Lanyok ti bele zeretnetek egy atlagos jokepu pasiba csak a tudasa veget? IQ148
Milyen szórású teszten? Mert a nemzetközi 100-as átlagú 15-ös szórású teszten nem lehet 145-nél magasabb eredményt elérni. A régi rendszernél 150-es IQ fölött kerülhettél volna be a MENSA-ba, tehát az átlagos intelligenciaszintet meghaladtad, de a MENSA szintet nem érted el.
Én pl.: MENSA tag vagyok, jól nézek ki, van is barátnőm, de a tudásomat nem sz IQ szintemmel mérem, hanem az életben elért eredményeimmel.
A jelenleg általánosan használatos rendszerben 130 felett számít "extrém magas" tartománynak, amibe a felnőtt lakosság 1%-a esik bele.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
Nálam az átlagon felüli IQ az ALAP. Ilyen vagyok, nálam ez számít a legfőbb preferenciának - sokkal többet számít, mint pl. a külső. Viszont önmagában az IQ kevés. Számít a műveltség, érettség, érzelmi intelligencia, konfliktuskezelés, és persze valamilyen szinten azért a külső is (extrém szélsőségekhez nem tudok vonzódni).
Az Aspergerrel az a baj, hogy ha nem tanultál meg tudatosan kompenzálni bizonyos - erre az állapotra jellemző - szociális hiányosságokat, készségeket, akkor az egy párkapcsolatban komoly hátrányt jelent.
Pl. egy Aspergeres számára gyakran elképzelhetetlen, hogy felhívja a párját "csak úgy", hogy jelezze, gondolt rá. Gyakran a fizikai kontaktus is gondot okoz. Van tapasztalatom a témában, családban is van Aspergeres, párkapcsolatom is volt Aspergeressel. És bizony nehéz, nagyon nehéz....
Utolsó, és hogyan deríted ki mondjuk egy randin, vagy csak simán ha bekerülsz egy új társaságba egy beszélgetés folyamám hogy kinek mennyi az IQ-ja?
Komolyan kérdezem, nem gúnyolódok egyáltalán, tényleg érdekel!
Mert nekem 135 vagy 136 nem tudom már pontosan, de nincs rám kiírva, és elképzelni sem tudom, hogyan lehet erre kívülről rájönni.
# 15: Nem tudnám elmagyarázni, de rá szoktam jönni. Kiérződik a kommunikációból, a gondolkodás stílusából... Tényleg nem tudom pontosan elmagyarázni. Ahogy azt se tudnám, honnan lehet érezni, hogy bejövök-e valakinek, vagy sem. Abban sem szoktam melléfogni...
Nem tudom, min múlik... valószínűleg EQ, meg sok-sok tapasztalat...
Szerintem nem iq kérdése a humor, csak jó ízlés kell hozzá.
Én nem mértem évek óta, de a sok okoskának is tudok újat mondani, annak ellenére hogy nekem szerintem nem sokkal, vagy egyáltalán nem az átlag feletti ez a tulajdonságom.
Csak sokan azt hiszik, hogy eggyetlen dolog megléte elég. Legyen az intellektus, testi méret, származás, anyagi helyzet, bármi.
Pedig mindent amit lehet azt fejleszteni kell, mint testi mint szellemi téren.
Na meg kell élettapasztalat és kellő mértékben alázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!