Van valaki aki házasságig szűz akar maradni?
mint sokan, már én is lecsúsztam. abban igazat adok, hogy nem kellene támogatni a szex alkalmiságát, mert a szeretkezés olyasmi, amit azzal osztasz meg, akit igazán szeretsz. plusz sokaknak gőzük sincs róla, mit csinálnak, a védekezést meg hírből sem ismerik...
VISZONT aki a nászéjszakán csinálja először, az korán házasodik és az ilyesmit sem támgatom, mert ennek elég gyakran válás a vége.
arany középút... :)
Bogancs!
"az meg hülyeség, hogy össze kell, hogy illjetek szexuálisan..."
ezt a tapasztalataidra építed? mert én tudom: van, mikor a rossz szex miatt megy szét két ember és ez nem feltételezi, hogy nekik csak ez számít, vagy nimfománok, vagy mindenkivel összefekszenek, csupán nem jó vele. hidd el, a szex fontos dolog két ember között. tudom, téged így neveltek, de ha a szex nem jó, az depresszióhoz és lelki gondokhoz is vezethet.
Igen, igazad van, a lelki értékek a legfontosabbak, de a szex nem kell, hogy mocskos legyen, nem bűn a testi élvezet, amennyiben felelősséggel vállalod és tisztában vagy a részletekkel.
nem azért ellenzem, mert bűn lenne, nem vallási okokból. hanem, mert így logikus. igen, értem, nem tudok a tapasztalataimra építeni. de egy párkapcsolatnak, egy házasságnak nem a szex ad értelmet, az csak megszépíti, tökéletesíti. ha nem élvezik egymással, akkor ott a háttérben más gondok is vannak...
nem mocskos dolog a testi kapcsolat. nem bűn. de egyszerűen megvan a maga helye. például a gumicukor is csak akkor jó, ha megeszem, és nem akkor, ha feldugom az orromba. az is csak a maga helyén jó. a szex helye pedig a házasságban van, mert az a legtökéletesebb önátadás, aminek 2 rendeltetése van. először is a gyermeknemzés, ami, lássuk be, egy csodálatos dolog. 2 ember, annyira szeretik egymást, hogy ez a szeretet egy új életet hoz létre, és abban teljesedik ki. azt hiszem, a mai 14-15 éves lányok-fiúk nem ez okból szexelnek. a másik rendeltetése pedig a házastársak közötti szeretetkapcsolat elmélyítése. amikor már mindenemet odaadtam a másiknak, akkor önmagamat is átadom neki. ez a két rendeltetés igenis megmutatja, amit te is mondtál, hogy a szex nagyon fontos dolog. és mivel ennyire fontos, ezért csak egy olyan kapcsolatban tudom elképzelni, ahol már lemondott önmagáról a 2 fél, és egy egész életre összekötötték magukat. biztosan a neveltetésem is befolyásol, de vannak testvéreim, akik nem feltétlen ugyanígy gondolkodnak, pedig őket is az én szüleim nevelték, ugye. nem a vallásom tiltja meg a házasság előtti szexet, hanem a józan paraszti eszem látja be, hogy egyedül így van értelme.
kedves bogancs!
azt írod, "így logikus". nem igazán értem benne a logikát. persze lehet, hogy csak én vagyok hülye.
"ha nem élvezik egymással, akkor ott a háttérben más gondok is vannak" ezzel sem értek teljesen egyet, persze az száz százalékig igaz, hogy egy megbúvó belső probléma lehet a forrása a rossz szexnek.
"például a gumicukor is csak akkor jó, ha megeszem, és nem akkor, ha feldugom az orromba" ez a hasonlat nem valami jó, ezzel mintha arra utalnál, hogy a házastársak és a nem házastársak máshogyan szexelnek, holott ez nem feltétlenül igaz.
"a józan paraszti eszem látja be, hogy egyedül így van értelme" énnekem is van józan paraszti eszem, sőt, mérnökhallgatóként kifejezetten előnyös a józan gondolkodás, de én pont más konklúziót vontam le a témáról. te azzal érvelsz, hogy a szex már csak akkor jöhet szóba ha a két fél már mindenét odaadta a másiknak, már házasságban élnek. szerintem viszont a házasság egy olyan fontos kapcsolat, amibe nem lehet belevágni anélkül, hogy nem tudod, minden területen összeillesz-e a pároddal, és ebben bizony benne foglaltatik a szex is.
írtál még a szex rendeltetéseiről, szerintem azokon túl a szex lehet szimplán csak szórakozásként, kölcsönös örömszerzésként is felfogni (ami mögött természetesen, normális esetben a társ boldoggá tételét célzó vágy van).
ui: remélem nem gond, hogy kiemeltem részleteket a válaszodból, nem szándékoztam ezzel más színben feltüntetni a véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!