Miért csak a nők testének az elfogadásáért kampányolnak, a férfiak hol maradnak?
Ma is láttam a legnagyobb közösségi oldalon egy képet egy lányról, aki leírja hányattatott sorsának az apró elemeit és üzen a múltbéli, őt valamilyen szempontból negatívan megítélő ismerőseinek, hogy bekaphatják (ez a lényeg). A kommentelők pedig nem győzik agyba-főbe dícsérni, hogy végre valaki felszólalt, igazából gyönyörű, csodás a mosolya stb. Az irány szerintem abszolút jó (vagyis, hogy nem kell feltétlenül modellalkatúnak lenni és átlagosan, ducibban és lehet valaki vonzó), viszont úgy veszem észre, hogy egyesek kezdenek átesni a ló tulsó oldalára és azt állítják, hogy egy nő bármilyen alakkal gyönyörű, mert ő NŐ, és ha valaki beszól neki, akkor mlegkevesebb 20 ember támad vissza, bezzeg egy férfi szenvedjen az edzőteremben, mert ő csak izmosan lehet vonzó, a többi kategória csak a "ronda" fokozása. Hiányolom az egyensúlyt a dologban.
Én is nő vagyok és az öcsémen láttam, milyen rosszul esik neki, mikor sokszor nála szerintem jóval kevésbé csinos (most a szépség klasszikus fogalmáról beszélek)lányok koptatták le, hogy mit akar tőlük, nézzen magára(vékonyabb alkatú, heti négyszer pingpongozik és összehasonlítva a hurkás kiscsajokkal akik csak esznek meg sminkelik magukat, ő legalább mozog valamit), amíg nem talált egy normális lányt.
Mi a véleményetek?
(A kategóriát az olvasottsága miatt állítottam be)
#29 Már leírtam, mire alapozom a véleményemet - ezt látom, hallom, olvasom.
Tehetnénk a kettős mérce ellen - és nem úgy, hogy több elvárást támasztunk a férfiakkal szemben. Szépen hátrébb kéne lépni, és a nagyobb képet, egészben megszemlélni. Befejezni az agymosást - amit már a szülők, nem is a média, kezdenek. Az embereket, legyen az férfi, nő vagy harmadik-nemű, tönkreteszik a társadalmi normáknak csúfolt íratlan és írott szabályok a "normálisról" - ilyesmi nem létezik, mégis mindenkit egy sémába próbálnak beletuszkolni.
Ki tudja, mi az a gender elmélet?
#30 "Feminista" - szép gyűjtőszó... és rengeteg variációt hordoz magában. Mintha ennyit mondanál "politikus" - na de mégis milyen politikus? Konzervatív? Kommunista? Liberális?
Talán erős kijelentés, de "ahány ember, annyi definíció" - az alapok megvannak, de mindenki belerakja a "sajátját".
32: Nem egészen. A feminista az egy bizonyos politikai eszme, mozgalom. Azon belül vannak a valódi feministák, akikkel semmi gond nincs és vannak a turbófeministák, sjw-k, akárkik, akik viszont mindenkinek képesek nekimenni, akár még a hagyományos feministáknak is.
Legalábbis egy külső szemlélőnek ez jön le.
(Elég csak megnézni, hogy mi történt a gamergate botrány körül. Aki tudja, hogy miről beszélek, az érti. Aki nem, az meg keressen rá.)
#33 A külső szemlélő = laikus.
Én ehhez csak annyit tennék hozzá: nincs valódi feminista, nincs hagyományos feminista, nincs turbófeminista, nincs femináci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!