Miért általánosítják a kocka fiúkat?
Sziasztok!
Fiúktól és lányoktól is kérdezném hogy ha meghalljátok azt a szót hogy kocka,miért egy kövér,pattanásos,élettelen ember jut eszetekbe?
Ha neten beszélek valakivel,akár facen akár itt és mondom hogy hát lolozok meg stb. akkor egyből megváltozik a beszélgetés hangulata.Teljesen normálisan nézek ki (sűrűn mondják hogy helyes vagyok),normális,divatos ruhákba járok,nem szoktam egyáltalán beszélgetés témaként felhozni,max ha kérdezik hogy mit szoktam csinálni otthon.A neten miért kell előítéletesnek lenni??Nem értem sok ember logikáját ezzel kapcsolatban...
Miért általánosítanak?
Azért mert a legtöbbjük valóban alkalmatlan az életre és bármilyen nemű normális emberi kapcsolatra, ellenben a lol, wow szavaktól majdnem extázis közeli élménybe kerülnek (volt már itt olyan kérdés, hogy az illető nem értette, hogy a barátnője miért akadt ki azon, hogy inkább wow-ban gyűjti az xp-t, mint hogy vele szexeljen). Mindezt mondom úgy, hogy van "némi" sejtésem a témáról, mivel magam is az informatikát választottam életpályának, szóval a játékoknál egy "hajszálnyival" többet tudok arról, hogy mi fán is terem ez a szakma.
Szóval még én is azt mondom, hogy általánosan igaz az, amit a kockákról gondolnak, de azért akad egy-két ritka kivétel.
Én is mindig megkaptam hogy kocka vagyok. Aztán azért amikor kiderül hogy ennek vannak előnyei is akkor valahogy senki sem kér bocsánatot, vagy bólogat elismerően hanem akkor is csak lesajnáló mosolyt villantanak felénk.
Tipikusan ilyen amikor közel és távol te vagy az egyetlen aki ért a számítógépekhez, te telepítesz a gépükre, konfigurálod be hogy minden zökkenőmentesen működjön rengeteg időt megtakarítva nekik ezzel. Hogy fele annyi idő alatt megcsinálsz egy számítógépes munkát mert szinte eggyé váltál már a személyi számítógéppel az se érdekel senkit. Az évek alatt tökélyre csiszolódott finom apró motorikus mozgások előnyéről már ne is beszéljünk.
Halál mindenkire aki megpróbálja letaszítani a kockákat az őket megillető helyről!
Kockának lenni hatalom! Kockának lenni dicsőség!
10:
De látod, most is magadat állítod be full hülyének azzal, hogy itt nekünk meg másoknak akarsz megfelelni. Ez a szmájlizás, meg a "hogy is van ez?" is csak azt mutatja hogy más emberek véleményét akarod megváltoztatni, nem pedig saját magadat.
Rendben, jársz konditerembe. Gratulálok. Akkor miért nem erről beszélsz másokkal inkább?
Most komolyan, tegyük fel hogy abszolút tartalmas életet élsz. Dolgozol/tanulsz és kockulsz, de mellette sportolsz, gyúrsz, érdekes és izgalmas hobbijaid vannak, sokat utazol, világlátott és sok élettapasztalattal rendelkező vagy. Tegyük fel. De akkor miért a kockulásról kezdesz beszélni? Miért hozod egyáltalán szóba? Főleg most már, hogy látod milyen hatással van más emberekre a rólad való véleményalkotásban? És innen is oda lyukadunk majd ki, hogy te jobban szeretnéd az embereket és az egész világot megváltoztatni, mint saját magadat. Fogadd el hogyha a kockulást választod, annak következményei vannak. Ennek az egyik ilyen következménye, hogy az embereknek általában megvan róluk a véleménye.
13#
Leírtam már hogy SOSE hozom szóba,ha kérdezik mit csinálok OTTHON a válaszom az hogy hát gépezek.Mit csinálsz SZABADIDŐDBE?Valamikor kondi,haverokkal eljárkálok stb.Van aki így kérdezi meg,van aki úgy.Most nem mondhatom azt az otthoni tevékenységemre hogy kondizok mert az kicsit hülyén jönne ki,és nem az az életcélom hogy kocka legyek hogy megváltsam a világot és mindenki kivétel nélkül ezt tartsa a normálisnak.Megértek nagyjából mindenkit aki rossz véleménnyel van a kockákról,de előtte lehet vele beszélgetni,első pár mondantból úgyis kiderül hogy van e élete,vagy ott ül mindig a gép előtt..
12-14-15:
Az a kérdés mitől érzed jól magad. Régen én is kockultam, de most már 2 éve nem volt semmilyen játék a gépemen.
Ami időben kockultam régen, most abban inkább csajozok, írok, olvasok, a barátaimmal vagyok, bulizok, edzek és hasonlók. Azt, hogy ezekre sokkal több időm van mióta leálltam a játékokkal, nem cserélném el megint játékokra.
De ha ti jól érzitek magatokat úgy, ahogy vagytok (és nem vágytok titokban egy másik, jobb, sikeresebb életre, aminek megvalósításához lehet hogy kellene az az idő, amit eljátszotok), akkor felőlem rendben.
#11-es vagyok.
Először is köszi a sok negatív értékelést a sok kis kockának, akik nem bírják elviselni az igazságot.
Másodszor kiegészítésképpen az előző hozzászólásomhoz: A munkámból kifolyólag nap 10-12 órát, de néha többet is gép előtt ülök (értsd reggel fél 8-tól van, hogy este 11-ig 5-10 perces megszakításokkal). De ha bárkivel is beszélgetek, inkább a többi hobbimat említem meg (fényképezés, bicajozás), az informatikát pedig csak széljegyzetként. Emiatt nem tagadom le, hogy van hozzá közöm, de nem is előítéletesek velem kapcsolatban. Szóval minden a dolgok tálalásán múlik (meg kell tanulni bánni a szavakkal).
17# én zöldet adtam az előző válaszodra..
Egyébként igazad lehet,lehet hogy a szavaimban van valami,amiért előítéleteik lehetnek az embereknek.
"Fiúktól és lányoktól is kérdezném hogy ha meghalljátok azt a szót hogy kocka,miért egy kövér,pattanásos,élettelen ember jut eszetekbe?
" azért mert a net tele van viccesnek vélt szöveges képekkel amik a kockákról szólnak... de ez egy tévhit
mondhatni kockaképzőbe járok :ss bár a valós neve egyetem és infó szak, szóval aztz hiszem hitelesen mondhatom hogy egyik srác se ilyen ápolatlan pattanásos tunya alak. Most arról nem biztos hog ytehet valakii hogy kövér, vagy pattanásos, attól még látszik valakin hogyy foglalkozik e magával, ad e magára. És kijelenthetem egy olyan kocka srácot/pasit se ismerek aki " egy kövér,pattanásos,élettelen ember".
Sőt sokkal jobbfejek mint az átlagos pasik nagyon sok szempontból.
Szóval amit az emberek többsége hisz a kockákról az egy nagy baromság.
Tény hogy vannak hülyegyerekek akik kockának állítják be magukat, de attól hogy 0-24 a gép előtt ül még nem kocka csak szimplán lusta és életképtelen.
És megjegyezném hogy a kocka és a gamer nem ugynaz a kategória. Az előbbinek tudás is van a fejében és hasznosítja is alkalom adtán pl munkahelyen.. így profitál is belőle.
Kérdező: akik a kocka szó hallatán máshogy kezdenek viselkedni, azokkal az emberekkel neked nincs dolgod, majd jön egy aki tudni fogja mit is jelent a szó. Ja amúgy ha nem vagy kocka, csak annak hiszed magad, akkor meg kár is panaszkodnod.. Mert sokan lekockázzák magukat közben ők maguk se tudják mit is jelent ez igazából. Ez valami olyasmi téves beidegződés mint a hacker meg a cracker tartalmi összemosódása az átlegemberek fejében.
24N
#17-es vagyok
Kedves kérdező! Nem is rád gondoltam, hanem azokra akik sértve érzik magukat a #11-es hozzászólásom miatt és emiatt negatív értékelést osztogatnak. Nem maga a százalék érdekel, mert felőlem mindenki azt osztogat, amit akar (szólásszabadság, stb.), hanem pont az a felfogás, ami miatt negatívra értékeltek és pont miattuk van előítélet. Pont ők azok, akik állandóan azt kérdezik fórumokon, illetve minden nyilvános helyen, hogy miért baj az, ha játszanak, vagy napi x órát gép előtt ülnek? Meg különben is nekik van életük, meg eljárnak bulizni/kocsmába. Őket alapvetően tartom alkalmatlannak az életre, mert a kocsmázás+gép előtt ülés nem egy életcél, inkább csak egy betegség.
Esetedben kedves kérdező, a felfogásoddal alapvetően nincs baj, csak tanuld meg jól előadni, hogy szoktál játszani/gépezni. Egyből más megítélést fogsz kapni és nem húzzák rád a "Fúj! Kocka!" kifejezést. Ezzel egyidőben pedig te is más szemszögből fogod látni a dolgokat és utólag te is jobban megérted azt, ami a válaszokban elhangzott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!