Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Vallásos és konzervatív...

Vallásos és konzervatív gondolkodásúaktól kérdezem: Elítélendő ha valaki nem szűzen tölti be a 18at?

Figyelt kérdés
Mármint ha egy komoly lány, komoly , több évig tartó kapcsolatban elveszti az feltétlenül előítéletet szül? És a vallással hogy álltok ilyen téren? (én is vallásos vagyok, több mint 1 éve vagyok a barátommal, akivel valószínűleg még hosszú kapcsolat lesz, és 18 leszek)
2009. máj. 13. 16:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Igen igen. Ha törvényes házasság követi, akkor nincs gond.

Ha vallásos és tényleg hívő vagy, akkor ott jön majd a kopp, ha "véletlen" szakítotok, mivelhogy hivatalos és családi, kzösségi megerősítés hiányában ez elég könnyű.

és akkor mi is van?

Majd jön egy másik? de már az előzőnek is odaadtad mindened, a lelked, az üdvösséged. Akkor most ennek is...

és akkor esetleg ennek is vége lesz.. és majd jön a 3.

akkor mennyit fog érni majd mindaz, amit adhatsz a férjednek? Mindenesetre ezt már sehogy sem tudnám "kimagyarázni", szal ez ebben a formában paráznaság lenne.

2009. máj. 30. 23:41
 22/25 A kérdező kommentje:
De ahhoz, hogy a mostani helyzetben eldöntsem, hogy bűn-e amit csinálok, nem tudom alapul venni a jövőt, hiszen azt nem ismerem... Csak azért, hogy ne legyen bűn amit eddig tettem pedig nem fogok együtt maradni vele. Az más, hogy a mostani helyzetemben abszolút úgy gondolom, hogy rá sem tudok nézni másra, és örökre vele akarok lenni, így 15 hónap után... Nem hiszem, hogy megbánom utólag, és remélem ezt más is megérti... Ja, és remélem, hogy nem lesz más:)
2009. máj. 31. 13:16
 23/25 anonim ***** válasza:
71%

Most nem a szüzesség odaadásáról van szó? Mert az csak a test odaadása. A test pedig ugyebár nem minden. (Bár a katolicizmusnál materialistább vallást még nem hordott a Föld a hátán.)

A lélek, a szív, a szerelem odaadásának tilalma inkább azt jelentené, hogy tilos szerelembe esni bárkivel. Szüzesség ide, szüzesség oda, egész életedben csak egy emberbe lehetsz szerelmes, és csak ahhoz mehetsz/azt veheted feleségül. Ezt pedig legkevésbé lehet szabályokkal megakadályozni, viszont annál inkább van benne maga a Jóisten akarata, amit talán nem kéne felülbírálni.

2009. máj. 31. 13:29
 24/25 anonim ***** válasza:

Az Ige álláspontját tudod. Azt is tudod, hogy te most nem azt teszed. Az is tudható, hogy nincs az az ember, aki mindent be tud tartani, mert a bűn állapotába születtünk. Azért küldte az Atya Jézust, hogy kipótolva a hiányosságainkat, ha hiszünk Benne, egyenes utunk legyen az Atyához így is.

Az Ige kérlel bennünket, hogy hálából szánjuk oda testünket az Isten iránti engedelmességre. Vagy engedünk ennek, vagy sem.

2009. máj. 31. 16:46
 25/25 anonim válasza:

Én eleve már azt is hülyeségnek tartom, hogy egy férfi vagy egy nő az ellenkező nem egyik tagjával leélje az egész életét. És ,,kövezzenek meg", ,,feszítsenek keresztre", de én még magát az egész egyházat, istent, a teremtés történetet, és minden ezzel kapcsolatos dolgot babonaként tartok számon. Mért kéne beleszolnia bárkinek is abba, hogy ki teremtett minket? Az evolúció babáim, és nem 7 nap alatt , hanem évmilliók sokasága alatt.

A konzervatizmusba pedig azok az emberek tartoznak, akik elképesztő hamar meg tudják utáltatni magukat. Igen, így van. És nem érdekel mások véleménye, ez attól még így van, hidd el. SOkmindent láttam már a világban, 18 éves fejjel. Olyan dolgokat, amik birtokában képes vagyok mind egy 15-20, mind egy 50-60 éves fejével gondolkodni. Senki se hiszi ezt el nekem, de remélem te el fogod.

És most jön a kérdésedre a válasz, babám:

Ha akarod, akkor tedd meg! A sorsodat TE döntöd el, és senkinek/semminek semmi köze, vagy beleszólása nincs a végzetedbe! Ha valaki 16 évesen veszti el, az már testileg/szellemileg(?) érett arra! De testileg biztosan! Én 17 voltam speciel! Mégse égettek el máglyán!

Tehát ha meg akarod tenni, akkor tedd meg! Ha meg ráunsz, akkor keresel másik pasit! És törjenek kerékbe, de sztem 18 évesen elveszteni a szüzességet már kicsit késő! Vagy legalább is 18 évig úgy várni, hogy legalább magadhoz nem nyúltál, az nagyon késő!

Tehát egszóban összefoglalni a választ:

NEM!!!!!

2011. jún. 8. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!