Szerintetek egy 15 éves gyereknek szabad-e szexuális életet élnie?
A sok okoskodó meg értse már meg, hogy akinek gondja van, nem azzal van a gondja, hogy 15 évesen a SZEXre ne lenne elég érett egy ember. :) Igenis, biológiailag érett, a 15 éves lány és fiú biológiailag anya és apa lehetne.
Sokkal inkább azzal van a gond, hogy - mint ahogyan azt a tapaszalat nagyon jól mutatja - a mai 15 évesek legnagyobb részének nincsen meg az az érzelmi/tapasztalati/erkölcsi háttere, ami a 15 évesen való felelősségteljes és főleg tartalmas, boldog nemi élethez kell.
Emiatt, illetve ezért próbálnak érvelni. Tegye csak fel a kezét, aki mindenfajta racionális megfontolás után is úgy gondolja, hogy a mai 15 évesek TÖBBSÉGE birtokában van a biztonságos és boldogságot jelentő szexuális élethez nélkülözhetetlen tudással/értékekkel/családi hátérrel.
Kedves 18:56, a hozzászólásodban más sincs csak unalomig ismételt, elkoptatot frázisok (közhelyek).
Ha már itt tartunk, 35 éves vagyok, nem 13. 15 évesen vesztettem el a szüzességemet, ahogy az akkori barátnőm is. Aki azóta teljesen normális családanya lett, én pedig egy másik családban vagyok teljesen átlagos apa. Nem mindenki ribanc aki 15 évesen, hormonoktól is hajtva, nagyon szerelmesen késznek érzi magát arra, hogy továbbmenjen a csókoknál és pettingnél. Mi akkorra már egy éve jártunk és úgy éreztük, eljött az ideje. Ma már tudom, hogy korai volt és ügyetlenek voltunk. Mégsem vagyok olyan korlátolt, hogy azt gondoljam, aki 15 évesen megteszi, az már szétteszi a lábát mindenkinek. Fél tucat kapcsolatom ha volt, ahogy az akkori barátnőmnek is (máig jó viszonyban vagyunk egymással).
Csak annyit mondok, nem szabad általánosítani, meg vagdalkozni, nem vall érett személyiségre.
14 től törvény szerint szexelhet. nem a szexel van a baj, hanem a terhességgel, a betegségekkel.
ne legyünk álszentek...a szex fantasztikus dolog, talán korhoz van kötve, hogy lehet-e élvezni?
+ Hernádi Judit is 14 volt,mikor elvesztette, és hát legyünk őszinték, már nem fiatal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!