A szüleim be akarják adatni nekem azt a méhnyakrák elleni "védő oltást". Lent bővebben. Rá fognak jönni?
Ne izgulj nem fog kiderulni! :))
Az orvos sem tudja meg, hogy egyszer voltal fiuva, nem jos.
vizsgálaton naná h észreveszi. de azt nemtom h elmondja e a szüleidnek, mert elvileg van orvosi titoktartás, viszont temég fiatal vagy. szóval igazából nemtom. az injekciót be lehet adni nem szüzeknek is, csak nincs sok értelme. szóval elvileg ha az orvos nemmondja el, akkor a szüleid nemfogják megtudni.
de ajánlom jobblenne ha elmondanád nekik, mert lehet hülyeséget mondok és az orvos elfogja mondani, mivel nemvagy még 18. de ezsem tuti.
de mindneképp jobbanjársz ha te mondod el, mintha vki mástól tudják meg.
hát nem tudom...el kéne menni nőgyógyászhoz, hogy csináljon egy szűrést, mert ha benned van a vírus, akkor nem nem ér semmit az oltás és ha jól tudom 90ezer forintba kerül a 3 együtt...én nem vállalnám be, hogy kis eséllyel feleslegesen adjanak be nekem, a szüleim pénzén, 90ezres oltást...
Szóval szűrés, ha negatív, akkor oltás, ha pozitív, akkor el kell mondani anyunak...
Az orvos nem csak azt látja, hogy a szűzhártya meg van-e még? Mert az kiszakadhatott mástól is. Vagy tévedek? Ha van valami nemi betegség, akkor persze abban is biztos lehet, hogy nem vagy szűz... de én most nem arra gondolok.
Mindeggy. Szerintem nem fogja elmondani a szüleidnek az orvos. Mert semmi köze hozzá, hogy tudják-e. Ez magányügy. Ha jóban vannak az orvossal, vagy ismerik egymást, akkor az más dolog... akkor lehethogy szól nekik, hogy felesleges beadni az oltást, hisz már nem vagy szűz.
De szerintem is az lenne a leghelyesebb megoldás, hogy elmondod a szüleidnek. 1: jobb, ha tőled tudják meg, 2: nem adnak ki sok pénzt egy felesleges oltásra, 3: nem kell, hogy gyötörjön tovább a bűntudat:)
Úgy sem fogod elmondani, tudom. Én is 16 éves vagyok.:D De azért mondom... hátha úgy hozná az élet.;)
És azt nem lehet, hogy lebeszéled őket az oltásról? Az lenne a legegyszerűbb. Mert nem kell félned, hogy az orvos elmondja, és még pénzt sem adnak ki rá. Vagy esetleg beszéld rá őket, hogy majd pár évvel később adják, ha lehet olyat.:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!