Fiúk! Buszon ki mellé szoktatok ülni?
Ha van lehetőséged választani ülőhelyek közül, a számodra szép lány mellé ülsz le vagy a kevésbé szimpatikus mellé? Vagy valami más alapján döntöd el hová ülsz?
(19 éves lány vagyok és távolságin utazom heti 3-szor, ha már csak mellettem van hely, többször volt már, hogy inkább végigállták páran a 1,5 órás utat, csak ne kelljen mellém ülni. Pedig mindig ápolt vagyok, szeretek adni magamra, tehát nem ez lehet az ok.)
Régen amikor még bátortalanabb voltam inkább ültem az átlag emberek mellé mint a jócsajok mellé :D
Ma már ez fordítva lenne, csak mostanában nem igen buszozok már.
Én direkt kimegyek a busz elé fél órával korábban, hogy a sor elején álljak, az elsők között szállhassak fel, és olyan helyre ülhessek, ahol még nincs senki. Ha ez nem jön össze, akkor nem ülök senki mellé, inkább megyek a következő busszal.
Nem azért, mert utálnék bárkit is, csak hasonlóak a tapasztalataim, mint neked. Ha mellém nem ül senki, akkor én se fogok rákényszeríteni senkit.
Állok. Hiába szép számomra egy lány, én enyhén szólva nem rendelkezem olyan adottságokkal, amelyekkel egyáltalán esélyt adna bármelyik jó nő akár csak egy beszélgetésre. Tisztában vannak vele, hogy külsőre és határozottságra ezerszer jobb férfiak tucatjait kaphatják meg, csak csettinteniük kell.
Egyébiránt mellém is maximum vén asszonyok szoktam leülni, pedig nem vagyok se ápolatlan, se vámpír...
Szerintem vagy bátortalanok és azért nem ülnek melléd- ez főleg a fiatalabb fiúkra jellemző, vagy aki már eleve többet képzel a dologba. Pl: minek kéne megkérdezi, hogy leülhet-e? ő is ugyan annyit fizetett a jegyért, mint bárki más.
Egy felnőtt embert már nemigen érdekel az ilyesmi (pasikra gondolok) ha nem akar vadászgatni, ismerkedni. Leül és kész, mert nem akar annyit állni, fáradt stb.
Általában a fiatalabb pasik képzelnek többet a dologba. Pedig csak utazik egy buszon.:)A másik fele, amit már irtak is páran, azért nem űl le, mert úgyis átadná a helyét. És vannak olyanok is, akik sosem ülnek le tömegközlekedési eszközön, ha nem muszáj. Mint pl én. Ismeretem egy olyan nagyon helyes(amolyan tipikus nők kedvence) pasit, aki még azt sem nagyon engedte, hogy leűlj a kanapéjára, ha tömegközlekedtél!:) Ő sem űlt le soha tömegközlekedési járművön ( ha nagy ritkán rákényzserült).
Ne foglalkozz vele, hogy ki miért nem ül le. Örülj neki. Addig is kényelmesen űlsz.
Nekem volt egy olyan kollégám, akivel mindig egymás mellé ültünk a buszon. A pasi elég nagydarab volt, nem duci, csak nagy. Ráadásul az a fajta, aki lazán szeret űlni, mintha fotelban terpeszkedne, lábak szét. Na, az nagyszerű volt. Rendszeresen úgy utaztam, hogy fel voltam kenődve az ablaküvegre. De kivül akkor sem szerettem ülni, mert olyan szűkek voltak ezek a folyosók, hogy álandóan nekem jött valaki. Vagy birizgált a batyujával.
(Kedvencem egyébként az iskolások, és az utazók a hátizsákjaikkal, az istennek le nem venné! Inkább lever mindekit jártában-keltében. Egyszer az egyik ilyen kapott is egy pofont egy apukától, aki a terhes feleségével utazott (itt éppen a nőnek senki nem adta át a helyét, állt, és metróban történt).
Megérdemelte. Szerencséje volt, hogy nem történt baj, mert még le is csukhatták volna őt azért mert figyelmetlenségből ártott egy bébinek, a férjet meg azért, mert elborult aggyal átrendezte volna az arcát.
Szóval vigyázni kell a puttonyosokkal.:)
Ja, és egy olyan embert is ismeretem (nőt), aki -amikor beérkezett a busz a megállóba - szépen felvette a fehér kesztyűjét, és úgy kapszkodott- ő sem űlt le soha. szerintem ez már kissé túlzás volt, de ő volt az is, aki miután megvette a zacskós, dobozos termékeket mindent kiöntött, átpakolt otthoni tárolókba és a zacskókat, dobozokat kidobta.
Igazából tényleg elgondolkodtató a dolog, de én nem tudom rávenni magam, hogy csináljam. Valószínűleg lustaságból.
De ha belegondolunk tényleg nagyon sok szennyet viszünk be nap, mint nap a lakásunkba a cipőn, ruhán, kezünkön.
Az a helyes pasi mondta mindig, hogy ki tudja kik ültek elötte azon a helyen? mi volt a ruhájukon, mibe ült bele valahol. Te meg ráülsz, hazaviszed, leülsz a kárpitos kanapéra, utána pizsiben is odaülsz megnézni egy filmet, aztán beviszed magaddal az ágyba, vagy észre se veszed, leteszed rá a kezed, utána meg lenyalod róla a lekvárt.:)
Igazából igaza van.
Akármennyit is takarítanak bárhol, minden nyüzsög pl a baciktól.
Én azért annyit megteszek, hogy leveszem a cipőn (és szigorúan más is!), amint belépek az ajtón, rögtön átöltözök "itthonkába":)és kezet mosok. Talán ez elegendő.
De a kérdésedre visszatérve, szerintem sok ilyen mentalitású ember van, mint a fent említett helyes pasi, mellette vannak még akik egyszerűen jobban érzik magukat állva, akik tudják, hogy nem érdemes leülni, és a vadászgatók (vagy eltévedtek) akik többet képelnek egy szimpla buszozásba. Ugyhogy ne izgulj! Nem veled van a baj!:)
Esetleg sok arrafelé a szingli (vagy unalmas párkapcsolatban lévő) pasi, akinek nincs önbizalma (ismerkedne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!