Lányok. Ti mit szólnátok ahhoz, ha odamenne egy
kulturáltabb cigány/roma fiú hozzátok beszélgetni,
ismerkedni? Rögtön elküldenétek, vagy nem? Nem lenne
megalázó számotokra, ha együtt látnak vele?
Nekem kifejezetten bejönnek (csakis a kultúrált!!) cigányok, szóval nagyon örülnék neki. :)
2013. dec. 24. 22:00
12/18 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy mégis van egy pár lány, akinek nem okoz gondot, hogy egy picit barnább vagyok az átlagnál. Legalább is a kommentekből ezt szűröm le.
Eddig akikkel próbáltam ismerkedni, azok mindig elküldtek. Néhányan mondták is, hogy szívesen járnának velem, ha nem lennék "cigány".
Áh, cigánnyal nem kezdek.
2013. dec. 26. 17:17
14/18 anonim válasza:
Futnék amerre látnék. Na jó, nem ilyen feltűnően. Egyetlen egy cigány ismerősöm van (iskolatársam), akit egyáltalán nem szégyellnék. Persze csak azért mert ismerem és tudom, hogy ő nem a "nagy átlag"...az egyetlen, akivel találkoztam eddig, és TELJESEN rendben van. Egyébként volt már olyan, akiről azt gondoltam, hogy "kulturáltabb"...aztán kiderült hogy mégsem. Ő szabadon "magyarozhatott", acsarkodhatott a magyarokra, de ha mi mondtunk egy cigány viccet, vagy valami a cigánysággal kapcsolatban szóba jött egyből dührohamot kapott. Egyébként itt most nem is arról van szó, hogy mások előtt ezt szégyellném, engem nem érdekelnek mások. Egyszerűen ez egy belém táplált ellenszenv, ami nem jogtalan, akárki akármit mond. Bocs, ha valakit most megsértettem, nyugodtan gondolhattok rasszistának, nem érdekel.
2013. dec. 26. 17:31
Beszélgetni még éppen nem megalázó egy cigánnyal. Én ugyan nem szoktam keresni a társaságukat, de időnként elkerülhetetlen, és ha már megszólít valaki, nem vagyok olyan bunkó, hogy éreztessem vele az ellenszenvem. Szóval ha úgy van, elbeszélgetek akárkivel, de kizárt, hogy összejönnék egy cigánnyal. Sőt, ugyanígy érzek a kínaiak, négerek, és minden színesbőrű iránt. Tudom, hogy kegyetlenül hangzik, de én undorodom tőle, hogy egy ilyen pasi cirógasson. Erről ugyanannyira nem tehetek, mint ahogyan a cigányok, stb, nem tehetnek a bőrszínükről.
19/L
2013. dec. 28. 02:55
16/18 anonim válasza:
Lesznek kis kapucsínóbébik..:d
2014. jan. 4. 08:16
A sok cigány csak b@ssza az anyját, hogy sok gyereke legyen. Téged lányom, csak hagyjon békén.
2014. ápr. 13. 15:57
18/18 anonim válasza:
Hányszor kell még elpofázni hogy ha valaki nem szereti a cigányokat akkor az nem rasszizmus hanem tapasztalat! 2 cigány ismerősöm van akiket az iskola miatt megismertem és ha összefutunk az utcán akkor megismerjük egymást, esetleg váltunk pár szót de megbízni nagyon nem bíznék bennük sem, ellentétben velük olyan tábornyi cigányt ismerek akik egy sötét utcán gond nélkül csoportosan kirabolnának stb. Van olyan is aki még az iskolát sem fejezte be de már gyereke van mit gondolsz ki fogja eltartani? Hát természetesen a mi dolgozó szüleink az adójukból. Szintén volt osztálytárs, iskolát sem tudta befejezni ment a börtönbe. Szóval annak a csekély mennyiségű tisztességes életet élő cigánynak kéne a többi fajtársát meggyőznie arról hogy nem kedvező az az élet amit ők folytatnak nem pedig a rasszizmus leple mögé bújni, mert ez mind tapasztalat az pedig nem egyenlő a rasszizmussal!
2014. máj. 8. 18:06
Kapcsolódó kérdések: