Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » A szüleim be akarják adatni...

A szüleim be akarják adatni nekem azt a méhnyakrák elleni "védő oltást". Lent bővebben. Rá fognak jönni?

Figyelt kérdés
Ahhoz, hogy kialakuljon a védettség, három oltásra van szükség egy éven belül. Azt hallottam szüz lányoknak szokták. Az a gond, hogy én már voltam egyszer a barátommal. Szüleim nem tudják. Gondolom mennem kellesz vizsgálatokra... Kiderülhet ez alatt? Az orvos elmondja a szüleimnek? ÉS ha megkérem,hogy ne tegye? Félek... :S Szüleim megölnének... 16 éves vagyok!
2009. jún. 23. 00:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
most olvastam,hogy a gumi sem véd meg bizonyos HPV vírus fajtától, van amelyiket már a "bőrfelületek" érintkezésekor el lehet kapni.... na most nagyon megijedtem..!! Nemcsak a szüleimtől! Lehet vírus van bennem,és én csak nemis tudok róla? Ajj ne már.. Én nem mehetek magamban orvoshoz, ha anyummal megyek az = a halállal. Főleg,ha nem is vagyok vírusos... Na ettől most jól fogok aludni :S
2009. jún. 23. 00:54
 12/18 anonim válasza:
100%

Énis 16 vagyok és a második oltás után.

Először is, ha azt mondod szűz vagy abban az esetben nem lesz vizsgálat csak simán beadják.

Ha nem vagy szűz akkor is hasznos megkapnod, mert életed során lehet, hogy még jól jön. Csak akkor értelmetlen,ha már megkaptad a méhnyakrákot.

Viszont erre kevés az esély, mert ugye védekeztetek, másrészt nemtudom, hogy a fiú szűz volt-e, de ha IGEN, akkor ő se terjesztheti még a korokozót.

Szerintem nem kell a szüleid orrára kötnöd, mert ezzel csak kiakasztod őket, és téges is stresszel.

Viszont ha a fiú egy Casanova és 100 lányt megdöntött már, akkor lehet, hogy érdemes elmenni egy viszgálatra kínosság ide vagy oda. A szüleid pedig elfogadhatnák, mert nem az az elsődleges, hogy 16 vagy 18 évesen veszted el a szüzességed, hanem hogy kivel és hogyan.

2009. jún. 23. 01:49
 13/18 anonim ***** válasza:
De én csak azt nem értem, hogy miért kell attól annyira félni, hogy elmondd nekik, hogy már nem vagy szűz. Ha régóta vagy a barátoddal, úgy is tudják... Én először APÁMNAK mondtam el, hogy meg fog történni, és büszke volt rá, hogy ilyen éretten gondolkozom, hogy elmondom nekik. Utána anyámmal beszéltünk a védekezésről (mondjuk tudtam "mindent"), de nem írtam bele a naptárba, hogy "x. hó y-én fogom elveszíteni, majd szorítsatok". Legalább ha baj van, nem kapnak duplán sokkot. Tényleg annyira dühösek lennének?:S Mindenesetre szerintem kevésbé ölnek meg, ha te mondod el. :)
2009. jún. 23. 07:52
 14/18 anonim ***** válasza:
00:50-es vagyok ismét. A védőoltás mindenképp jó, ugyanis ha legrosszabb esetben is már fertőzött vagy valamelyik típusú hpv-vel, attól még a többi típus ellen véd! A HPV-nek sok fajtája van, sokuk nem is okoz semmit (vagy legalábbis nem tudunk róla), van amelyik a méhnyakrákért felelős, van amelyiktől condylomád lesz (nemi szemölcsök, elég kellemetlen, megszabadulni kb. lehetetlen tőle). Ha pl. neked nem a condylomás változat van (ha van), akkor legalább a condylomáid már nem lesznek, ha megkapod az oltást. Elsőkörben azt kéne felmérni, hogy a fiúd hányszor és milyen idős-milyen típusú lányokkal volt előtted együtt. Ha gondolod, írj nekem priviben és felvilágosítalak továbbiakról is, ha adsz bővebb infót, megjártam már egy pár dolgot a témában (:/). Az oltással kapcsolatban is van infóm, hogy is megy az egész.
2009. jún. 23. 09:54
 15/18 anonim ***** válasza:
Ja és még egy kis kiegészítés az előző hsz-emhez: nem kell annyira megijedni attól se, ha vírus van benned, az emberek nagy többsége hordozza, esetenként születésétől fogva, de egész életében semmi problémája nincs vele. A méhnyakrák se biztos, hogy előjön annál, akinek van, több kockázati tényező is szükséges hozzá (dohányzás, táplálkozási hiányosságok, stressz stb.). Megkockáztatom a kijelentést, ha az emberek egészségesen élnének, tizedére csökkenne többek közt a méhnyakrák is, szerintem...
2009. jún. 23. 09:58
 16/18 anonim ***** válasza:
HPV vírus elleni oltás előtt nem végeznek nőgyógyászati vizsgálatot. Legalábbis mikor én voltam, bementem a háziorvoshoz, kérdezte, hogy élek -e nemi életet (ha nem megy be veled az anyukád nyugodtan elmondhatod, hogy nem), és elmondta, hogy az utolsó oltás beadása után 9 hónapig nem eshetek teherbe, mert úgy nem lesz hatásos az oltás. Kb. ennyi volt. Szal nem fognak rájönni, nyugi. De tényleg jobb lenne, ha a szüleid tudnának róla. Valahogy te is megszülettél, szóval édesanyád is jól tudja, hogy hogy is van ez a dolog.
2009. jún. 23. 11:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok, szóval azt, hogy élsz -e nemi életet arra azt akartam írni, hogy elmondhatod, hogy igen :D bocsi
2009. jún. 23. 11:31
 18/18 anonim válasza:

Az a poén, h én megkaptam már mind3 oltásomat, de tőlem megsem kérdeték h szüz vagy-e vagy sem:D:D

Szal esélyes h tőled sem fogják.

De am sztem jólenne ha elmondanád h nemvagy szüz..biztos ami biztos, és ezzt megkéne beszélned anyukáddal is.

2009. júl. 16. 03:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!