Mit tehetnék? (15/F)
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy egyszerűen túl komolynak érzem magam a korosztályomhoz képest.
Iskolában is míg mindenki nevet valami apró nagyon gyerekes dolgon, én egyszerűen nem tudom értékelni.
Míg senkit nem érdekel a tanulás én nagyon sok időt fordítok arra hogy megtanuljak valamit, törekszem arra hogy jó jegyeim legyenek.
Elterveztem már azt is hogy milyen munkát szeretnék választani.
De ezeket én egyszerűen nem tudom élvezni!!
Alíg vannak barátaim akikkel tudok beszélgetni, iskolában csak egy alap tiszteletet adnak meg nekem, ezért is nem nevezem őket barátnak.
Félek hogy ez a későbbi életemre is ki fog hatni.
Próbálnék lányokkal is beszélgetni,ismrekedni de egyszerűen annyira kezdő vagyok és annyira zárkózott hogy inkább semmit nem csinálok.
Hogy tudnám feloldani ezt a zárkózottságot?
Nagyon jó, hogy szorgalmasan tanulsz. És ahogy írtad valószínű kihat a későbbi életedre! Nos igen valószínű lesz egy jól fizetó állásod!
A zárkózottságot csak úgy tudod feloldani, ha próbálkozol. Menj oda beszélgetni, ha elsőre nem is sikerül a legjobban akkor is oldod vele ezt a zárkózott állapotot!
15 évesen kicsit koreai az antiszockodás,nem? D
Ha nem akarsz "leereszkedni" a többiekhez az iskolában (ami már csak azért is jó lenne,mert így egy csomó jó dologból kimaradsz,és ez annyiban fog kihatni a későbbi életedre hogy bánni fogod ezeket az elmulasztott élményeket),akkor járj el valahova. Szórakozóhelyekre pl,ahol tiszta lappal kezdhetsz a többieknél,és megmutathatod a másik arcodat(a nem komolyat,hanem a laza,vicces,megnyerő arcod).Ha pedig azt hiszed,hogy olyan neked nincs,ki kell ábrándítsalak.Mindenkinek van olyan arca is,csak eddig keveset,vagy egyáltalán nem használta :)
Én is hasonló voltam a te korodban, valamilyen szinten ma is.
El kell járni többiekkel szórakozóhelyekre, még akkor is ha kezdetben nincs kedved. Egy pár alkalom után rájön az ember hogy nem is olyan rossz az.
Az emberekkel kapcsolatban, ha valóban értelmesebb vagy az átlagnál, akkor tudod is tettetni, hogy olyan vagy mint ők. (fordítva nem működik). Én diplomás, tudománnyal foglalkozó emberként éppolyan remekül el tudok beszélgetni egy 8 általános-os közmunkással,
mint az egyetemi professzoraimmal. Csak gyakorlás kérdése. Sőt, néha az ember még arra is rájön, hogy néhány ember a maga egyszerű módján ugyan, de mennyire sokat ért a világból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!