Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Ti hisztek abban, hogy a név...

Ti hisztek abban, hogy a név kötelez?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy gondolom mindenkinek van több, azonos keresztnevű ismerőse, és a kérdésem az, hogy ti fedeztetek e már fel a két azonos nevű ember között "hasonló" személyiségjegyeket vagy jellembéli tulajdonságokat?

Lehet hülyeség, de nekem pl. feltűnt, hogy szinte kivétel nélkül az összes Betti, Barbi, Szandi, Anna nevű ismerősöm ribizli. A Péterek kicsit tétovák, megfejthetetlen személyiségek...a Balázsok folyton az exeket siratják. Az Évák sunyi, kétszínű pletykafészkek. Ezeket úgy állapítottam meg, hogy mindegyik névből ismerek legalább 6-7-et...

Nektek jutott már ilyesmi az eszetekbe? :) Vagy szimplán csak hülye vagyok? :D

2015. jan. 12. 06:07
 1/8 anonim válasza:

Most, hogy mondod én is ráeszméltem! Minden Éva sunyi, kétszínű pletykafészek.

Egyébként szerintem csak véletlen egybeesés.

2015. jan. 12. 06:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is sunyik az évák:)
2015. jan. 12. 06:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Így nincs összefüggés!

De a családneved kötelezhet!

2015. jan. 12. 07:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Én két Évát ismertem/ismerek az egyik tényleg sunyi, de a másik az rendes.

Bettiből kettőt ismerek, mind a kettő kicsit butus. Vis az egyiknek van lexikális tudása, de a másik az a "szájába adják a szavakat" típus.

Péterből sok ismerősöm volt, de mindegyik más volt, Tamások szintén.

Szerintem véletlen egybeesés. :D

2015. jan. 12. 08:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Pont ismerek sok embert azokból amiket felsoroltál és teljesen mások. De ezek gyakori nevek így nem csoda ha van egybeesés.
2015. jan. 12. 08:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát kövezzetek meg érte, ugyanis távol áll tőlem mindenféle szentimentalista eszme, de a kérdező mond valamit az elméletével. :D
2015. jan. 12. 09:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Bettit, Barbit, Szandit ismerek, egyik sem ribizli, sőt aranyos, rendes csajok. Pétert is ismerek párat, szinte mind kedves, mosolygós, közvetlen, egyik viszont kiállhatatlan kis p* cs.

Úgyhogy nyilván csak véletlen egybeesés amit írsz.

Vagy már olyan szinten kialakult benned a sztereotípia, hogy tudat alatt is ezekre a tulajdonságokra vagy kiélezve és amíg másnál észre sem vennél egy apróságot, addig náluk felnagyítva látod.

Például ha mondjuk egy Marcsi mesél el valamit, amit hallott a városban, nem tulajdonítasz neki jelentőséget, de ha egy Éva, akkor rögtön kigyullad a vészjelző, hogy biztos pletykás, mert az Évák pletykásak.

2015. jan. 12. 09:53
 8/8 anonim ***** válasza:
2 Balázs exem van, remélem is, hogy sírnak utánam! :D De amúgy én ezzel nem értek egyet.
2015. jan. 12. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!