Makacsság, önfejűség, akaratosság tetoválás szimbólum?
Szeretnék tetoválást,meg is van hogy mi,csak nem találok olyan állat szimbólumot,ami a makacsságról,akaratosságról,vagy az önfejűségről szólna.1-2-t találtam,de más oldalakon már nem az volt ugyan annak az állatnak a jelentése,és így nem vagyok biztos a dologban.
.Az ötlet: egy állatot (makacsság,önfejűség,akaratosság) legyőz egy másik állat (önfeláldozás,jóság,tisztelet).Még a másik állatot se döntöttem el,de arra több példát találtam.
Tudnátok segíteni?Hol keressem még?
makacs-önfejű- akaratos. = Macska
önfeláldozás- jóság- tisztelet = kutya
Pedig van egy állat, aki pont a szimbóluma ezeknek, csak szerintem nem igazán vágynál magadra tetoválni.
Ugyanis ez az állat a szamár. :-)
Eleve az alapötlet nem túl kivitelezhető, ezeket a tulajdonságokat nem lehet állatokra ráhúzni, pláne, ha ezt egy harcjelenettel szeretnéd ábrázolni, tehát az erőszak győzne a jóság helyett.
A macskák nem makacsok vagy önfejűek. A macskák kíváncsiak, rendkívül intelligensek, és öntörvényűek, és elérik, amit akarnak. Ez teljesen más, mint a makacsság.
Ennyi erővel a kutyák sokkal makacsabbak és önfejűbbek tudnak lenni, mert pl. játékból is képesek lesz*rni hogy mit mondasz nekik, és akkor is kieszik a cicakakit a fűből, ha tudják jól, hogy meg van tiltva.
Tehát: a macskák eszesek, a kutyák szeleburdik. De egyik sem jellemzi azt, amire te gondolsz.
Eleve azt, hogy egy állatot legyőz egy másik állat, át kéne gondolnod.
Amúgy a másik állatra miket találtál? Érdekelne, hogy milyen fajokra vonatkozik összességében a jóság, az önfeláldozás meg a tisztelet.
A kutya annyiban jelentheti a jóságot, hogy hűségesek. A tisztelet inkább a falkaszellem miatt van náluk, ahhoz meg jobb szimbólum a farkas, de ott is csak az alfát tiszteli mindenki, és őt védelmezik, a többiek kevésbé értékesek.
Bár nem ismerek szamarat, de a legismertebb állatszimbóluma a makacsságnak a szamár, illetve öszvér, de szegényeken meg mit lehet legyőzni? A légynek se ártanak egyébként.
Esetleg még igazi jónak a delfin jutna eszembe, mondjuk egy cápa ellenfeleként.
Vagy talán még a ló, ami szintén hűséges a gazdájához, hordja a hátán, stb.
Szimbolikusan "gonosz" állat sok van, csak az a baj, hogy a makacsság, akaratosság igazából nem negatív tulajdonság, és nem áll ellentétben a jósággal, az önfeláldozással, ezért nehéz ellentétet találni, mert a kettőnek igazából egyáltalán nem kellene harcolnia egymással, sőt, az önfeláldozáshoz kifejezetten kapcsolódik az erős akarat.
Belső vívódást ennél egyszerűbben is lehet szimbolizálni, pl. a fekete és a fehér farkas örökké tartó párharca.
A legyőzés eleve nem jó mozdulat, mert a makacsság nem olyan tulajdonság, amit bárki kinőne, és mint írtam, nem is kell.
Amit a jóság legyőzhet, az esetleg az ÖNZÉS, a gonoszság, a rosszindulat, az irigység, az indulatosság...
Utolsóra motívum lehet egy fújtató bika, akit lecsillapít egy másik állat higgadtsága.
De ha mesélsz arról, hogy a makacsságon kívül milyen rossz tulajdonságaid vannak, amiket "legyőz" a jóság, akkor talán tudok még konkrét állatokat keresni.
Ezeket a szavakat amiket keresek egy állatban jelképként,nem mind összesűrítve gondoltam,tehát nem kell egyszerre pl jónak,tisztelet tudónak és önfeláldozónak lennie egyszerre,elég ha egy megvan,és az tényleg jellemző rá,de amúgy is még csak a makacsra kerestem rá.Találtam pl a bikát,ami az egyik fórumon a makacsságot jelképezte,de nézelődtem tovább,másol már a férfi erőt jelentette,de meg volt a makacsság is.Olyan állatot keresek,amire teljesen vonatkozik a 3 szó közül valamelyik ( makacs,önfejű,akaratos).Pl a szamár egynek tetszik,mint makacs. És nem kell feltétlenül meghalnia,de pl egy bika-tigris párbaj nekem tetszene,de a szamár-akármimáséllat már lehet hogy nem.
Egyébként,van előzménye is a makacsságos dolognak,tehát nem légből kapott ötlet,és ezt szeretném legyőzni valami jó tulajdonságú állattal.Ha találok ilyet ami össze passzol és jól is nézne ki,akkor elgondolkozok rajta hogy mi lenne ha...
De ha nincs semmi,akkor nyilván nem fogok csak azért is magamra firkáltatni valami svábbogár-delfin kombót..
Egyébként,a vőlegényemmel elég sokat veszekedtünk miattam ,és sose én voltam az aki először lépett, hogy kibéküljünk,pedig nekem kellett volna.És nem csak itt,általában is makacs vagyok ,akaratos,stb (nem a jó és cuki értekemben)...amit nem szeretek mert sok gond volt már belőle életemben..
És szeretnék egy tetoválást,amire ha ránézek,jusson eszembe hogy mi a jó és a rossz..azért szeretnék egy állatot,ami tisztelet tudó VAGY önfeláldozó vagy valami ilyesmi.
Szerintem vonatkoztass el attól, hogy mi az "elfogadott jelkép". A tetoválásban az a jó, hogy, hogy szabadjára engedheted a gondolataidat. Ne keress ilyenek után, hogy vajon mi a makacsságnak a jelképe állatként. Formáld meg te magad, hogy számodra ez hogyan jelenne meg. Gondoljunk mondjuk az oroszlánra, ami elméletileg a tekintély és erő jelképe. Miért ne jelenthetne neked mást? Azért mert valaki azt mondja? Hát szarj rá magasról, az a fő, hogy te mit gondolsz. Ez a tetoválások lényege, hogy csakis a tiéd, amibe senki nem szólhat bele és csakis a te képzeletednek kell szerepelnie benne és elrugaszkodhatsz az "elfogadott, mindennapi normáktól".
Majd írd meg mi jutott az eszedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!