Ez már zaklatás, vagy pedofilizmus?
De mi az, hogy le akar fektetni? Mondogatja, hogy húde megdugna? Vagy fogdos, vagy vonszol be a szobájába vagy a férfiwécébe? Ééérted? Most abból, hogy "le akar fektetni" honnan tudnánk, hogy zaklatás-e?
Én is gerincre vágnálak, most akkor ez zaklatás? :D
Nem értem, min vagy felháborodva. Válaszoltunk a kérdésre. Nem pedofilizmus. Zaklatásnak akkor minősül, ha folyamatos és a határozott visszautasítás után se áll le.
Illetve, hiába nem etikus, jogilag igen, 14 éves már közösülhet nagykorúval. Tehát pedofiliáért nem jelenthetrt fel, csak zaklatásért. Vagy nemi erőszakért, de valószínűleg nem fajul odáig a dolog.
Kedves kérdező, a srác sajnos rád kattant, vigyázz magadra. Ha úgy érzed zaklatnak, az úgy is van. Figyelj oda rá és szólj az apukádnak, hogy kellemetlen számodra. Ne engedd be a srácot a lakásba, ha egyedül vagy mindig ellenőrizd, hogy ki áll az ajtó túloldalán.
Én ugyanezt éltem át 16 évesen és mivel az én zaklatóm a család barátja volt, délelőtt beugrott beszélgetni és anyámék elmondták neki, hogy délután 6-kor színházba mennek. Az a szemét megvárta amíg biztosan elmennek otthonról, becsengetett, hogy itt felejtett valamit és miután beengedtem, megtámadott. Ha a bátyám haverja aznap délután nem jön át számítógépet szerelni, megerőszakolt volna. Ő rontott ki a hátsó szobából kezében egy csavarhúzóval amikor meghallotta a fojtott sikolyaimat. A zaklatóm azert akart megerőszakolni, mert folyamatosan nemet mondtam neki, pedig nagyon népszerű volt a nők körében.
Még mindig viccesnek találjátok a sztoriját fiúk? Tudtátok hogy a nemi erőszak áldozatainak 80%-a ismerte a támadóját? És azt, hogy ez nem a nemi vágyról szól, hanem a nő megalázásáról?
Ha a ti testvéretekről, vagy nő rokonotokról, ismerősötökről lenne szó, akkor is így reagálnátok? Ugye hogy nem.
Gondolom nem véletlenül használja a zaklatást a kérdésében, még ha a pedifíliával nincs is tökéletesen tisztában...
Csak annyit kérek, hogy ne nevessék ki, ne vicceljenek vele mert ha komoly bajba került, így mégannyira se fogja elmondani senkinek.
Kedves kérdező, megértem, hogy kiakasztott sok okoskodó.
A kérdésedre a válasz: nem pedofilizmus, mert az a testileg éretlen, jellemzően 12 év alatti gyerekekhez vonzódást jelenti. Önmagában az, hogy 24 éves létére le akar fektetni, nem különösebben kirívó, bár nem is mindennapi dolog. Zaklatásról akkor beszélhetünk, ha a határozott elutasításod ellenére állandóan hívogat, követ, SMS-ekkel bombáz és ezekkel félelmet kelt benned. Az ilyen zaklatás valóban nem normális és büntetőjogi kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!