Mit tegyek? Ki akarnak tagadni!
Édesanyád erről mit mondott?
Csak mert inkább az ő véleménye számítson ne a nevelőapádé..
Főleg ha nem is vagytok olyan jó kapcsolatban.
Szerintem nem vagy ribanc,csak mert szexeltél.
Bírom az ilyen férfiakat akik leribancoznak egy nőt ha már kicsit fiatalabb korában feküdt le valakivel.
Állj a sarkadra és mondd meg nekik,h nem vagy ribanc csak mert lefeküdtél a barátoddal.Amúgy sem tehet ki az utcára,mert még kiskorú vagy.
Én azért szurkolok neked...;)
ez a nevelőapád...és mit mond az édesanyád?
Tudod, az nem gáz, hogy 15 évesen szerelembe esel, és így elveszíted a szüzességedet. De hogy ennyi ismeretség után egyből...na az már más kérdés. Ebből a szempontból megértem a n.apádat, viszont az, hogy kitagad, az még csak ronthat a te életeden...szóval ezt szerintem csak úgy mondja..mégis hova tenne ki téged? ha ezt megtenné, elmész a rendőrségre vagy akárhova, ahol segítséget lehet kérni ez ügyben.
A nevelő apád nem tehet ki az utcára,csak az anyukád tehetné meg,de ő sem,mert még kiskorú vagy. Ha nem tetszik a nevelőfaterodnak h r.ibancal kell élnie akkor el lehet költözni.
A doktor nem mondhatja el anyádéáknak h szűz vagy e vagy sem,ha te ezt nem akarod. Akkor m,egsérti az orvosi titoktartást
Anyukámnak nem merek szólni, mert nagyon maradi gondolkodású. Már csókjelenetet sem nézhetek a tévében, mert szerinte gusztustalan és perverz ilyeneket mutogatni az pedig beteg aki az ilyet meg is nézi. Szerinte a szex csak házasság után gyereknemzés céljából szabad csak.
A nővérem is elköltözött tőlünk már öt éve, Londonban él és csak karácsonykor hív fel telefonon. Nem tudom kihez fordulhatnék...
Nem is értem én a mai szülőket.Sajnos nem tudom,hogy ez milyen lehet,mert az én szüleim irigylésre méltóak.
Barátnőd nincs olyan akivel meg tudnál beszélni minden problémádat??
Rossz az ha nem tudod kibeszélni magadból a gondjaidat...
21/L
"Ha nem tetszik a nevelőfaterodnak h r.ibancal kell élnie akkor el lehet költözni." - pontosan erről van szó. Csakhogy ha a nevelőapáé a lakás, akkor a lány fog költözni. Te eddig mit olvastál??? ;)
Jogilag:
A nevelőapa nem vérrokon, ha nincs összeházasodva az illető édesanyjával, és nincs bejelentett élettársi kapcsolatuk sem, akkor semmilyen kötelezettsége sincs az illető gyerekkel szemben, amit eddig tett, vagy ezután tesz, azt mind önkéntes alapon teszi.
Jogilag ez nem is kitagadás, hiszen kitagadni alapos okkal azt lehet, aki egyébként jogosult lenne, családtag lenne.
Járna neki örökség például. Akkor, ha annyira összevesznének, hogy a szülő érdemtelennek tartaná a gyereket, és meg akarná tagadni tőle az úgy nevezett köteles részt is az örökségből, akkor kitagadhatná. (Aminek a jogosságát az utóbbi bíróságon támadhatná meg.)
Ha a nevelt lányomat nem fogadtam örökbe, akkor ő nem örökölhet utánam, csak ha végrendeletben rá hagyok valamit, és ki sem tagadhatom, hiszen nem is áll fenn köztünk ez a kapcsolat.
Ennyi a jog.
A kérdező édesanyjának viszont kötelessége gondoskodni róla, ha nem teszi, akkor annak jogi következményei lesznek, viszont a kérdező állami nevelésbe is kerülhet.
Mindenképpen nagyon kényes ez a helyzet, remélhetőleg az első indulatok idővel lecsillapodnak majd és meg lehet beszélni ezt normálisan. Ha ez nem megy, akkor mindenki vesztesként fog kijönni ebből a helyzetből sajnos. (Lány, anya, nevelőapa, barát, de még az állam is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!