Ti hisztek abban, hogy a név kötelez?
Úgy értem, hogy gondolom mindenkinek van több, azonos keresztnevű ismerőse, és a kérdésem az, hogy ti fedeztetek e már fel a két azonos nevű ember között "hasonló" személyiségjegyeket vagy jellembéli tulajdonságokat?
Lehet hülyeség, de nekem pl. feltűnt, hogy szinte kivétel nélkül az összes Betti, Barbi, Szandi, Anna nevű ismerősöm ribizli. A Péterek kicsit tétovák, megfejthetetlen személyiségek...a Balázsok folyton az exeket siratják. Az Évák sunyi, kétszínű pletykafészkek. Ezeket úgy állapítottam meg, hogy mindegyik névből ismerek legalább 6-7-et...
Nektek jutott már ilyesmi az eszetekbe? :) Vagy szimplán csak hülye vagyok? :D
Most, hogy mondod én is ráeszméltem! Minden Éva sunyi, kétszínű pletykafészek.
Egyébként szerintem csak véletlen egybeesés.
Így nincs összefüggés!
De a családneved kötelezhet!
Én két Évát ismertem/ismerek az egyik tényleg sunyi, de a másik az rendes.
Bettiből kettőt ismerek, mind a kettő kicsit butus. Vis az egyiknek van lexikális tudása, de a másik az a "szájába adják a szavakat" típus.
Péterből sok ismerősöm volt, de mindegyik más volt, Tamások szintén.
Szerintem véletlen egybeesés. :D
Bettit, Barbit, Szandit ismerek, egyik sem ribizli, sőt aranyos, rendes csajok. Pétert is ismerek párat, szinte mind kedves, mosolygós, közvetlen, egyik viszont kiállhatatlan kis p* cs.
Úgyhogy nyilván csak véletlen egybeesés amit írsz.
Vagy már olyan szinten kialakult benned a sztereotípia, hogy tudat alatt is ezekre a tulajdonságokra vagy kiélezve és amíg másnál észre sem vennél egy apróságot, addig náluk felnagyítva látod.
Például ha mondjuk egy Marcsi mesél el valamit, amit hallott a városban, nem tulajdonítasz neki jelentőséget, de ha egy Éva, akkor rögtön kigyullad a vészjelző, hogy biztos pletykás, mert az Évák pletykásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!