Nálatok mennyire számít ismerkedésnél/párkapcsolatban a másik nem foglalkozása/pozíciója?
#10 azért ezt ne vegyük általános érvényűnek!
Persze, ehhez a megfelelő partner is szükségeltetik, és miután diplomás vagyok és Mensa-tag, pusztán statisztikailag az a valószínűbb, hogy nálam kisebb tudású/intelligenciájú hölggyel hoz össze a sors, de ez engem soha nem érdekelt. Soha nem azt néztem, hogy valaki mennyire iskolázott, van-e diplomája, vagy hogy hányasra érettségizett. Ezek felszínes külsőségek.
Mindig az érdekelt, hogy jól érezzem magam vele, és hogy szeressük egymást. Ezáltal a foglalkozása sem zavart soha. (Persze, azért ne kéjhölgy vagy rúdtáncos legyen.) Jártam már francia tolmáccsal is, és bolti eladóval is. Nem ez a lényeg. Csak ne legyen holmi alpári primitív entitás, de ez amúgy sem a munkától függ, és az iskolázottsággal is csak laza statisztikai összefüggésben van.
A pénz meg részletkérdés. Értelmes, érett embert nem fog frusztrálni, ha nem ugyanannyit keres, mint a szerelme.
11-es neked lehet nem számít de én nem akarom újra futni ezeket a köröket. Nem hiányzik újra az egész győzzük le a gazdasági/társadalmi különbségeket dolog. Volt mikor én is azt hittem, hogy értelmes érett embert nem fusztrál, közbe meg a lósz@rt nem.
A pasik többsége sokkal érzékenyebb erre mint hittem. Az meg hogy te jártál boli eladóval engem nem hat meg. Nem is értem, ezt érvnek szántad?
aki az érettségim tipusát kérdezte: ekonómia - gazdaságtudomány.
a többieknek: látom hogy sokan írtátok ezt az anyagi helyzetes megkülönböztetést is. Hát, bizony ebben is van ráció, szintúgy, mint az iskolázottság tekintetében szerintem. Az a baj, hogyha látszólag még el is fogadják egymást a szegény-gazdag pár, a gazdasági különbségek sajnos végigkísérik az életüket majd: a veszekéseknél szerintem mindig elő fog jönni, a vásárlásoknál stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!