Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Ha valaki lemásolja egy...

Ha valaki lemásolja egy tetoválóművész munkáját, van valami következménye?

Figyelt kérdés

A kérdésem csupán elméleti, nem tervezek tetováltatni semmit.

Felmerült bennem néhány tetováló Facebook oldalát nézve, hogy a publikált képeiket bárki lementheti és lemásoltathatja valakivel. Ilyenkor mi van?

2016. okt. 9. 22:09
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Profi tetováló nem vállal másolt munkát. Referenciának viheted, hogy hasonlót szeretnél.

Egyébként alapvetően plágiumról van szó az ahhoz tartozó jogi következményekkel - viszont online felület lévén a gyakorlatban nincs sok következménye.

(Mondok példát: deviantart tetoválás művészek, akik csak rajzolni szeretik a mintát. Hivatalosan pénzért veheted meg a kinézett mintát, gyakorlatban viszont ez nem jellemző. Nincs következménye, mert ellenőrizhetetlen.

2016. okt. 10. 11:16
 2/2 SzilKa ***** válasza:
100%

Én erre azt szoktam mondani, hogy profi kolléga nem akarja lemásolni egy az egyben, mindenképp variálni fog rajta. A nem profi pedig nem tudja lemásolni, hiába akarja, nem lesz pont okyan ;)

Egy-két mintámat nekem is próbálta lemásolni tetkós, szépen lementettem, melléraktam az eredeti munkámat és közzétettem. Neki volt ciki, nem nekem :)

2016. okt. 24. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!