Én vagyok ennyire régimódi, vagy ez már tényleg túlzás?
Figyelt kérdés
Elővettem régi újságokat, amiket régebben nagyon szerettem. És hát az állam leesett. Amikor azokat az újságokat olvastam, még más volt a gondolkodásom, mert nem fogtam fel a súlyát. És most, ahogy ráeszméltem, hogy egy csomó lány, 14 éves kora körül elveszti a szüzességét, hát az megdöbbentő. Olvasgattam egy bejegyzést, valami Fruzsi naplója. A lány 14 éves, még csak ki se merte mondani, hogy szex, csak folyton "AZ"-nak hívta. Miért jó ez? És igen, talán én az őskorból jöttem, hogy várnék az esküvőig...2011. dec. 21. 17:18
1/23 anonim válasza:
A 14 év szerintem is korai. Bár mondjuk én az esküvőig nem vártam... de 18 voltam már, amikor AZ megtörtént XD
2/23 anonim válasza:
Szerintem a te álláspontod is túlzás, meg a mai főáramú média által sugallt szexuális szabadosság is. A keresztény "erkölcs" valóban az egyik leggusztustalanabb, legembertelenebb ideológia, mit ember szült beteg agyából. A két véglet között van a helyes út: élvezet, de 17 éves kortól, és nem minden más tevékenység rovására. De élvezet lelkiismeret nélkül, ha már egyszer élvezetről van szó!
3/23 A kérdező kommentje:
:DDD nekem is jó lenne a 18, ha nem lennék vallásos..
2011. dec. 21. 17:22
4/23 A kérdező kommentje:
Na jó, eddig én sokáig egy 17-18 éves határt képzeltem el... Ez így elfogadható, nem?:/
2011. dec. 21. 17:23
5/23 anonim válasza:
én a vallással úgy vagyok: Szarok istenre és ő is szarik rám...
6/23 anonim válasza:
Sokkal inkább a vallás helyett kell új életmódot és új hitet feltalálni, mert manapság nem annyira az erkölcsellenesség a gond, hanem az erkölcs-nélküliség. Az emberek zöme kezdte felismerni az új életet Isten nélkül (mert Isten ugye meghalt), de nem meri levonni az összes következtetést. Ma az emberek zöme még mindig túl "keresztény", és ez a félreértések oka.
7/23 A kérdező kommentje:
Isten nem halt meg. AZ Jézus akiről beszélsz...
2011. dec. 21. 17:33
8/23 anonim válasza:
Az Isten halott a 19-ik század óta, amióta az ateizmus újjáalakult. Egyébként vitatkozni lehet, de a jövő nem ebben van. A világ legfejlettebb társadalmai egy hatalmas átalakuláson mennek keresztül az 1970-es évek óta, ami felszámolta a vallást ezekben a térségekben. Az életmód porrá-zúzta a vallási hitet Nyugat Európában és Észak Ázsiában. Viszont még nincs új, világi hit. Ezt látom a fő gondnak, és ez a tragédiája a vallás pusztulásának.
9/23 anonim válasza:
Egyébként a legmesszebbmenőkig egyetértek David Cameron brit miniszterelnökkel, aki szerint "túl anyagias" a mai társadalom, és szükséges visszatérni a kereszténységhez. Ateistaként egyetértek ebben, mert tudom hogy ebből a visszatérésből egy újféle hit alakulhat ki, ami talán jobban illik a kortárs körülményekhez mint a mostani meghaladott vallások.
10/23 anonim válasza:
Ja mert a kereszténység nem volt soha anyagias. Ugye. Lásd a katolikus történelmet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!