Elég rossz helyzetbe kerültem. Mit tennél a helyemben?
Az van, hogy kiderült, hogy tetszem egy lánynak, aki elég szép és nekem is tetszik ő. Csak az a baj, hogy a lány roma származású. Viszont ma is nem egyszer összeakadt a tekintetünk, és a haverom is mondta, hogy megint engem nézett. Nagyon nem szeretnék roma barátnőt, viszont egyfolytában a fejemben jár. Mit tegyek?
(Az is elég rossz, hogy a lány fehér bőrű, ezért se vettem rajta észre, haverom mondta csak nemrég. Viszont a családtagjain eléggé látszik.)
De szép is mikor a szív találkozik mesterségesen generált ideákkal.
Hülye vagy te fiam! Ha tetszik, szimpatikus, vonzó, nem csak külsőleg hanem emberileg is akkor ugye nem zavar ha cigány (nem kell finomkodni, hogy roma, a cigány szó alapvetően nem sértő!). De ha zavar akkor mégsem tetszik annyira. Ha mégis akkor ez miért is merült fel, hogy milyen származású? Nem tök mindegy? Két füle van két szeme, keze lába, és ha tetszel neki tán ő is szeretne téged, nem csak te őt. Akkor nem tök mindegy milyen a bőre színe, a vallása, vagy bármi??? Ha úgy tetszik amilyen akkor Ő tetszik, minden más csak hülyeség!
Tehát ha jól értelmezem, tetszel neki, ő is tetszik neked, de az egész politizálás és faji felsőbbrendűség mizéria miatt inkább nem kezdeményezel?
Nagyjából ez is jól tükrözi, hova vezet ha a politizálás olyan területein is befolyásolja az ember életét (szerelem), ahol semmi keresni valója nem lenne.
Mert itt mindenki egyből feltételezi, hogy lepukkant, hangos, balhés, büdös csőcselék a családja, napraforgómagot köpködő, rádiót bömböltető pereputty. Ha valakit alsóbbrendű fajnak tartotok, akkor magatokat felsőbbrendűnek, igaz?
Jót teszel vele is, ha nem indulsz neki így egy párkapcsolatnak, megkíméled őt a felszínes és rasszok szerint ítélkező gondolkodásmódtól. Nem muszáj egyet érteni, lepontozás pedig nem izgalmas, az ember egy idő után megszokja, hogy érvek helyett csak ennyire futja.
Fehérbőrű, 100%-ig magyar származású és kultúrájú 24/F
Csak épp józan ésszel élek, itt rejlhet a különbség.
Pedig rossz tapasztalatom van bőven romákkal (tudnék mesélni), mégsem sztereotípiák alapján ítélem meg az ember jellemét.
14-es:
Nem értem, hol az általad említett politizálás a történetben. Nagy valószínűséggel a kérdezőben nem a televízióban szajkózott jobbikos "elvek" miatt van ellenérzés a cigányokkal szemben, hanem személyes tapasztalatok miatt, legalábbis én így gondolom. Azt írtad, hogy neked is voltak már rossz tapasztalataid, akkor érted, hogy miről beszélek.
#15 ezüst_nyíl
Igen, sajnos személyes tapasztalatok miatt van ez így. Sajnos volt időm kitapasztalni őket...
randizz vele oszt kiderül, ne bőrszín alapján ítélj te rasszista hülye :D
mondjuk nagy részük tényleg szörnyű xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!