Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Vallásos és konzervatív...

Vallásos és konzervatív gondolkodásúaktól kérdezem: Elítélendő ha valaki nem szűzen tölti be a 18at?

Figyelt kérdés
Mármint ha egy komoly lány, komoly , több évig tartó kapcsolatban elveszti az feltétlenül előítéletet szül? És a vallással hogy álltok ilyen téren? (én is vallásos vagyok, több mint 1 éve vagyok a barátommal, akivel valószínűleg még hosszú kapcsolat lesz, és 18 leszek)
2009. máj. 13. 16:07
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
89%

Ha az egyházi tanítást veszed alapul akkor ha házasságon kívül veszíted el a szüzességed azt már alapból nem nézi jó szemmel az egyház. Azt tanítja, hogy a házasság egy egész életre szól és csak annak az embernek add oda magad akivel egy életet fogsz leélni miután megtörténik a házasságkötés. A konzervatív emberek gondolkodása pedig szerintem egyénenként változó. Van olyan aki x szempontból konzervatív és van olyan aki y szempontból ... Legalábbis én így tapasztaltam. De tudomásom szerint nem életkorhoz kötik a szüzesség elvesztését hanem inkább családi állapothoz.

Azt, hogy hogyan szeretnéd élni az életed vagy, hogy mikor szeretnéd elveszíteni a szüzességed, Neked kell eldöntened. Figyelembe vehetsz vallási, világnézeti ... stb. szempontokat ehhez segítségül de végül úgyis a szívedre fogsz hallgatni hidd el. :)

2009. máj. 13. 16:12
 2/25 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem a konzervatívoknak nemhogy az elítélendő, ha valaki 18 éves kora előtt szexel, hanem ha egyáltalán a házasság előtt.

Egyébként szerintem ne foglalkozz azzal, hogy elítélendő-e, meg hogy ki mit gondolna-e, ez úgyis csak 2 ember magánügye, ti döntsétek el a barátoddal, hogy mit akartok, másnak az intim dolgaitokhoz szerintem nem sok köze van.

2009. máj. 13. 16:13
 3/25 anonim válasza:
77%

Én szerintem nem!

Vallásos vok és nem hiszem h Isten elitéli azokat akik csinálták :D

2009. máj. 13. 16:14
 4/25 anonim válasza:
26%

Én is vallásos vok a magam módján és leszarom h az egyház mit gondol a házasság előtti kefélésről :P

Ha vlami baja van vele akkor minden pap bekaphatja a farkamat!

:D

2009. máj. 13. 16:15
 5/25 A kérdező kommentje:
Tudom, mi az egyház álláspontja, engem csak érdekel, hogy a többi hasonló gondolkodású ember lelkiismerete hogy áll ezzel, illetve hogy tényleg van-e, aki válogatás nélkül elítéli az ilyet. Amúgy döntöttünk már, nem vagyunk szüzek, csak néha filózok...
2009. máj. 13. 16:16
 6/25 anonim ***** válasza:
90%

Én is vallásos és bizonyos tekintetben konzervatív vagyok.Nagyon helytelennek tartom,hogy mai lányok már gyerekfejjel elvesztik a szüzességüket.Sok l4-15 éves lány már nem szűz,a partnere is gyerek még (pedig a törvények ezt tiltják),mert értelennek tartom őket ilyen kapcsolatra.(Nem kell megsértődni.)

Attól még egy lánynak sem lett semmi baja,ha akár 25-28 éves koráig szűz maradt,de az ellenkező esetben már sokszor volt problémája.Gondolok pl.a sok fiatalkori abortuszra.

Mindettől függetlenül,ha vallásos vagy,akkor tudod,hogy a házasságon kívüli nemi élet bűnnek számít.

Ha ez nem zavar,és úgy érzed,hogy ez a kapcsolat nem csak a sexről szól köztetek,és valóban komolynak érzed,nem vagy elítélendő.Egy kapcsolat milyenségét nem a papír határozza meg,mert ha igen,az már régen rossz.

2009. máj. 13. 16:17
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Jómagam is a "hívő a magam módján" kategóriába tartozom. Isten azért adta nekünk az ajándékait, hogy éljünk velük, és értékeljük. Tehát bűn az, ha a szexualitást elutasítjuk, de az is, ha nem bánunk vele kellő törődéssel. Az se jó, ha elrakjuk magunkat egész életünkre, de az se, ha jobbra-balra, fűvel-fával. Valahol a kettő között kell megtalálni a középutat.

Márcsak mert ha az ember tart egy kis önkontrollt, és kellő körültekintéssel választja meg, kinek adja oda magát, akkor a szex is sokkal élvezetesebb lesz. Aki ráérez a dolog igazi természetére, a szeretkezés és a "dugás" közötti különbségre, annak lesz igazán része abban az élvezetben, amit Isten a kezünkbe adott.

2009. máj. 13. 17:05
 8/25 anonim ***** válasza:
76%

Hát őszintén szólva- és nem azért mert meg akarlak szólni-de nem teljesen egyeztethető a bibliai alapokkal. Nem a 18 éveddel van a baj, hanem elvileg csak házasságban lehet szexelni.Persze ezen mindenki felháborodik, nevet mittomén, de ha te vallásosnak meg komolynak tartod magad, akk sztem nem összeegyeztethető.

Ez a véleményem.

És nem érdekel a pontozás:)

2009. máj. 13. 17:15
 9/25 anonim ***** válasza:
70%

Az én elbírálásom alapja, amely kérdést ilyenkor felhozok, a következő:

Szerelmesek vagytok egymásba? Úgy érzed, hogy neked ő az igazi? Úgy érzed, hogy vele szeretnél maradni örökre? A barátodnak is komolyak a szándékai veled?

Amennyiben igen, akkor konzervatívan gondolkozva sem tudom elítélni a szexuális kapcsolatot. Illetve szerintem ez nem is paráznaság, (hivatalos szertartásoktól függetlenül), ha tiszta szívvel tudod vállalni ezt a dolgot mIndenki előtt.

Minden más esetben, csak a "szokásos" paráznaság a dolog, ami arról szól, hogy fiatalok vagyunk, és "amíg fel nem növünk, meg nem komolyodunk", addig is így töltjük el a szabadidőnket, és olyan fiúkkal-lányokkal szexelünk, akik nem a "házastársaink", illetve akikről tudjuk, hogy nem lesznek a házastársaink, de ez most "Nem ér." ,

merthogy..... MIÉRT IS NEM?

De,a kérdésedre válaszolva ezt sem ítélem el,ma már ez sem elítélendő, mivel modern felfogásban élünk! ez a modern kor előnye! :)

(Hogy tényleg előny-e ez, az mélyebb kérdés)

2009. máj. 13. 17:32
 10/25 anonim ***** válasza:
86%

Ha a legmélyebb vallásos meggyőződésemre vagy kíváncsi, ha egy férfi lefekszik a nővel, AZ A HÁZASSÁG. Onantól kezdődik!

A férfi "elveszi a nőt", "magáévá teszi".

Régen elég volt a nőt magáévá tenni, azzal egyúttal el is vette! Ez az elvétel igazi bizonysága! Nem a ceremónia, meg a mindenféle fogadalom.

Miért van a nászéjszaka és a többi???

Onnantól az a nő Isten előtt az ő asszonya!

Asszonyává tette! Tehát ha asszonyává akarsz válni a barátodnak, az lehetsz papok nélkül is! De onnantól annak számítasz Isten előtt és ő az Uradnak!

És mindegy, hogy hány éves vagy!

Ez a 18 év csak egy magyar jogi formula. Pl USA-ban ugyanez 21 év. De pláne szex és házasság témájában minden kultúra mást tarthat már a felnőttkor küszöbének.

Nagyanyáink és az ő szüleik, már sokkal fiatalabban is felnőttnek számítottak. Szinte már fogamzóképes koruktól!

2009. máj. 13. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!