Miért léteznek ezek az előítéletek a testépítőkkel kapcsolatban? Lányok/nők, ti mit gondoltok erről?
Arról a jelenségről beszélek, mikor egy izmos pasinak szinte rejtegetnie kell magát, mert mindenki azzal jön, hogy "na, megint idejött feszengeni a kokszos", "biztos műveletlen, bunkó tahó", "biztos fel se áll neki", stb.
Ugyanez a sztereotípia fennáll a konditermekbe járó lányokkal szemben is; biztos buta, vagy valamilyen komoly gubanc vagy rejtegetnivaló van a háttérben.
Csak az irigység ennek az alapja? Nyilván vannak/voltak, akik miatt kialakultak ezek a sztereotípiák (habár én egyet sem ismerek, és én magam sem szoktam így viselkedni), de nem lehetne ezen már túllépni?
Mennyire befolyásolnak titeket ezek a sztereotípiák ismerkedés során? Nyilván nem a tele-szteroidozott b@rmokra gondolok, az eléggé "határterülete" a testépítésnek. Mi az az alak, ami "még tetszik" és ami már "túl sok"?
Ez nem irígység, és nem hiszem, hogy minden nő egyből a szexualitásra asszociál egy izmos testű férfi láttán.
Én sem kedvelem megmondom őszintén a testépítő fiúkat, mert túlságosan sokat törődnek a külsejükkel, a mai egyéntelen trendnek való megfeleléssel, a segéd szerek gyakran agresszivitást is eredményezhetnek náluk, és igen kevesebbet törődhetnek a lelki/szellemi értékek művelésével, ami jóval fontosabb a külső váz formálásánál. Lehet, hogy a külseje hibátlan, de mit rejt s belső? Na ez az..
Aki megértette, hogy a lélek àpolása, fontosabb a test tökéletesítésénél, az nem tesz fel ilyen kérdéseket magában. Természetesen lehetnek kivételek, lehet hogy ez ad önbizalmat..stb.
19/L
Ismerek jó pár hivatásos testépítőt, és pár amatőr szinten vagy hobbiból gyúró ember is és bár vannak köztük intelligensek, azért a többség nem az agysebész kategória. Ha érted miről beszélek.
Nézd, én nem mondom, hogy mind ilyen vagy olyan. Csak a többsége azoknak akiket én ismerek, nem épp a műveltségéről vagy az udvariasságáról ne adj isten jó ízléséről ismert.
Nő vagyok, és járok konditerembe rendszeresen, kajára, kiegészítőkre is figyelek, és nem igazak rám a sztereotípiák. Engem is idegesítenek az előítéletek.
Volt olyan, hogy megkaptam, hogy irigy vagyok a dagadt, löttyedt testű lányokra, mert ők feleannyit sem "szenvednek" (mert nekik a sport és az egészség = szenvedés?! :D), mégis boldogabbak, szebbek, mint én, szeretve vannak...stb.
Ez azért erős volt. :)
Én úszás mellé kezdtem el a kondizást, és hát látszik az eredmény. Mikor megkérdezik, hogy kondozik-e, csak azt mondom, hogy úszok, mert én is gyűlölöm a sztereotípiákat.
A környezetemet elnézve, akik nem edzenek, és ilyen kis cseszlettek, azok sokkal hamarabb és tartósabban lesznek betegek, hamarabb elfáradnak a suliban és panaszkodnak.
A sport, ezesetben a testépítés, rengeteg pozitív tulajdonsággal bír. Amellett, hogy jó kinézetet ad, növeli a kitartást, a küzdés vágyat, szellemileg firssen tart, önbizalmat ad, és jobb a közérzet. De ez szinte minden sportra igaz.
Én azokat az embereket nézem le, akik ezt elítélek, és rögtön két begyöpösödött mondattal fejezik ki utálatukat a sport iránt. És még ránk mondják, hogy ostoba, bunkó parasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!