja az esetleges következményeit. Mert védekezhetsz akár 5 féle módon is egyszerre, akkor is van pár százalék esélye a terhességnek. Én 19 évesen már be mertem volna vállalni egy gyereket, szóval ez is számított.
nem igazán értem hogy a lányka anyjának mi köze van ahhoz hogy a lánya lefekszik a barátjával, addig amíg tisztességgel védekeznek és nem esik teherbe tizenévesen....
én 19 voltam mikor elvesztettem a szüzességem és nem kötöttem anyám, sőt egyik családtagom orrára sem. semmi közük hozzá. a pasijaimról se tudtak évekig. egyiküket sem ismerte, csak a férjemet.
szóval ha úgy érzed készen állsz rá, és rendesen védekeztek, szerintem simán mehet 17 évesen.
szerintem anyukádnak nincs ehhez köze/beleszólása. ő sem számolt be a szexuális életéről ugyi?
26/N
7. vagyok
Attól függ kinek milyen a kapcsolata az édesanyjával. Szerintem nem igaz, hogy semmi köze hozzá, mert mindenhez köze van, ami velem történik, elvégre neki köszönhetem, hogy az vagyok aki. És ha úgy adódik, az ő szexuális éltéről is beszélünk...:) Ebben sem lehet általánosítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!