Mit gondoltok, ha egy fiú az egyetem/főiskola rendszeréből nézi ki a lány e-mail címét (teljesen ismeretlen lányét) és ír neki, hogy lenne-e kedve moziba, színházba menni?
Őszinte válaszokat kérek, lányoktól, nőktől!
Szögezzük le, a fiú egyetemista, egyedülálló és nem nőcsábász, rendes, csak visszahúzódó (Diszkóban, hangos zenés szórakozóhelyeken, ill. ahol sok az alkoholosan befolyásolt ember, tehát, ahova manapság kimondottan ismerkedni mennek az emberek, nem szeret lenni.).
Sohasem írok 2. levelet és kedves, udvarias vagyok. Nehogy már elmeszeljenek, hát itt szenvedek nincs egy barátom se, jórészt emiatt a **** egyetem miatt! Sohasem volt még barátnőm és 28 leszek... Szerintem én nem élek vissza semmivel. És folytatom. Nem hinném, hogy így ilyen tétje lenne ennek. Nagyon rosszindulatú ember az, aki egy ilyen levél után engem bántana ezért. Semmi rosszat nem akarok.
A levelekben előre bocsánatot is kérek.
Miért, részegen őrjöngeni a Rektori mögött létesített diszkóban, az megengedett? Ezért, meg már rögtön zaklatás, meg visszaélés... :-(
Nekem az a véleményem, hogy az egyetem vezetői engedik a korrupciót az egyetemen belül, továbbá a nagyüzemi mennyiségi oktatásra mennek, miközben az egyetemisták elmagányosodnak. Ha én zaklatok, akkor ők egyenesen államellenes bűncselekményt követnek el... Felelőtlenek és tényleg nem érdekli őket, hogy mi lesz a fiatalok többségével, csak a fejpénz a fontos számukra!
Egyébként a fenti rendszeren szöveges üzenetet is küldhetek bárkinek, tehát ez tényleg azért van, hogy kommunikáljanak egymással a hallgatók!
A kommunikációba 20-on éveseknél pedig belefér az is, hogy "Szia, ne haragudj, lenne-e kedved eljönni moziba, mert nincs senki, akivel elmehetnék?"
Szerintem, ez még megérthető és belefér és nincs benne semmi rossz.
Ezek mind a te problémáid, nem másoké. Mások is járnak arra az egyetemre, mégsem hiszem, hogy egynek sincsenek barátai, kapcsolata. A diszkón kívül meg ezer más helyen lehet ismerkedni. Pl miért nem állsz oda elé a folyosón és nyitod ki a szád?
Ha te nem látod abban a problémát, hogy olyanokat hívsz el moziba, akik még életükben nem is láttak, akkor veled van a baj. Képzeld el magad 20 év múlva: odajön az imádott kislányod, hogy jaj apu képzeld most írt nekem egy ismeretlen, fogalmam sincs ki az, hogy néz ki, olyan helyről leste ki a címem ahova nem ilyen célokból adtam be, és moziba hívott! Komolyan azt mondanád neki, hogy persze kislányom menj csak, jó móka lesz?
Igazad van, amikor az előző kommentemen írtam, nagyon fáradt és elkeseredett voltam.
Azért vannak az egyetemmel is bajok. Az egész kreditrendszer nem jó pl., van olyan vizsga, ahol a tanár sem látja a hallgatót, nem beszélget vele. Tömegben megy, még mindig az egész. Szerintem kevés a minőségi ismerkedési lehetőség. Pl. a mi szakestünkre azért nem járnak csomóan, mert köztudottan lerészegedésbe szokott torkollni. (Az alkohol egyébként elég nagy baj és sok közös programot "hazavág".) Nyilván ez szakról-szakra más. Az évfolyamomon nem volt tankör, a közepe felé, pedig, már totál összekeveredett a nép... Nem olyan, mint egy osztály, nagyon nem. Van bál is, az jó. 2013-ban különösen jól sikerült, de egyszer van egy évben, áprilisban és vagy el tud menni az ember, vagy nem.
A kari "nyitóbulik", viszont egyszerű, mezei diszkókká silányultak. Szerintem több a szakokat érintő bálokra lenne szükség, ahol megadják a módját. Tehát van táncolható élőzene és lehet leülve is beszélgetni, végül esetleg van közös étkezés.
Hogy reagáljak az előző kommentedre, ellentmondást vélek felfedezni, az egyikben "FELNŐTT embereztél", a másikban Apuci pici lányáról volt szó, aki nem tudja eldönteni 20 évesen, hogy ha kap egy barátkozó, normális hangvételű levelet egy másik karon tanuló (jól beazonosítható) fiatalembertől (akiről lát képet, ill. látja a szakmai tevékenységét, a hobbiját is), akkor, max. miután a másik karon utánakérdezett, hogy ki is ő, ha úgy tartja kedve ne kezdjen el vele levelezmi.
Továbbá, az adatait, e-mail cím, telefonszám, fénykép az egyetemi rendszerben úgy is megadhatja, hogy rejti a nem a saját szakján tanulók elől. Nagyon sokan tesznek így.
Aki nem és minden adatot megad és egy fényképet is, ott arra is következtethetek, hogy az illető hölgy esetleg szabad és barátkozna egyetemistákkal.
Hangsúlyozom, hogy a felületen, csak egyetemisták látják egymást, illetve. ő is rákereshet a neki levelet író profiljára, meg fogja találni és ez igazolni fogja, hogy tényleg egy egyetemista írt neki egy helyileg is másik karról. Szerintem nem olyan gáz ez. Uttcán, buszon leszólítani embereket sokkal gázosabb csak azért, mert ismerkednél. Persze az egyetem épületein belül már más a helyzet, ott én is szoktam és engem is.
De ha éppen nem érsz rá "császkálni", mert olyan munkád van, akkor a levelezés is egy opció. Főleg, csomó kar van, ahonnan, ha "császkálnál", akkor sem találkoznál hallgatókkal! Nagyon nagy az egyetem, gondolj bele, több, mint 20 000 hallgató! Ez egy kisváros és egyes városrészek alig érintkeznek társadalmilag, pedig az egyes városrészekben itt (szakok, karok) a nemek aránya is nagyon más lehet! Pl. ápoló szakon szinte csak lányok vannak a fősulin, míg mérnöki szakon, szinte csak fiúk a Mérnöki Karon. Mit tegyen az, aki azzal az 1-2 mérnök lánnyal is meg szeretne próbálni levelezni?
Egyszerű, hát írni kell! :-)
ETR :D szegedi vagy?
furcsának találnám, hogy miért nem élőben szólít meg inkább valahol. szerintem picit gyáva módszer.
egyébként bocsi, de elég szerencsételennek tűnsz nekem...
Először én is lehet megijednék..
és bár egyet értek sok előző hozzászólóval,de részben aranyosnak is tartom.
..és valahol mindenkinek el kell kezdeni.
Ha meg vannak adva adatok,akkor hajrá. Nem zaklató emailt írsz-ahogy te írtad,hanem tisztelettudót.
Esetleg még jobb,ha a saját karodon lévő lány(ok)nak írsz. Az már 1 közös téma.
Facebookról meg annyit,hogy 1 kalap szar,ismerkedéshez legalábbis biztos az.Kamu (szétretusált) képek,SŐT kamu emberek.Erről ennyit.
Mindenesetre sok sikert:)
Köszönöm a hozzászólásokat! Mindenkit felpontoztam. Alvófánktól a legyávázás is hasznos info nekem (meg aranyos is szerintem, ahogy írta), így ő is "up"-ot kapott. Minden észrevétel számít!
Köszönöm a biztatást, igen, igyekszem élőben is, talán a hétvégén, életemben először megyek el buliba, discoba az egyetemi klubba. Nem fűzök hozzá nagy reményeket. Eddig, ha picit hangos helyen voltam, sohasem tudtam kommunikálni. Meg nézegettem onnan bulifotókat és azt láttam többségében, hogy a fiúk, csoportokban egymással "táncolnak" és a lányok is egymással "táncolnak". Kevés párt láttam a táncparketten. Ha ez tényleg így megy, akkor ott én nem fogom jól érezni magam. Főleg, hogy egyedül megyek, nem lesz társaságom. Továbbá antialkoholista vagyok. És láttam a "hét lövés" akciót, amiről kis gondolkodás után kiderült, hogy nem Western film készül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!