Nem merem megmondani az anyukámnak h már nem vagyok szűz! És az ő tudta nélkül szeretnék szedni fogamzásgátló tablettákat. Ezt ne titkoljam előle?
Egyszerűen egy nyugodt pillanatban, amikor anyukád ráér és jó kedve van és csak ketten vagytok mondd azt, hogy úgy érzed el kéne már menned nőgyógyászhoz, elkísérne-e valamikor. Egyből meg fogja kérdezni, hogy miért :D akkor mondhatod, hogy mert úgy érzed itt az ideje. Szerintem érteni fogja. Esetleg ha elfogadhatóan reagál rá akkor szóbahozhatod, hogy fogamzásgátlót is szeretnél már lassan szedni. Hozzáteheted, hogy attól majd rendszeres lesz a mensi, nem leszel pattanásos stb. Nem kell rögtön azt mondani, hogy szexelni akarsz... szerintem érteni fogja. Ha pedig nagyon ellenkezik, (amit nem hiszek) akkor menj el a barátoddal az sztk-ba, kórházba és szerintem felír már neked a nőgyógyász tablettát.
De mindenképpen azt javaslom, hogy anyukáddal beszélj és vele menj el. 16 évesen szerintem már természetes, hogy ha szeretitek egymást szeretnétek továbblépni.
Először is, 16 évesen már a legtöbb sztk-s doki felírja a fogamzásgátló tablettát. Annak az a menete, hogy elmész az sztk-ba, bejelentkezel a nőgyógyászatra, és bemész a dokihoz, előadod h mit szeretnél. Lelkiismeretesebb dokik elküldenek vérvizsgálatra, és megvizsgálnak. Sajnos a legtöbben csak fölírják a receptet.És persze mész 3 havonta a receptért, mert max egyszerre annyit írhat ki.
De szerintem sokkal jobb ha egy nyugodt pillanatban szólsz anyukádnak, hogy szeretnél elmenni nőgyógyászhoz. Úgyis érteni fogja. És ne félj, az anyukák ilyenkor meglepően jól fogadják a dolgokat, majd meglátod
yp
Szia,
Te ismered anyukádat, de annyira nem ugrálnék ezzel az elmondom neki, hogy lefeküdtem a párommal. Annyi reakció létezik.
Ha elmész egy nőgyógyászhoz, ami nem árt tabiírás nélkül is, akkor felvilágosít arról, hogy szedhetsz e, meg ilyenek.
(15évesen írtak nekem anyum tudta nélkül)3
Amíg védekeztek, tabi nélkül is, ésszel csináljátok, akkor nem szükséges bevonni a szülőket.... Tényleg figyeljetek oda, hogy ne szedj össze semmi fertőzést, ne ess teherbe...
(nem túl jó poén, ha az anyud minden knak elmond mert már nem vagy szűz, és felelősen tabival szeretnél védekezni)
Ha nagyon félsz attól h elmond neki, akkor nem muszáj, de akkor viszont neked kell megtalálni a megfelelő orvost. Vannak kifejezetten tinédzserambulanciák, pl Péterfi Sándor Utcai Kórházban, ide nem kell bejelentkezni se, elég ha odamész és bedobod a tb-kártyád. De mehetsz ahová gondolod, kérdezz meg osztálytásakat, biztos tudnak segíteni.
Elmondani pedig nem vészes, bár te tudod, hogy hogy reagálna, az én anyukám elkezdett sírni mikor nővérem elmondta neki, neme meg a szemem csillogásából kitalálta:D. Amúgy sztem pl úgy elkezdheted h elmeséled h milyen jól megvagytok meg milyen régóta meg mittomén és innen levezeted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!