Van itt olyan lány, aki aláírna párkapcsolati egyezményt?
Mr. Serious is megérkezett... Nyilván bírósági úton akarnám kikényszeríteni, hogy minden második alkalommal ő jöjjön hozzám, vagy hogy ne sértődjön meg, ha ezt vagy azt felvetek...
Ez nem vagyoni dolgokra vonatkozna, a pozitív jog szerint nem is minősülne jogügyletnek.
Nos Mr. Serious, leírom úgy is, hogy te is értsd:
Igaz, hogy a kérdés kicsit humorosan lett feltéve, emrt egy ilyen szerződés nem reális. Viszont szerintem elég komoly dolog van mögötte. Ugyanis ha nem is bíróságon keresztül lehet ezt érvényesíteni, de nekem attól még kifejezett igényem van rá, hogy pontosan tudjam, hogy a lány akar-e kapcsolatot vagy nem.
Tudod vannak ilyen kis ribizlik, akiknek azzal is bajuk van, ha a srác több vasat tart a tűzbe, de akkor is nekik áll feljebb, ha csak szórakoznak vele, lehúzzák, aztán kikosarazzák. Ezek jellegzetes szójárása, amiről megismerhetők, hogy "nem úgy gondoltam", "jáaáaaj, fééélreértetteeed", "de most komolyáaan", vagy csak egyszerűen képeket vágnak és nyögnek, mint a ***. Ha meg nem állsz szóba velük, akkor meg elkezdik terjeszteni a hátad mögött, hogy búzavagy meg impotens. És igen, ezek után kellene egy szerződés, amivel megvédhetem magam.
Nem tudom már melyik filmben volt egy történet:
A pasi két éve csalta a feleségét, és a pszichológusától kért tanácsot, hogy folytassa-e. Végül otthagyta a szeretőjét. Egy év múlva a felesége otthagyta egy másik pasiért, akivel már öt éve csalta. A férj öngyilkos lett, a pszichológus pedig, hát nem örült.
Nos, hasonló velem is történt. Meghívtak egy randira. Szívesen mentem volna, csak egy másik már le volt szervezve, és nem szeretem felrúgdosni amit ígértem, főleg nem egy órával előtte. Aztán jön a pofáraesés: A csaj sehol, aztán kiderül, hogy épp a barátjánál volt, akivel állítólag már két hete szakított, és előtte se volt jóban. Én meg arra kellettem, hogy féltékennyé tegye.
Nagyon jó, én meg azóta egyedül vagyok. Bíróságra nyilván nem lehet ilyet bevinni. Mégis sokszor nem tudom szégyeljem-e magam, hogy nem vertem halálra egy tompa tárggyal. Így most a következő áldozatban bűnrészes is vagyok. Aki majd lehet úgy végzi mint a filmben amit fent írtam. Mert ugye szerintem nem én voltam az első, se nem az utolsó.
Ha komolyan akarjátok venni, ezen tessék gondolkozni.
Párkapcsolati egyezség pedig rövíd távra létezik: Felmegyek X órára, és otthagyok X Ft-ot az éjjeliszekrényen. Na itt legalább tudod mire számíts. Hogy erkölcsös-e? Lassan már az is csoda, hogy legalább korrekt.
Nos, aki komolyan veszi, írhatsz belőle doktorit:
Voltak már templomok, ahol a papnők speciális szolgáltatásokat nyújtottak a templomnak történő adományért cserébe. Voltak Japánba gésák, és ha egy szamurály felesége este fáradt volt, ő volt köteles kihívni. Rómába meg a homokozás volt divat. Sorolhatnám, de biztos tudtok több példát. A lényeg: De ami soha sehol nem volt divat: Az inkorrektség és a hazugság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!