Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Mi van velem? Mitől lehetnék...

Mi van velem? Mitől lehetnék boldog?

Figyelt kérdés

Szétszórt, céltalan, érzékeny vagyok, ha valamibe belekezdek sose fejezem be, ha valamit eltervezek, sose úgy megy végbe a dolog, semmit se tudok elérni amire vágyom.. Mára már úgy vagyok mindennel, h csak sodródok az árral, és várom, h egyszer a jövőben rám mosolyog majd a szerencse, persze én magam is tudom, h ez baromság.. Lusta is vagyok, és szeretethiányos. Sokan írták már h önbizalom hiányos vagyok, szerintem ez se teljesen igaz, csak úgy igazán nem érdekel semmi, amiért úgy érzem, h tennem kéne valamit.. Pl már vagy 20 könyvet el kezdtem olvasni, mindegyikből sikerült 20 oldalig eljutni kb, meg akartam tanulni egy programot is itt a gépen, azt is hamar meguntam, csajozni nem is próbálkozok, mivel félek h a csajt is megunom, és én nem akarok neki rosszat. Mondták csajok, h helyes vagyok, és csodálkoznak, h 18 évesen szűz vagyok és még csak az első csókomon se vagyok túl, az előbb említett ok miatt.. TALÁN a lányoktól félek egy kicsit. Teljesen értelmetlennek látom az életem, semmi jót nem találok ha visszanézek a múltba, és ez a sodródás se fog sok jót hozni szerintem, eléggé stresszes életet élek, nem szoktam a problémákon rágódni, de valahogy mindig megtalálnak.. A másik dolog, ami nagyon irritál magamon, hogy szótlan vagyok.. Hiába szeretnék millió dolgot megbeszélni az emberekkel, egyszerűen képtelen vagyok velük beszélgetni normálisan.. Ezért kerülnek is, neten a lányokkal úgy ahogy elbeszélgettem, de mostanában már még jobban nem érdekel semmi.. Én nem szoktam sajnáltatni magam, nem szoktam senkinek se a problémáimról beszélgetni, családommal meg főleg nem, velük nem tudok semmit se komolyan megbeszélni, apuval szinte nem is beszélünk, pedig egy házban lakunk, anyuval se beszélgetünk, tesóimmal is csak játékokról.. Nem tudom, h mi lehet a boldogságom kulcsa, nem érzek késztetést a változásra, de mégis változni szeretnék.. Az osztálytársaimmal, meg úgy alapból a környékbeli emberek közül nagyon kevés embert láttam olyannak, akikre azt mondtam, h őt szívesen megismerném, de nekik is kialakult már az úgy nevezett bandájuk, akikkel szívesen lógnak, és nem tudom h be-e tudnék furakodni közéjük, főleg h, mint említettem elég szótlan vagyok.. Nincs semmi élettapasztalatom, egyik nap boldogan kelek fel, h egész nap itthon kockulhatok, másnap meg szétunom a fejem, és ezt sem értem igazából, h miért lehet. Persze a suliban adom a jó fej gyereket, mint akinek semmi gondja, és épp ezért lehet szívatni is.. Nem érzem fontosnak magam, a társadalom se érez annak, akkor miért vagyok itt?:) 18/F

Bocsi ha néhol hülyén fogalmaztam, már tényleg nagyon belefáradtam mindenben../igazából a semmittevésbe../

2013. nov. 24. 17:03
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Hát először is induljunk ki abból, hogy milyen voltam.. Megnéztem egy vígjátékot, és a jó poénokon se tudtam nevetni, mosolyogni, mindenbe csak a rosszat láttam.. Aztán először amikor rájöttem, hogy változnom kell, és pl rossz kedvem volt valamikor valami miatt, akkor tudatosan próbáltam valahogy úgy alakítani azt a történetet, hogy végül elment az a rossz kedvem. Mára már ösztönösen megy az egész, nem tudok rosszra gondolni, ha végignézek egy filmet, akkor rendszerint elnevetem magam egy-egy poénnál, régen meg csak úgy néztem mint egy zombi..:D A társaságokban, minden apró poénon mosolygok, és erre sok lány is felkapta a fejét..:D Látják rajtam, hogy pozitív emberke vagyok.. Bár a szótlanság részével a dolognak, még mindig így állok, de emögött egy gyerekkori trauma áll.. Ugyanis régen rendszeresen vert apukám, és nem mertünk megszólalni se ebéd közbe meg úgy alapból se.. Ha pl a nagybátyám, vagy a nagyszüleim kérdeztek valamit, a még nagyobb családi kajákon, nem mertünk megszólalni, és nem tudtunk értelmesen válaszolni.. És ez átragadt az iskolai/szocializált életemre is.. Tehát hiába tetszik egy lány, nem tudok odamenni hozzá és beszélgetni vele.:/ Ez még mindig zavar, de próbálok mosolyogni amikor mondanak nekem valami "bókszerű" dolgot..:D Meg egy könyv segített még nagyon sokat. A "szorongástól az önbecsülésig" című könyv..:D A lényeg, hogy most az önbecsülésed szerintem nagyon lent van. Tudatosítsd magadban, hogy te is egy értékes ember vagy, még ha nem is látod magadban az értékeket, akkor is, egy okos, a változásra kész emberke vagy..:D És a negatív dolgokat és próbáld meg pozitívan megélni, lásd a szarságokba is bele a jót..:D És ne feledd, mosolyogj!:D Ha már mosolyogsz minden apró poénon, akkor jó úton haladsz, mivel akkor már nem azon kattogsz, hogy rajta miért nevetnek annyian, és miért szeretik annyian, hanem csak simán értékeled a poént, és ezáltal mások is látják benned, hogy te vevő vagy az ilyen poénokra, esetleg neked is el fognak sütni 1-2t amiből aztán következik, hogy jó barátságok is kialakulhatnak, és rendes normális teljes életet élhetsz!:D Persze a mai világban már a külsőt is rengetegen nézik, tehát ne hanyagold el magad, olyan ember nincs, hogy csúnya/ronda, csak olyan aki elhanyagolja magát..:D Írhatok még 1000 dolgot, tanácsot, erre valahogy neked kell rájönnöd, a gondolkodásodat kell átvariálnod, értékeld magad, nézz bele a tükörbe, és lásd meg a jót, vagy csukd be a szemed, és nézz mélyen magadba, keresd a boldog pillanatokat, vagy csak simán alkoss 1 pillanatot, amitől boldogabb leszel, keresd meg a benned rejlő értékeket, és használd ki őket..:) Sok sikert a változáshoz!;)
2014. ápr. 30. 12:56
 12/13 A kérdező kommentje:
Ja és még egy dolog.. Ha nincs önbizalmad amikor emberek között vagy, vagy úgy alapból, akkor ez is nagyon lelombozhat, de erre tudatosan is odafigyelhetsz..:D Ők nem látnak beléd, de ha kihúzott háttal, és felemelt fejjel(de azért nem olyan nagyképűen..:D) jársz, és nem látszik rólad, hogy félsz minden kihívástól, stb. akkor is mindenki szemében nagyot ugrasz, és pozitív emberke leszel..:D
2014. ápr. 30. 13:03
 13/13 A kérdező kommentje:
Nekem is kialakult már azóta egy baráti társaságom, akikkel néha el is járunk valahova, és szórakozunk, és ott már normálisan tudok beszélni, tehát ilyen téren nagyon sokat változtam.. Viszont.. Eddig az összes lánytól féltem ugyebár, most már csak azoktól akik nagyon tetszenek nekem.. egyszerűen nem tudok mit csinálni, rengetegszer látom, hogy direkt külön mennek, és látom rajtuk, hogy engem várnak, hogy odamenjek, meg bókolnak is nekem, hogy próbáljanak buzdítani arra, hogy csinálni kéne valamit, mert ugyebár én is sokat bámulom őket, de ha ott van egy alkalom, akkor az agyam átkapcsol olyanra, hogy az a lány jobbat érdemel, nem lenne velem boldog, nem fog menni ez nekem.. És nem tudok megszólalni a társaságukba akárhogyan is akarom..
2014. ápr. 30. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!