Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Szerintetek 30-40 évvel...

Szerintetek 30-40 évvel ezelőtt is ilyen sok, lányokkal ismerkedni teljesen képtelen fiú volt, mint most, vagy csak az internet elterjedése miatt látszódnak többnek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sok olyat olvasok többek között itt is, hogy így meg úgy teljesen képtelenek barátnőt találni maguknak, esélytelennek látják a helyzetüket, meg egy lány se áll velük szóba. Szinte mind olyan, amiket akár egy az egyben én is írhattam volna, mert 32 éves létemre még nekem se volt soha barátnőm.
2014. okt. 27. 18:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem.

Reálisabbak voltak az elvárások mindkét fél részéről.

2014. okt. 27. 18:43
 2/5 anonim ***** válasza:
még 15 évvel ezelőtt is sokkal egyszerűbb volt mint most, nem hogy 30 évvel ezelőtt
2014. okt. 27. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet az is benne, van, hogy az emberek kevesebbel is beérték, csak hogy legyen valaki, mert az volt a normális. Akkoriban, ha valaki 40 évesen is agglegény/hajadon volt, arra nagyon furán néztek. "A férfi csak egy fokkal legyen szebb az ördögnél", akkor ez elég volt, valami balek úgyis összejött vele.
2014. okt. 27. 18:55
 4/5 anonim ***** válasza:
"A férfi csak egy fokkal legyen szebb az ördögnél" azt hiszem ezt az 1-2. világháború utáni időszakban volt szokás mondani, nem kell magyarázni sok férfi nem tért onnan haza, és az akkori világban pl kellett a férfi kéz a ház köré, munkában, újjáépítésben, ma már kényelmesebb világot élünk férfiból is van elég nem ritkitja őket vagyis minket háborúk, nincs szükség annyira pl szántóföldön ház körül a fizikai erőre ahhoz h legyen mit enni, élhető körülmények legyenek, a férfi leértékrlődött a nők a média által az egekbe malasztalódtak, és sokkal keményebb a verseny értük.
2014. okt. 27. 19:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem 30-40 éve a szingliség ismeretlen fogalom volt. Persze kis túlzással élek. Ha belegondolsz, akkor az 1970-es és az 1980-as évekről beszélünk. Net sehol nem volt, tv is csak nagy ritkán, a média és az üzleti, fogyasztói társadalmi felfogás sem volt sehol. Egy nap dolgoztál, hazamentél, és kész. Egyszerűen egymásra voltak utalva az emberek jó értelemben. Olyanok voltak egymásnak, mint a mai menőcsávónak az okosteló, érdeklődtek egymás iránt, megvolt a másik ember értéke. Jól fogalmazott előttem valaki: elkényelmesedés. Óriási elkényelmesedés van, a nők úgy válogatnak, ahogy akarnak a férfiakból 30 éves korukig kb. A média átmossa az emberek agyát és olyan elvárásokat támasztanak a másik felé, amit egyébként nem is tartanának fontosnak, de a reklámok azt sugallják, hogy ezt meg azt tartsd fontosnak, mert akkor leszel menő, és beleesnek a dologba.

Én azt gondolom, hogy sok fiúnál (többek között nálam is, 24 vagyok 0 kapcsolattal) nem az a probléma, hogy képtelenek lennének ismerkedni, hanem az, hogy a fogyasztói társadalom már árucikkeknek tekinti az embereket és ez átragad. Sok fiatal nő úgy választ magának pasit, hogy mennyire menő, mennyire helyes, mennyire felel meg az ő általa támasztott elvárásoknak. Ha belegondolsz, vásárolni is így szoktunk, kiválasztják és kész. Utána pedig nem értik, mikor koppannak, hogy hát belsőleg mégsem olyan, nem ilyen lovat akartak és rámennek a következőre. A fő probléma, hogy elvesztek az emberi értékek és nem emberi, hanem tárgyi értékek alapján választunk embert, ezt nem lehet. Én többek között ezen felismerés miatt is szeretném egyszer itthagyni ezt az országot, mert nagyon nehéz így élni, hogy ha nem tartozol a birkanyájba és gondolkodsz, nehéz és fájó gondolatok ezek, nagyon nehéz ezzel együttélni. Én csak arra biztatnám a hozzám hasonlókat, ha tényleg nem bírják, szedjék ők is a sátorfát és menjenek egy olyan közösségbe, ahol még nincs ennyire elszemélytelenedve és eltorzulva az értékrend. 24/F

2014. nov. 25. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!