Jobbikos fiúnak van esélye cigány lánynál?
Ez egy súlyos kérdés sokak számára, tudom. Röviden elmesélem a történetet.
Majdnem egy teljes napot dolgoztam egyhuzamban, szerte a megyében plakátoltam a Jobbikos jelöltünknek. Van egy eléggé cigányos beütésű gyerek az ismerőseim között. Nem mondanám, hogy félcigány mert inkább az, mint nem. Az a lényeg, hogy a szülei hihetetlen jó emberek és dolgoznak nagyon sokat és sajnos nem azt kapják ők sem, amit érdemelnek. Mint ahogy sok más ember sem ebben az országban... szóval az ő gyerekük az én haverom. A srác találta ki, hogy menjünk és minél előbb csináljuk meg az összes plakátot, ő addig segít amíg kell és semmit nem kér érte cserébe. Még ennivalót sem fogadott el. Rengeteg emberrel találkoztunk az utcákon. Én megmondom őszintén, kicsit féltem, hogy megpróbálnak majd elkergetni néhány helyen, de nem ez lett, hanem az ellenkezője. Hihetetlen sok pozitív energiát, bíztatást, mosolyt és szeretetet kaptunk. Az meg még fura lehetett az embereknek is talán, hogy egy cigány gyerek is a Jobbiknak plakátol. Szóval láthatta mindenki, hogy abszolút nem vagyunk se rasszisták, sem pedig nácik.
Egy szép helyen, egy pici falucskában ahol eddig még soha nem jártam sétált egy fiatalabb (kb. 21 éves lehetett) és egy idősebb lány. Cigányok voltak. Én mindig is kizártnak tartottam, hogy egy ilyen lányhoz közel kerüljek de egész hihetetlen módon megtetszett nekem és ahogy az utcán sétált, rám nézett és mosolygott. Sokáig néztünk egymás szemébe de sétált tovább. Sajnálom, hogy nem szólítottam meg, de nem olyan nagy az a hely, hogy ne találjam meg újra. Én ilyen őszinte tekintetet ennyi idős lánytól még soha életembe nem láttam. Egyszerűen öröm volt ránézni pedig állítólag nekem utálni kellene őket vagy mifene.
Na ilyenkor mi van?
Én legbelül tudom, hogy nem vagyok és soha nem is voltam fajgyűlölő. Persze az is igaz, hogy amikor ilyen helyre mentem ahol más nem él csak kisebbség, akkor ott féltem. De sehol nem volt baj. Mint mondtam, inkább az ellenkezője vagy senki nem szólt semmit.
Én ebből a dologból arra következtetek, hogy nem lehetetlen. Pedig ő is láthatta a saját szemével, hogy mit csináltam. Ott ragasztottam a Jobbikos plakátot az orra előtt és mégis olyan kedvesen mosolygott hogy az valami eszméletlen. Miután elment, többször is visszanézett és figyelt de akkor már nem csináltam semmit csak álltam ott és néztem őt...
Aztán eszembe jutott, hogy az ismerőseim 80%-a és a szüleim tutira elítélnének egy ilyen kapcsolat miatt. Teljesen felforgatná az életem. De én ennek ellenére megpróbálnám.
Mit gondoltok erről?
Mer a Gabcsi mindenkit utál igazad van... ne nyilvánítsatok már olyanról véleményt, amit nem ismertek csak összevágott videókból meg TV-ből....
Jajj mikor lesz ennek vége xD
Ismerkedj meg vele!Fütyül ö a nézetekre,a sziv,a vér szava mindent felülir!
Nem minden cigány egyforma,mint ahogy nem minden ember sem.
K3eresd meg még ma!Nézzetek egymás szemébe,alakitsatok ki kapcsolatot!Elöször emberek vagyunk,utána hazafiak.
Van jogom ezt mondani,mert én még anno a komcsi rendszerbe 1 évet ültem ,mert az érettségi buli után letéptem Marcali főutcájaán a kommunista vörös zászlót.
Vana cigányoknak egy nagyon kicsi része aki éppugy szenved fajtársai viselkedédsétöl,mint mi.
Eza lány Benned megtalált valamit,Te is keresd meg,és találd meg öt!
20-as mi az összefüggés a helyesírásommal? Mivel buktam le? Mivan?? Elmagyarázhatnád miért írta amit.
22-es, köszi. Marcali elég közel van hozzám :D
És teljesen egyet értek veled. Elsősorban ember vagyok. Meg ő is. A többi csak utána van :) Eléggé "hirtelen haragból" volt ez a kérdés kiírása, de azóta lehiggadtam és rájöttem, hogy mi a teendő. Igazából nem is az volt a bajom, hogy ő cigány, hanem, hogy neki nem lehet-e baj az amit csinálok. Bárhogy is döntene, nem a Jobbik miatt tenné az esélyes. Szóval tényleg meg fogom keresni valamikor a közeljövőben.
Feltételezem, hogy őszinte a kérdező. Miért ne lenne?
1. Magam is jobbik szavazó leszek és azt bátran kijelenthetem, hogy ez a párt nem a cigányok ellen lép fel, hanem a haszontalan, ingyenélő, bűnöző hajlamú emberek ellen!
2. Szerintem a cigány lányok egy része tényleg gyönyörű. Sajnos sokan élnek olyan szocializálatalan környezetben, amiért engem elsősorban a közöttünk lévő kulturális szakadék zavarna. Persze, ha a lány őszinte, jószándékú és tisztességes, akkor miért ne? Nem egy sikeres vegyes házasságot láttam már, akik dolgoztak, okos, rendes gyereket neveltek stb.
Biztos nem lesz túl jó pont nála, hogy "jobbikos" vagy, talán ne is ezzel kezdj, ha megismerkedtek. De ha normálisan gondolkozik meg fog érteni. Ha nem ért meg, akkor úgysem illenétek össze.
Szóval, sok sikert! :)
Hát persze, mikor a jobbik a gárdával bevonul egy cigány lakta helyre, nem válogatott ki az aki bűnöző és ki az aki nem, nem vagyok cigány, de láttam már ilyet (és nem tv-ben)
egyformán félt az aki lopott már életében és a tisztességes törvény ellen soha nem vétő családos dolgozó ember.
Ennyit arról hogy csak a bűnözőket...
+és mi van a magyarbűnözőkkel? tudtommal a jobbikosok közt is akad 2-3 komolyan és több alkalommal törvényt sértő, ők hogy lehetnek még ott, velük miért nincs baj???
----------------------
Probléma? A Jobbik a tisztességes cigányokat ugyanúgy elismeri, mint a tisztességes magyarokat. Nem velük van a gond, hanem a cigánybűnözőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!