Lányok! Foglalkoznátok egy ilyen sráccal?
Aki öngyilkosságon gondolkozik, valamint sokszor sötétebb hangulatú. Ugyanakkor egy nagyon jó, kedves srác, akit szinte mindenki megkedvel.
Igen, én vagyok a srác. Csak egy kérdés, nem ismerkedni szeretnék. :)
Nem.
Volt egy barátom, akit úgy ismertem meg, hogy le szerettem volna beszélni az öngyilkosságról. A kapcsolatunkban mindig azt mondogatta, ha nem lennék vele, ô öngyilkos lett volna; ha elmegyek, nem lesz értelme az életének, stb.
Szakítottam vele, utána zaklatott, érzelmileg zsarolt - mint elôtte is.
Egy nagyon jó barátnôm legjobb barátja állandóan sajnáltatja magát a lánynak, aki már nagyon nem bírja, sôt. Legszívesebben megmondaná neki, hagyják ezt az egész barátság dolgot, de akkor a srác öngyilkos lenne - onnan tudja biztosra, mert már kísérelt meg öngyilkosságot.
Szegény lányt nagyon sajnálom ..
17/L
Kedves #22-es!Gondoltam,hogy lesz a tiedhez hasonló hozzászólás. Ne haragudj de ha a többiek válaszát olvasom, akkor el tudom képzelni, hogy szegény fiú rossz állapotát csak tetézi az amit olvas. Szerintem bátorításra, kedvességre lenne szüksége, semmiképp sem ilyen szavakra.
Abban,hogy az embernek elmondod az igazat és segíteni akarsz rajta, nem látom a hibát.
Istenben ugyan nem hiszek már, de a törődés jólesik. Köszi! :) Rendes ember vagy.
Rendben leszek én.
Az az igaz, hogy Isten azt üzeni, hogy szeret? Ne viccelj már...
Isten említése nélkül nem lehet pozitívat írni és segíteni? Nevetséges, amikor a hívők próbálják rátukmálni a nézetüket az emberekre. Az nem zavar, ha hiszel benne, hiszen szinte semmit nem tudunk a világról, de ez a ,,házalás" undorító.
Bocsáss meg, de nem hiszem, hogy valamiféle jó is lehetne ezen a földön az Ő akarta és áldása nélkül.Nyilvánvaló,hogy itt ütköznek a nézeteink, de szó sem volt rátukmálásról és az általad szépen megfogalmazott "házalásról" sem.
Amúgy, annál aki megteremtett téged és akarta,hogy legyél, tud-e jobban szeretni valaki? Mert véletlenek nem vagyunk, az biztos.
Hát igen, az egészen biztos. De ha van Isten, ki teremtette Istent? Ha Istent senki nem teremtette, akkor ő miből lett? Mit csinált, mielőtt létrehozta azt, ami most van? Egyedül elvolt magával? Vagy többen vannak? Egyáltalán milyennek képzeled el? Hát szóval igen, lennének még hasonlóan ,,színvonalas" kérdéseim, de úgy érzem fölöslegesek, mert szerinted BIZONYÍTÉK van a létezésére.
És továbbra is úgy érzem, hogy a házalás tökéletesen illik arra, amit csinálsz, mert továbbra is mondod az okosabbnál okosabb gondolatokat, de érdemben nem segítettél semmit. Isten szeret, a többi nem számít. Nézz fel a keresztre, és rájössz, hogy Jézus sem érdemes fordulni, csak szétteszi a kezét, ahelyett, hogy segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!