Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Én vagyok ennyire régimódi,...

Én vagyok ennyire régimódi, vagy ez már tényleg túlzás?

Figyelt kérdés
Elővettem régi újságokat, amiket régebben nagyon szerettem. És hát az állam leesett. Amikor azokat az újságokat olvastam, még más volt a gondolkodásom, mert nem fogtam fel a súlyát. És most, ahogy ráeszméltem, hogy egy csomó lány, 14 éves kora körül elveszti a szüzességét, hát az megdöbbentő. Olvasgattam egy bejegyzést, valami Fruzsi naplója. A lány 14 éves, még csak ki se merte mondani, hogy szex, csak folyton "AZ"-nak hívta. Miért jó ez? És igen, talán én az őskorból jöttem, hogy várnék az esküvőig...
2011. dec. 21. 17:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
A 14 év szerintem is korai. Bár mondjuk én az esküvőig nem vártam... de 18 voltam már, amikor AZ megtörtént XD
2011. dec. 21. 17:20
 2/23 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem a te álláspontod is túlzás, meg a mai főáramú média által sugallt szexuális szabadosság is. A keresztény "erkölcs" valóban az egyik leggusztustalanabb, legembertelenebb ideológia, mit ember szült beteg agyából. A két véglet között van a helyes út: élvezet, de 17 éves kortól, és nem minden más tevékenység rovására. De élvezet lelkiismeret nélkül, ha már egyszer élvezetről van szó!
2011. dec. 21. 17:22
 3/23 A kérdező kommentje:
:DDD nekem is jó lenne a 18, ha nem lennék vallásos..
2011. dec. 21. 17:22
 4/23 A kérdező kommentje:
Na jó, eddig én sokáig egy 17-18 éves határt képzeltem el... Ez így elfogadható, nem?:/
2011. dec. 21. 17:23
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
én a vallással úgy vagyok: Szarok istenre és ő is szarik rám...
2011. dec. 21. 17:24
 6/23 anonim ***** válasza:
58%
Sokkal inkább a vallás helyett kell új életmódot és új hitet feltalálni, mert manapság nem annyira az erkölcsellenesség a gond, hanem az erkölcs-nélküliség. Az emberek zöme kezdte felismerni az új életet Isten nélkül (mert Isten ugye meghalt), de nem meri levonni az összes következtetést. Ma az emberek zöme még mindig túl "keresztény", és ez a félreértések oka.
2011. dec. 21. 17:30
 7/23 A kérdező kommentje:
Isten nem halt meg. AZ Jézus akiről beszélsz...
2011. dec. 21. 17:33
 8/23 anonim ***** válasza:
58%
Az Isten halott a 19-ik század óta, amióta az ateizmus újjáalakult. Egyébként vitatkozni lehet, de a jövő nem ebben van. A világ legfejlettebb társadalmai egy hatalmas átalakuláson mennek keresztül az 1970-es évek óta, ami felszámolta a vallást ezekben a térségekben. Az életmód porrá-zúzta a vallási hitet Nyugat Európában és Észak Ázsiában. Viszont még nincs új, világi hit. Ezt látom a fő gondnak, és ez a tragédiája a vallás pusztulásának.
2011. dec. 21. 17:37
 9/23 anonim ***** válasza:
29%
Egyébként a legmesszebbmenőkig egyetértek David Cameron brit miniszterelnökkel, aki szerint "túl anyagias" a mai társadalom, és szükséges visszatérni a kereszténységhez. Ateistaként egyetértek ebben, mert tudom hogy ebből a visszatérésből egy újféle hit alakulhat ki, ami talán jobban illik a kortárs körülményekhez mint a mostani meghaladott vallások.
2011. dec. 21. 17:43
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja mert a kereszténység nem volt soha anyagias. Ugye. Lásd a katolikus történelmet...
2011. dec. 21. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!