Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Léteznek még ilyen lányok/nők?

Léteznek még ilyen lányok/nők?

Figyelt kérdés
Nevetségesnek fog tünni amit leírok, de fontos lehet az ember élete során. Fiatalok használják főleg ezt az oldalt ezért is vagyok kiváncsi a véleményükre. 23 éves vagyok, férfi. Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy a nők nagyon nagy hányada furcsán viselkedik. A "régi" (de nem elavult) értékeket eldobták és újakat vettek fel. Shopping, divat, étterem, kávézó, karrier tölti ki az életüket és olyan dolgokat amelyek fontosak és valódi értelmet adnak az életnek a beteges fogyasztáson kivül, elhanyagolnak. Nem olyan sarkalatos dolgokra térnék ki,mint az anyaság és hasonlók, hanem egyszerű mindennapi dolgokra. Hány lány tud ma főzni? Férfi létemre én imádok főzni, és nem értem,hogy egy nő miért nem akar/képes megtanulni főzni. Egyszerű házi munkák elvégzése, szabadban való időtöltés, hagyományok ápolása teljesen kimaradnak a mai mindennapokból. Ehelyett felveszünk egy olyan álarcot amit nem biztos,hogy egészséges, valós és fenntartható. A férfiak is hajlamosak erre,de a nőknél jobban észrevehető. Ennyire elkanyarodtak volna? Ennyire nem látják azt,hogy a tv-ben látottak nem egy ép eszű világ részét képezik? A saját társaságomból a barátnőimet képtelenség rávenni egy gyalogtúrára egy közös főzésre az tóparton. De a puccos éttermbe akármikor beülnek velem vacsorára. Temrészetesen 5 réteg alapozóban,hogy még az arcuk sem látszódjon.
2014. ápr. 28. 23:09
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Utolsó!

IGEN! Pont ezt akartam leírni. Lehet,hogy kissé durván fogalmaztam és az jön le belőle,hogy én ezeket a dolgokaz kizárom az életből és elíélem. Nem. Én is éttermezek, szórakozok, bulizok, divatot is követem. De nem ez tölti ki a teljes életemet és ha ezekről néha le kell mondanom, akkor nem érzem úgy magam mint egy partra vetett hal. De az a szomorú helyzet,hogy egyesek igen. NEm tudják magukat ezen a világon kívül feltalálni.

2014. ápr. 28. 23:31
 12/23 anonim ***** válasza:
Elég szégyen, hogy sok nő nem tudja a háztartást vezetni, főzni meg, amiket írtak már előttem is. Ezek nem is nők, nem tudom minek nevezzem. Nem bántásból, de komolyan nem tudom.
2014. ápr. 28. 23:36
 13/23 anonim ***** válasza:

Ugyan, egy valami változott: kitolódtak az életszakaszok. 20, de inkább 30-40 éve 20, max 25 éves korukban családosok voltak az emberek, meg kellett tanulni háztartást vezetni, gyereket neveli stb. rákényszerültek. Ma ez nincsen. Ha egy 20 éves nő szülne, és nem lenne szülői támogatás, mint 40 éve, amikor tömegek mentek a városba, és a szülők ugyanolyan csóringerek voltak, mint a gyerekek, akkor hirtelen kikupálódna.

Példa: Anyám nagyon jól főz, vezeti a háztartást, szóval mondhatjuk ilyen kritériumok alapján, hogy kiváló nő. Ennek ellenére 25 éves volt, apámmal 3 éve házas, mikor hirtelen mindkettő rádöbbent, hogy anyám bizony nem tud főzni. Jót nevetnek rajta ma is.

2014. ápr. 28. 23:59
 14/23 anonim ***** válasza:
47%

Mégis mit vársz? Felnőtt egy generáció a Big Brotheren, Való Világon, Jersey Shoreon, Blikken és Storyn. Most nő az Éjjel-Nappal Budapesten a következő. "Celebjeink" Berki Krisztián és Istenes Bence. Ezt látják egész nap, ezt hallgatják mindenhol. Ömlik rájuk, hogy sz*rjanak a világra és csak a pénz számít. Ha nincs pénz a családban, akkor meg leakaszt magának egy kigyúrt pénzes BMW-s alfahímet, úgyis azt látta a Viván a videóklippbe, hogy az milyen menő :D

Persze el kéne magyarázni a gyereknek 13-14 évesen, hogy ez nem élet, de mivel rengeteg a válás, és nincs ott az apa, akinek ez a dolga lenne, (szerintem az apa viselkedni tanítja a gyereket, az anya pedig szeretni, ami persze erős egyszerűsítés) ez 90%-ban kimarad. Szerintem ezek miatt tartunk itt.

2014. ápr. 29. 00:10
 15/23 anonim ***** válasza:
Én is úgy vettem észre, hogy egyre több fiatal nő hagyja el a régi hagyományokat és teremt új értékeket és én ennek nagyon örülök. Az ilyen nők végre egyre öntudatosabbak és képesek az érdekeiket érvényesíteni, álmodni és az álmaikat megvalósítani. Régen mi volt? Életcél az volt, hogy szüljenek 5-6 pulyát és kész.. szerintem inkább ez volt szomorú. Most meg van lehetőségük tanulni, fejleszteni magukat, sokféle területen megmérettetni magukat. Engem a víz kiver a "hagyományos családmodelltől", ahol a nők csak presztizs nélküli melót tudnak végezni és a férfi alatt állnak, mert ugyr pénz beszél, kutya ugat. De sajnos még mindig jó sok akaratgyenge nő van, szóval fogsz találni magadnak egy asszonkát, aki majd főz-mos-takarít rád, ne aggódj.
2014. ápr. 29. 14:22
 16/23 anonim ***** válasza:
41%

Na álljon meg a menet azért.

"Az ilyen nők végre egyre öntudatosabbak és képesek az érdekeiket érvényesíteni, álmodni és az álmaikat megvalósítani."

Régen is érvényesítették az érdekeiket, mert bizony az volt az érdek, hogy legyen munkaerő, aki a földön dolgozik, legyen gyerek, aki öregkorukban ellátja őket. Logikus volt, hogy az marad otthon a gyerekkel és vezeti a háztartást, aki a szülésből adódóan nem biztos munkaerő, így ment a férfi túrni a földet, a nők pedig otthon maradtak, ahová amúgy is kényszerültek a helyzet miatt.

"Régen mi volt? Életcél az volt, hogy szüljenek 5-6 pulyát és kész.. szerintem inkább ez volt szomorú."

Szomorú, rohadtul nem is akarta senki, de mivel több hold földet egy ember nehezen művelt meg és fogamzásgátlás is elég kezdetleges volt, így muszájból nem volt választás. Gondolhatod, hogy a férfiak se szerettek volna ennyi gyereket.

"Most meg van lehetőségük tanulni, fejleszteni magukat, sokféle területen megmérettetni magukat."

Ez igaz, örüljünk neki, hogy ma már tart ott a technika, hogy egyik fél sem kényszerül tartósan otthonra, és foglalkozhat mással is.

"Engem a víz kiver a "hagyományos családmodelltől", ahol a nők csak presztizs nélküli melót tudnak végezni és a férfi alatt állnak, mert ugyr pénz beszél, kutya ugat."

A férfiak tömegei végeznek presztízs nélüli melót, sztem a gyári munkásban, a biztosítási ügynökben, az eladóban, az irodai alkalmazottban pont semmi presztízs nincsen. Sőt, elárulom neked, hogy az emberek 80%-a rohadtul lesz"rja a presztízst, csak élni akar, semmi több. Másrészről azért nő létedre tudhatnád, hogy anyának lenni nem a legyegyszerűbb, sőt, talán a legnehezebb feladat. Csak a szerencsétlen vadbarmok sajnálják le az anyaságot, mert bezzeg ők, akik tonnákat mozgatnak meg blablabla...de nem ők a mérvadók.

"De sajnos még mindig jó sok akaratgyenge nő van, szóval fogsz találni magadnak egy asszonkát, aki majd főz-mos-takarít rád, ne aggódj."

Na látod, ez tény, de ha ő így érzi magát boldognak, akkor miért kelljen belerohadnia a munkába? Igen, az szomorú, hogy vannak, akik másra vágynak, lehetőség is van rá, de a férfi despotáskodik felette, holott nyugodtan kibontakozhatna ő is, és a férfi is lehetne rugalmasabb anélkül, hogy férfi maradna. De aki ezt élvezi, attól miért várnánk el, hogy másképpen tegye?

Szerintem zsinórmértéknek kiváló azt szem előtt tartani, hogy a dolgok nem véletlenül alakultak úgy, ahogy. Az egy merőben idióta felfogás, hogy a férfiak elnyomták a nőket. Volt hierarchia, mai fejjel felfoghatatlan dolgokban is, de ez nem jelentet elnyomást. Például, az, hogy a férfi volt csak cselekvőképes jogilag nem azt jelenti, hogy a nő rabszolga volt, hanem volt egy családfő, aki döntött, rá hárult a felelősség is, ő viselte a kockázatot. Véleménye a nőknek is volt, de ez a családon belül maradt: Hadd ne kelljen ismertetnem a ma is létező női praktikákat arra, hogy a legmakacsabb férjet befolyásolják. Akkor sem volt minden férfi gusztustalan, hogy sz"rt a nejére, mert a bölcs családfő akkor sem önös érdekeket, hanem a család érdekeit tartotta szem előtt. Női elnyomás mellett nem lett volna különböző, a nőkkel szembeni udvariasság, Mária-kultusz stb. stb. Más módon zajlott az élet egy más rendszerben, de a rendszer évezredekig működött, csalódott nők tömegeivel ez nem lett volna lehetséges.

Az a baj, hogy a régi dolgokat mai fejjel nézzük, és a mai gondolkozással ez érthetetlen. Olyan dolgok léteznek, amik akkor nem (pl: mosogatógép, bölcsöde stb.) és ez változtatott a helyzeten, ez adta meg a lehetőséget a nők önállósodására. Nem vagyok hímsoviniszta, a hímsoviniszta barmokat ugyanúgy lesajnálom, de ne én legyek már a zsarnok azért, mert egyesek nem tudják helyesen értelmezni a folyamatokat.

2014. ápr. 29. 17:20
 17/23 anonim ***** válasza:
Utolsó, eléggé rosszul gondolkodsz... Attól, hogy egy nő képezi magát, és vannak álmaim, stb, illetve dolgozik is napi 8 órát munkahelyen (tehát nem csak az apára hárul a pénzkeresés, aki szintén ugyanennyit dolgozik), attól még pontosan ugyanúgy el tudna tartani egy háztartást, főzni, mosni, takarítani, nevelni utódokat, stb. Édesanyám élő példa volt erre: falusi származású, 8-12 osztályt városon végezte, majd tovább tanult egyetemen, gépészmérnök szakon. Mikor végzett, kapott munkát, ott dolgozott amíg 29 évesen férjhez ment. Valóban, nem nagyon tudott még főzni, mert kollégiumokban töltötte a tini korát, ifjúságát (legalábbis nem apum ínyére), de lassan-lassan megtanult mellette, illetve az anyósa segítségével, aki az első házassági években sokat volt a szüleim mellett. Ja, és 1, 2 illetve 4 évvel a házasság után 3 gyermeket szült, majd visszament dolgozni, és 2O éven keresztül, haláláig napi 8 órát dolgozott, hazajött, és becsületesen nevelt, segített a leckékben 3 gyereknek (ráadásul nem is magyar volt, így nem ismerte a nyelvet amelyen tanultunk), főzött, mosott, takarított, kivitt a parkba minket, néha kulturális eseményekre, stb. 5O éves korában agyvérzésben hunyt el, munkássága virágkorában, fél évvel miután a doktori (PhD) címet megszerezte. Nem mondhatod, hogy nem volt karriere, sem azt, hogy ellenkezett a "hagyományos" családképpel. Szerintem az úgy jól van ahogy van, nem hiába teremtett az Isten férfit és nőt, hanem azért, hogy egymást kiegészítsék, és nem helyettesítsék. Ezért van az, hogy sajnos egy kicsi korából félárva vagy elvált szülős gyerek nem fejlődik úgy ahogy kellene, mert nem lát egészséges képet mindkét szülőtől. Ahogy mondta valaki előttem, az apa és anya is meg kell tanítson bizonyos dolgokat, amiket a másik nem csak kevésbé, vagy egyáltalán nem tud.
2014. ápr. 29. 17:27
 18/23 anonim ***** válasza:

Bocsi, 15-ösnek szólt az előző hozzászólásom.

A másik: mi az, hogy presztízs nélküli meló? Tán a gyereknevelés, szabás, varrás, eladás vagy a pedagógusi, tanári pálya az pórnépnek való? Bőven van munka nőknek is, sőt... ha nem lenne ennyi diplomás, képzett, önmagát agyonfejlesztett nő, talán könnyebben lehetne munkát is kapni. Hova jut a világ, ha mindenki diplomát szerezne, majd jól kereső állást akarna, de nincsen annyi. Valaki kell a pékségben is dolgozzon, és valaki kell a kórházi szobákat is tisztán tartsa. Az miért lenne presztízs nélküli munka? Ébredjetek már fel, "modern" világnézetű mai fiatalok és tessék mindenki a maga értelmi szintjének megfelelő célokat kitűzni... menjetek szakmunkásnak, mert bőven lenne rá kereset, és ne mindenki kapja futószalagon a diplomákat! (23L)

2014. ápr. 29. 17:34
 19/23 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok, jó sokat írtatok. A házimunka presztízs nélküli meló, mert 1, bárki el tudja végezni képesítés nélkül, 2, rohadtul nem kap érte pénzt senki! A gyereknevelés is presztizs nélküli (tudom, hogy az érzelmi töltete nagy, hiszen valóban nem könnyű feladat), azonban gazdaságilag a gyereknevelést a társadalom nem jutalmazza, hanem bünteti. Ha valóban annyira értékes dolog lenne, akkor a férfiak miért nem harcolnak foggal-körömmel azért, hogy ők végezhessék? És miért van az, hogy a presztizs értékkel bíró munkákat, plusz a ranglétrán egyre magasabban lévő helyeket férfiak töltik be? És egy munka értéke úgy csökken, ahogy egyre több nő kezd el dolgozni benne. Utolsó előtti: igen, pont ettől az "ő a család feje" mentalitástól hányok be. Egy nő miért nem lehet önálló entitás? Mért kell valakinek valamit mindig jobban tudnia nála? Utolsó: szép történetet osztottál meg, de az én családomra nem ez volt a jellemző, ezért ebböl indulok ki. Mindent összevetve azt gondolom, hogy nem kéne úgy csinálni, mintha a nőknek olyan jó lett volna a társadalmi helyzete az utóbbi 500 évben. Most van a változás időszaka, ez nehéz, ezért van ennyi felháborodott ember, mert sokak lába alól kihúzták a talajt. De idővel konszolidálódni fog a helyzet és új rendszer áll be.
2014. ápr. 29. 22:36
 20/23 anonim ***** válasza:

19-es vagyok. Itt van egy jó példa (nem tudom hogy kell kattintósra csinálni): www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag__5622413-jogos-e-a-felhaborodasom-mert-mar-a-hazassagom-mulik-rajta

A kérdésben szereplő nő alacsony presztízsű munkát végez, mert anyagilag nrm ismerik el. Ellenben a férj nála magasabb beosztást végez és ő magára költi a megkeresett saját pénzét. Pénz beszél, kutya ugat! Ezért xar önmagában a nőnek a gerekvállalás. Gazdasági öngyilkosság.

2014. ápr. 29. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!