Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Azt meg kell gyónni, hogy nem...

Azt meg kell gyónni, hogy nem vagyok szűz és a barátommal élünk nemi életet?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom a keresztény vallás szerint csak házasság után lehet nemi életet élni. Most fogok gyónni, mert holnap fogok bérmálni. Szerintem ez egyáltalán nem bűn. Meg kell gyónni? Vagy mit mondjak, ha meg kell gyónni? 17/L

2012. szept. 29. 10:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem erre jó a "paráználkodtam".
2012. szept. 29. 10:15
 2/14 anonim ***** válasza:

meg kell gyónni, a 10 parancsolatban benne van, hogy "ne paráználkodj". én sem tartom bűnnek, de ettől függetlenül annak számít.

18L

2012. szept. 29. 10:47
 3/14 anonim válasza:
84%

Komolyan imádom a vallásos embereket! Ennyire álszent, hazug embereket keresve se lehet találni! Tudják hogy ez "bűn", de megcsinálják!

Isten b**i, ébredjetek fel!

2012. szept. 29. 11:25
 4/14 anonim ***** válasza:

Szvsz ld. #2. Bár én nem vagyok vallásos (semmilyen), de szerintem úgy a logikus.

Ui.: Köszönjük főnök, hasznos volt. Legalább pontosan idézted volna Nietzsche-t: "Isten halott."

2012. szept. 29. 11:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

VI. parancsolat Ne paráználkodj!

De gondolod hogy ha létezik Isten valamilyen formában megfosztana minket a földi örömöktől. Nem vagyok rossz ember de nem tartom ésszerű dolognak a vallást. Ez nem bűn csupán a tízparancsolat szerint.

Azt kell mondanod szemérmetlen vagyok rendszerint. De igazából a gyónás célja nem csak az hogy gyónd a bűnöket hanem hogy soha többé ne kövest el őket. Az egy dolog hogy meggyónod mert utána úgy sem fogsz felhagyni a nemi élettel és nem is lenne logikus.

2012. szept. 29. 11:47
 6/14 anonim válasza:

#4-es

Ha Nietzsche-t akartam volna idézni, akkor őt idéztem volna! De mivel nem így történt, ne próbálj összefüggést találni köztem a közte! Puszi!

2012. szept. 29. 13:31
 7/14 anonim ***** válasza:
#4-esnek: Jó, csak gondoltam, hátha fel tudom ruházni némi értelemmel az egyébként kissé destruktív válaszod. Ám legyen, nem vitatkozom!:)
2012. szept. 29. 13:49
 8/14 A kérdező kommentje:
Igazából én deistának tartom magam, de a szülők meg keresztények, így hát meg kell bérmálkoznom (ja és szépnek tartom a templomi esküvőt, úgyhogy emiatt akarok bérmálni). A 10 parancsolatból egyedül ezt a 6.-at tartom nem normális dolognak.
2012. szept. 29. 14:44
 9/14 A kérdező kommentje:
Egyébként már meggyóntam. Annyit mondtam, hogy paráználkodtam. Nem kérdezett semmit.
2012. szept. 29. 14:45
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem kell meggyónni, először is ha már vallás feloldozást isten ad nem egy pap. Másodszor szerintem az a bűn mivel másnak ártasz nem a szex.

Harmadszor a kedves katolikus egyház is volt szíves a múltban orgiákat rendezni, kiskorúakkal fajtalankodni, és önkényesen(inkvizíció) ártatlan emberek millióit megöletni. Ezekhez képeset te semmi rosszat nem tettél a barátoddal ha boldogok vagytok éljetek csak nem életet és ne törődj a papokkal, nem lesz semmi bajod.

2012. szept. 29. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!