Vallásos és konzervatív gondolkodásúaktól kérdezem: Elítélendő ha valaki nem szűzen tölti be a 18at?
semmi sem elitélendő !
Magadat elitéled?
Szerintem itt ez a gond.
persze jobb lenne ha nem lenne ilyen "olcso" a szexualitás manapság
Nem járok templomba.
Nem hallgatom az ATV vasárnap reggeli kornyikálásait.
Nem érdekel Isten, sem az imádkozás, konfirmálás, bérmálás, szarrázás, ostya meg mittomén.
Supernatural-t nézek, és szeretem a démon fajt.
Nekem is bekaphatják a farkamat, csakhogy a barátnőm vallásos, de már 19 éves is elmúlt!
Én kiadnám a templomokat szociális szállónak, az egyházat meg felszámolnám, és az értékeket feketekereskedelemben elpasszolnám :)
ezzel a házasság előtt semmi szex témával csak annyi a baj,hogy:
összeházasodnak.aztán a nászéjszakán kiderül,hogy nem passzolnak össze szexuálisan akkor mivan? gondolok itt a méretekre..ugye egy hosszútávú kapcsolat pedig normális szex nélkül nem nagyon működik.főleg ha az igényeik sem passzolnak..
elég ciki szerintem, hogy valaki divatból veszíti el a szüzességét, mert mások is azt csinálják. Inkább legyen tökéletes az első, másoknak meg semmi köze hozzá ki mikor kivel feküdt le
aki a szüzesség kérdésén lovagol az önmagában már nagy gyerekesség
csak papiron nagykorú az, aki 18, de a vallásnak meg hivataloknak semmi köze a szexuális élethez, vagy a nemi éréshez. A vallás inkább a szüzességet támogatná nem a "liliomtiprást" ha már itt tartunk. csak egy példa volt. Pár amilyen az egyház, sok erkölcstelen népség tartozik közéjük (pedofil papok stb)
Én megtért ember vagyok. Te is tudod, hogy amit tettetek, az a 7. parancsolatba ütközik. Nem ítéllek el, mélyen megértem, ha nem tudtatok várni, mi is csak féllábon bírtuk ki az esküvőig, noha csak egy évig kellett várnunk. Ettől a bűn még bűn marad, és értem a néha feltörő lelkiismeretfurdalásodat.
Erre egy megoldás van: fogadd el a Jézus által felkínált bűnbocsánatot. Mint Isten fiának, van hatalma a bűnöket megbocsátani. Ez azt jelenti, hogy megvallhatod neki, leteheted elé, és ami a lényeg: nem kell tovább lelkiismeretfurdalásodnak lenni emiatt. Amit Ő megbocsát, azt Isten a háta mögé veti, nem emlékszik meg róla, olyan, mintha soha nem lett volna, és tiszta vagy. Ezért jött az Úr Jézus, hogy mi szabadok legyünk.
A jövőre nézve pedig: minél hamarabb házasodjatok össze, törvényesítsétek a kapcsolatotokat. Ma annyi akadályt gördít a világ ez elé: legyen lakás, x életév, nemtomhányév együttjárás, milliós esküvő, diploma és hasonló baromságok. Én 20 évesen mentem férjhez, másodév után, diplomáig én voltam az egyedüli asszony az egész évfolyamon, míg az évfolyam fele együtt élt valakivel. Mennyivel másabb tiszta lelkiismerettel fog.gátlót venni a gyógyszertárban, emelt fővel mosolyogva mondani, hogy persze hogy szexelünk a férjemmel. Szurkolok nektek.
butaság, hogy bűn a szex, az egy természetes dolog, azért van, hogy szaporodjuk.
Egyedül a fiatalkori szexuális élet, a felelőtlen szex és következményei a bűn,
a megcsalás az meg csak felháborító, de senki másra nem tartozik a szexuális élet, csak a párra.
Azt csak a fanatikusok és álszentek találták ki, hogy a szex maga az bűn, vagy ha valaki egyáltalán nem házasodik.
Ha mindenki apáca lenne, mert csak azok lehetnek igazán szentek, akkor kihalna az emberiség.
Nem ez volt isten célja, hanem hogy éljünk és szaporodjunk.
Isten, teremtő csak egy van, (most attól függetlenül ki hogy képzeli el, vagy hisz benne) de a sok vallás egymásnak totálisan ellent mond. Van x vallás, van y vallás, meg van aki nem hisz semmiben.
A házasság az csak egy papír, a szerelem nem a házasságtól lesz erős, és a gyerek sem a házasságtól lesz olyan amilyen, ez egy ceremónia mint a farsang, meg a szülinapi buli.
Amugy az apácáknak és a papoknak lehet gyereke, még a nem katolikusoknak is, a lényeg az hogy a hivatásuk alatt ne csináljanak gyereket, ha előtte már volt gyerekük az nem számít,
ennyi erővel mondhatnák azt hogy azért nem lehetsz pap, mert van gyereked, és a gyerekcsinálás bűnnek számit? vagy nyirdk i a gyereked, és akkor már nem leszel apa és lehetsz pap, ezzel csak a rosszra motiválnák őket.
Nem véletlenül van az ember megteremtve :)
főleg férfi és nő :)
Ki mondta, hogy a szex bűn?
Ez a 4. század közfelfogása volt, ami beszivárogva a kat. egyházba, néha még mindig felüti a fejét. A Biblia tanítása szerint a házasságon kívüli szex a bűn (= paráznaság).
"Örülj ifjúkorodban elvett feleségednek. Szerelmes szarvasünő és kedves őzike ő, keblei megelégítenek mindenkor, csókjától mindig mámoros leszel" (Példabeszédek, Biblia)
Sztem nem érdemes lelkiismeretfurdalással élni. Az összeházasodás tisztázza a helyzetet, és anyuka is megnyugodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!