Az rtl-en futó konyha főnök című sorozatból, Bernáth József az-az a séfről tudsz többet mint a google?
Ti legalabb Magyarorszagon eltek nem mint en !!
en Szlovakiaban almodozom a sefrol de remenytelenul !!
iigen, szakács bárki lehet, ebben igazad van, kedves utolsó, de chief nem lesz mindenkiből, ahhoz nem elég a tudás, ez alkati kérdés is, többek közt... és hogy nagyképű? hát istenem, neki legalább van mire - na jó, viccet félre -, az egy dolog, hogy egy séfnek, és egyáltalán, egy vezetőnek minden körülmények között kell bizonyos határozottságot, magabiztosságot, ha úgy tetszik: tekintélyt sugároznia, különben ki venné komolyan?
de mindezeken túl, arra nem gondolsz, hogy ez akár egy szerep is lehet? egy figura, amit a műsorstruktúra, és szerkesztők kívánalmai szerint stabilan hoznia kell a verseny során, hogy ezáltal érdekesebb legyen az egész?
egyébként, ha az a kérdés, hogy mitől annyira vonzó számunkra, akkor azt gondolom, talán nem is annyira a szakmai felkészültségében keresendő alapvetően a vonzereje - bár megjegyzem, a tudása is igen szexivé teszi -, mégis azt hiszem, a lényeg a személyiségében rejlik:
ritka karizmatikus egy fickó, és ez egyből lejön, már abból a stabil szemkontaktusból pl., amit felvenni képes azzal, aki szembe kerül vele, mert ilyen hosszan kitartott szemkontaktot csak az igazán erős, fajsúlyos személyiségek képesek tartani...
és még valami, hogy mi különbözteti meg fentieken túl a szakácsot a séftől? az elhivatottság, és mindenek felett a tehetség, mert ehhez is érzék kell, hogy kiemelkedjen a tömegből - ahogy írod, a meleg konyhából, a 12 órás robot lélekölő közegéből - az, aki nem éri be ennyivel, aki folyamatosan képzi magát, hogy jobb és jobb legyen.
jól példázzák ezt a műsorban látható versenyzők, amikor a lelkes amatőrők közt megcsillan egy-egy igauán tehetséges, ügyes, jó érzékkel bíró emberke, miközben a kellő szakmai alapokkal rendelkező hivatásos szakácsok némelyike meg láthatóan tök elveszetten téblábol a pultja mögött, ha önállóan kell alkosson valamit, valami eltérőt a megszokottól, vagy ha a betanultakon túl a kreativitását kell megmutassa egy-egy feladatban, satöbbi... ilyenkor nagyon kijönnek az affinitásból eredő különbségek.
Most találtam ezt a videót, és több helyen is olvastam, hogy kb negyedévente hazajön, hogy a KitchenArt-ban dolgozzon pár napig:)
"Bernáth József kalandos európai kitérők után negyedévente 2-3 napra hazalátogat, hogy ízelítőt adjon a kint ellesett és általa továbbfejlesztett fogásokból. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!