Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Miért csak a nők testének az...

Miért csak a nők testének az elfogadásáért kampányolnak, a férfiak hol maradnak?

Figyelt kérdés

Ma is láttam a legnagyobb közösségi oldalon egy képet egy lányról, aki leírja hányattatott sorsának az apró elemeit és üzen a múltbéli, őt valamilyen szempontból negatívan megítélő ismerőseinek, hogy bekaphatják (ez a lényeg). A kommentelők pedig nem győzik agyba-főbe dícsérni, hogy végre valaki felszólalt, igazából gyönyörű, csodás a mosolya stb. Az irány szerintem abszolút jó (vagyis, hogy nem kell feltétlenül modellalkatúnak lenni és átlagosan, ducibban és lehet valaki vonzó), viszont úgy veszem észre, hogy egyesek kezdenek átesni a ló tulsó oldalára és azt állítják, hogy egy nő bármilyen alakkal gyönyörű, mert ő NŐ, és ha valaki beszól neki, akkor mlegkevesebb 20 ember támad vissza, bezzeg egy férfi szenvedjen az edzőteremben, mert ő csak izmosan lehet vonzó, a többi kategória csak a "ronda" fokozása. Hiányolom az egyensúlyt a dologban.

Én is nő vagyok és az öcsémen láttam, milyen rosszul esik neki, mikor sokszor nála szerintem jóval kevésbé csinos (most a szépség klasszikus fogalmáról beszélek)lányok koptatták le, hogy mit akar tőlük, nézzen magára(vékonyabb alkatú, heti négyszer pingpongozik és összehasonlítva a hurkás kiscsajokkal akik csak esznek meg sminkelik magukat, ő legalább mozog valamit), amíg nem talált egy normális lányt.

Mi a véleményetek?

(A kategóriát az olvasottsága miatt állítottam be)

2015. jan. 12. 17:43
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

#29 Már leírtam, mire alapozom a véleményemet - ezt látom, hallom, olvasom.

Tehetnénk a kettős mérce ellen - és nem úgy, hogy több elvárást támasztunk a férfiakkal szemben. Szépen hátrébb kéne lépni, és a nagyobb képet, egészben megszemlélni. Befejezni az agymosást - amit már a szülők, nem is a média, kezdenek. Az embereket, legyen az férfi, nő vagy harmadik-nemű, tönkreteszik a társadalmi normáknak csúfolt íratlan és írott szabályok a "normálisról" - ilyesmi nem létezik, mégis mindenkit egy sémába próbálnak beletuszkolni.

Ki tudja, mi az a gender elmélet?

2015. jan. 13. 20:40
 32/35 anonim ***** válasza:

#30 "Feminista" - szép gyűjtőszó... és rengeteg variációt hordoz magában. Mintha ennyit mondanál "politikus" - na de mégis milyen politikus? Konzervatív? Kommunista? Liberális?

Talán erős kijelentés, de "ahány ember, annyi definíció" - az alapok megvannak, de mindenki belerakja a "sajátját".

2015. jan. 13. 20:43
 33/35 anonim ***** válasza:

32: Nem egészen. A feminista az egy bizonyos politikai eszme, mozgalom. Azon belül vannak a valódi feministák, akikkel semmi gond nincs és vannak a turbófeministák, sjw-k, akárkik, akik viszont mindenkinek képesek nekimenni, akár még a hagyományos feministáknak is.

Legalábbis egy külső szemlélőnek ez jön le.

(Elég csak megnézni, hogy mi történt a gamergate botrány körül. Aki tudja, hogy miről beszélek, az érti. Aki nem, az meg keressen rá.)

2015. jan. 13. 21:00
 34/35 anonim ***** válasza:

#33 A külső szemlélő = laikus.

Én ehhez csak annyit tennék hozzá: nincs valódi feminista, nincs hagyományos feminista, nincs turbófeminista, nincs femináci.

2015. jan. 13. 21:04
 35/35 anonim ***** válasza:
Ne vicceljünk már, hogy egy nőnek nehezebb, meg több elvárás van az irányába. Lassan ott tartunk, hogy egy férfinak tökéletesnek kell lennie külsőleg minden szempontból és egzisztenciálisan is, különben nem férfi. Ezzel szemben egy nő legyen vonzó (direkt nem szépet írtam), nagyjából ennyi. Azt nem írom, hogy tudjon szeretni, mert az ebben a világban már csak az én vágyálmom. De vonzó egy tök átlagos szürke kislány is lehet, nem kell ahhoz modellnek lenni.
2015. aug. 2. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!