Miért csak a nők testének az elfogadásáért kampányolnak, a férfiak hol maradnak?
Ma is láttam a legnagyobb közösségi oldalon egy képet egy lányról, aki leírja hányattatott sorsának az apró elemeit és üzen a múltbéli, őt valamilyen szempontból negatívan megítélő ismerőseinek, hogy bekaphatják (ez a lényeg). A kommentelők pedig nem győzik agyba-főbe dícsérni, hogy végre valaki felszólalt, igazából gyönyörű, csodás a mosolya stb. Az irány szerintem abszolút jó (vagyis, hogy nem kell feltétlenül modellalkatúnak lenni és átlagosan, ducibban és lehet valaki vonzó), viszont úgy veszem észre, hogy egyesek kezdenek átesni a ló tulsó oldalára és azt állítják, hogy egy nő bármilyen alakkal gyönyörű, mert ő NŐ, és ha valaki beszól neki, akkor mlegkevesebb 20 ember támad vissza, bezzeg egy férfi szenvedjen az edzőteremben, mert ő csak izmosan lehet vonzó, a többi kategória csak a "ronda" fokozása. Hiányolom az egyensúlyt a dologban.
Én is nő vagyok és az öcsémen láttam, milyen rosszul esik neki, mikor sokszor nála szerintem jóval kevésbé csinos (most a szépség klasszikus fogalmáról beszélek)lányok koptatták le, hogy mit akar tőlük, nézzen magára(vékonyabb alkatú, heti négyszer pingpongozik és összehasonlítva a hurkás kiscsajokkal akik csak esznek meg sminkelik magukat, ő legalább mozog valamit), amíg nem talált egy normális lányt.
Mi a véleményetek?
(A kategóriát az olvasottsága miatt állítottam be)
Kedves utolsó.
Egyrészt igazad van mert ki kit talál meg magának, másrészt én csupán az érme másik oldalát akartam felvázolni az előttem szólónak.
Az lehet hogy a nők felé vannak ,,elvárások'', de ezek az ,,elvárások'' megvannak a másik oldal felé is.
Ha csak a gyakorit nézed akkor nézzük meg a kérdéseket (mondok párat).
-Szerintetek túl nagy a mellem?
-Szerintetek túl kicsi a mellem?
-Szerintetek csúnya a(z) x,y (testrészem)?
-Szerintetek milyen az alakom? ez a női szemszög.
-Elég nagy a péniszem?
-Elég izmos vagyok?
-Szerintetek hogy nézek ki? ez a férfi
Ezekre mind más más válasz jön. Ált. írják hogy szépek a melleid, szép az alakod vagy nekem nem tetszik mert stb.
Ez férfiaknál is megvan. Pl van aki azt írja hogy neki bejön a 15 cm van aki 20 alá nem adja. Van aki szerint izmos és van aki szerint nem.
Na ha az újságokat nézzük akkor kinek mit fognak gyártani? Férfiaknak: kocsi, nő, fegyver, kondi. Nőknek: divat, szépség, frizura meg nem tudom.
Ne egy újságot vegyünk példának amit célközönségnek gyártanak. Egyébként ez igaz ,,nem mindegy, ki kit talál meg magáénak''.
"én csupán az érme másik oldalát akartam felvázolni az előttem szólónak."
Aki én voltam - és tisztában vagyok az "érme mások oldalával" is.
"Az lehet hogy a nők felé vannak ,,elvárások'', de ezek az ,,elvárások'' megvannak a másik oldal felé is. "
Nyilván. evidens. Egyértelműen. Megkérdőjelezhetetlen.
A helyzet viszont az, hogy nem egyenlő arányban. Akárhogy is érzed, a statisztikák az egyik (nők) csporot felé billenti a mérleget. Ha a férfiak felé van támasztva tizenkétféle elvárás, a nők felé tizenhárom.
"kinek mit fognak gyártani? Férfiaknak: kocsi, nő, fegyver, kondi. Nőknek: divat, szépség, frizura meg nem tudom. Ne egy újságot vegyünk példának amit célközönségnek gyártanak."
Az az igazán szívbe markoló, hogy nem csupán "egy újságot" vettem alapul. Repesnék az örömtől, ha rohadtul nem lenne igazam.
22: Szerintem az elvárások a másik oldalra billennek inkább. Elég csak itt megnézni a kérdéseket, ahol srácok siránkoznak non-stop, hogy így rondák, úgy rondák. Mellé jön a többi troll, lehordják, sárba tapossák, stb.
Erre jön a lány, hogy nem talál barátot, blablabla, és egyből 10 kan kezdi el a popsikáját nyalni.
Szerintem tegyél itt egy próbát és írj ki két külön napon két ugyanolyan kérdést, csak egyszer női szemszögből, aztán meg férfi szemszögből. Kíváncsi vagyok az eredményre.
"Szerintem az elvárások a másik oldalra billennek inkább. Elég csak itt megnézni a kérdéseket, ahol srácok siránkoznak non-stop, hogy így rondák, úgy rondák. Mellé jön a többi troll, lehordják, sárba tapossák, stb."
Ez esetben tévedsz. Mindemellett Nem szabad egy elkanászodott fórumból kiindulni.
"Erre jön a lány, hogy nem talál barátot, blablabla, és egyből 10 kan kezdi el a popsikáját nyalni."
Véleményed szerint ez az, amire az illető vágyik? Segg nyalásra? Nem véletlenül valami másra?
"Szerintem tegyél itt egy próbát és írj ki két külön napon két ugyanolyan kérdést, csak egyszer női szemszögből, aztán meg férfi szemszögből. Kíváncsi vagyok az eredményre."
Többször megvolt - különböző fórumokon, iskolákban, egyszer munkahelyen és volt bár "nagyvárosi körbekérdezés" is. Mivel érdekel a végeredmény, megmondom, mire jutottam/jutottunk: szar nőnek lenni. Kész, passz. Akarhatod te (vagy én, vagy Ő) másképp, attól még ez van. Szar? Szar. Tenné kéne ellene. Lehetne is...
Utolsó mondatod kifejtenéd?
Remélem most nem feministaként fogsz szólni.
Mondjuk tényleg kifejthetnéd mert érdekel, hogy mire alapozod a véleményedet (én írtam a kérdéses dolgot).
Arra nem tudok mit mondani, hogy mire vágynak az itt siránkozó lányok. Gondolom valakire akivel elvannak, de ugyanez igaz a srácokra is. Amit viszont a lányok megkapnak még ezen a fórumon is, azt a fiúk már nem. Sőt!
Amennyi feministával beszéltem mind ugyan azt a szöveget mondta. Félreértés ne essék elfogadom hogy vannak és nem gyűlölködöm, de sokkal több értelmét látnám ha az egyenlő elbánás mozgalma lenne a feministák helyett...
Ha normálisan megtudod fogalmazni a dolgot akkor kérlek tedd. (nem vagyok hímsoviniszta, de valamiért nem szeretem ha csak azt hangoztatják hogy ők mennyire meg vannak különböztetve, a megkülönböztetés mindkét fél irányába történik hol pozitív hol negatív)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!