Ha valaki lemásolja egy tetoválóművész munkáját, van valami következménye?
A kérdésem csupán elméleti, nem tervezek tetováltatni semmit.
Felmerült bennem néhány tetováló Facebook oldalát nézve, hogy a publikált képeiket bárki lementheti és lemásoltathatja valakivel. Ilyenkor mi van?
Profi tetováló nem vállal másolt munkát. Referenciának viheted, hogy hasonlót szeretnél.
Egyébként alapvetően plágiumról van szó az ahhoz tartozó jogi következményekkel - viszont online felület lévén a gyakorlatban nincs sok következménye.
(Mondok példát: deviantart tetoválás művészek, akik csak rajzolni szeretik a mintát. Hivatalosan pénzért veheted meg a kinézett mintát, gyakorlatban viszont ez nem jellemző. Nincs következménye, mert ellenőrizhetetlen.
Én erre azt szoktam mondani, hogy profi kolléga nem akarja lemásolni egy az egyben, mindenképp variálni fog rajta. A nem profi pedig nem tudja lemásolni, hiába akarja, nem lesz pont okyan ;)
Egy-két mintámat nekem is próbálta lemásolni tetkós, szépen lementettem, melléraktam az eredeti munkámat és közzétettem. Neki volt ciki, nem nekem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!