Sokat várok el? Lehet így párt találni?
Nő vagyok, húszas éveim elején, tehát még eléggé fiatalka.
A párkeresésben nem volt soha gondom, de úgy igazán megfelelővel nem nagyon találkoztam. Most van valaki, akivel együtt vagyok, de nyilván nem tudhatom előre, hogy ez meddig fog tartani, főleg, hogy a jövőre nézve (ami azért nekem nagyon fontos) nem egyeznek meg teljesen az elképzeléseink- itt most hosszú távú tervekre gondolok, amik nem 5, inkább 10 év múlva valósulhatnak meg, mint család, gyerekek, ilyesmi.
Vannak elvárásaim a másikkal szemben, persze, többnyire belső tulajdonságok, képességek, ilyesmi, amiket én magam is tudok nyújtani, többet nem is várok el, és külsőleg is fontos, hogy meglegyen a vonzalom. De a jelek szerint nehéz olyat találni, akinél minden rendben van. Merthogy nekem is vannak hibáim, amikkel a másiknak együtt kell(ene) élnie, és ha mondjuk az illető hibái összeegyeztethetetlenek az enyémmel, vagy ha nem tudja tolerálni őket, akkor hiába lenne ő a főnyeremény, kettőn áll a vásár...
Konkrét elképzelésekkel/elvárásokkal a másik emberről, konkrét tervekkel a jövőre nézve, egy huszonéves fiatal lánynak (aki ismételten, nem vár el többet, mint amit maga is adni tud) van esélye normális férfit találnia? Mármint, a mai világban, mert tudom, nagyon sokan, főleg a korosztályomban (20-25) inkább egyéjszakásokra és kalandokra hajtanak, és "élni" akarnak, bár szerintem "élni" nem feltétlenül úgy kell/lehet, hogy mindig mással...
Inkább véleményekre és tapasztalatokra vagyok kíváncsi, amiket nagyon megköszönök így előre is! :)
üdv: Timi.
Milyen elvárásaid vannak tulajdonságokra, ill. képességekre vonatkozóan?
Milyen konkrét terveid vannak?
Drága Timike!
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy eltervezik a jövőjüket jó előre h x idős korára gyereke legyen meg háza meg férje meg virágoskertje meg 10 m-es ezüstfenyő a kertben amit majd télen megvilágít karácsonyi fényekkel....
elképzelni el lehet, de a szerint élni a mindennapokat nem lehet...de te viszont úgy látom h a szerint próbálsz élni ami nem baj mert van egy célod, de ez a cél van h messze van, van hogy nem terv szerint mész majd át minden akadályon van h lelassúlsz van h megszakad valami van h félbe kell hagyni.
Az elvárásaid olyanok mint egy huszonéves családszerető lánynak, szerelem, szex bolondulásig, séta a tengerparton, esküvő fehér ruha , 2 gyerek, házikó gyümölcsfák....stb stb.
Neked van egy listád ami alapján elindulsz párt találni, és a szerint keresed, hümmm lássunk csak téged ahamm ühümm neked nincs még kint a bölcsesség fogad te nem kellesz....
ühümmm szóval te nem szeretnél akkorra gyereket...ühümm na ebből sem lesz semmi....
Idő! És ezt a listát ami a fejedben van dobd ki a kukába mert ez alapján sosem lesz olyan életed amit szeretnél... ne így indulj el párt keresni. És amikor megvan ne az alapján ítéld őt meg h mi az amire pozitív a válasza. Nagyratörő terveid vannak amivel kapcsolatok elején elrettentheted a másikat.
Igaza van ASOTnak egyes dolgokban, de azért nem egy konkrét listával indulok meg ismerkedni...
Vannak kitűzött céljaim valóban, amiket el is szeretnék érni, és igen, vessetek meg érte, tényleg teszek is értük, de az ismerkedésnek nem úgy állok neki, hogy na, te 25 éves korodra még nem akarsz megnősülni, akkor felejts el, ha nincs orvosi diplomája, szóba se állok vele, meg ilyesmi... Csak a terv, hogy egyáltalán legyen meg benne a vágy egy család, egy közös jövő, gyerekek, ilyesmi iránt, az fontos, nem muszáj ezt napra pontosan előre tudni, hiszen kitalálhatom én, hogy 25 évesen befejezem az egyetemet és 26 évesen már lesz babám, mert a franc se tudja, hogy egyáltalán munkám lesz-e, és biztos megélhetés, férj és saját ház meg ilyenek... de ha valaki olyannak járok, mint a mostani barátom, hogy ugyan hűséges és minden, de nagyon nem szeretné komolyra fordítani a dolgokat, a gyerekeket nem szereti, és a fiatalságának akar élni, akkor az kicsit elgondolkodtat, hogy ennek mennyire lehet jövője.
De köszönöm a válaszokat! :)
így már nyugtatóbb :)
Mert tudod vannak olyan nők akik bizony így állnak hozzá ahogy a kommentedben leírtad. És ha nem így alakul akkor jesszus márja mi lesz...
És ezt ezeket a terveidet már az elején közölted a mostani pároddal? Nem az első 2-3 randin hanem mondjuk pár hét után?
Mert ugye első randikon ez ijesztő lehet.
De viszont ha ezeket még úgymond az elején közlöd vele, és ő nemet mond akkor nincs is értelme belebonyolódnod, mert annál nehezebb lesz otthagyni.
De sosem késő...
Igen mert amit szeretnél az már attól a perctől válik érdekessé és fontossá miután már el tudnád vele képzelni. És ahhoz bizony idő kell míg megismerjük annyira a párunkat.
(az más tészta ha dúl a szerelem és mindent vakon elhiszünk)
Viszont addigra már eltelhet akár fél év is, dehát ez ilyen...ha komoly tervei vannak az embernek akkor bizony rá kell áldozni sok időt egy olyan emberre olyan kapcsolatra amiből látjuk h lehetne valami.
De ha mégsem...akkor bizony nem érdemes az időt húzni mert az idő csak megy tik tak tik tak....
És hát egyszer csak meg kéne találni azt az illetőt a gondolataiddal élve :)
soha nem kell lejjebb adni sosem szabad! Mert saját magunkat fosztjuk meg a vágyainktól amik idővel hiányozni fognak, és akkro már késő lesz arra gondolni h miért is mondtunk le róla.
ez egy olyan csúnya dolog tudod, hogy mintha azt mondanák, "hogyha szeretsz akkor nem mész el a barátaiddal a pisiltetőre"
ergo ha szeretsz akkor mnodj le arról h valaha is megházasodsz....
nem valami biztató nemde? Nem biztos h most bánnád meg de később biztosan.
van aki azt mondja h kell minimum 1 év míg összeköltöztök aztán + 1 év amíg gyerek is lehet aztán majd esküvő vagy előtte.
de! Ha az illető a másik fél nem is tervezi nem is áll soha szándékában, nem csak veled nem csak most hanem mással se és 10 év mulva se akkro nincs mire várni.
Nincs időhatár , mert azoknak a többsége csak kudarcba fullad, te meg csak várnál várnál és várakoznál amibe beleőrülnél....
szóval ha beszéltél vele erről és ő csak a nagy semmit mondta akkor rajtad áll , hogy megéri e ez a kapcsolat....
Sok sikert Timcsike!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!