Jelent valamit a tetoválásod?
nekem 9 tetoválásom van, lábon, karon, háton javarészt. nincs történetük, vagy mély szimbolikus jelentésük. egyszerűen tetszettek a minták, és úgy éreztem, hogy ez én vagyok, az én személyiségemet tükrözi, azért csináltattam meg. egyik sem sablonos, tucat tetkó :) azzal, hogy feltetováltattam magamra, a részemmé vált, és mindegyik azt az időszakot jelképezi, amikor csináltam. pl. a combomat 2 éve nyáron tetováltattam ki, és mindig eszembejut róla, hogy milyen jó nyár is volt, a lazulás a balatonon, egy felejthetetlen fesztivál, amikor kenegethettem reggelente, stb :D
magamon viselem még egy kedvenc zenekarom nevét, akiknek a zenéi segítettek az önmegvalósulásban, és hogy kimásszak a nehéz helyzetekből. később a zenekart ennek köszönhetően személyesen is megismerhettem :)
én úgy látom, hogy amíg nem a divat miatt, semmilyen szövegeket, vagy mindenkin megtalálható mintákat tetováltat magára az ember, az addig jó, mert a saját személyiségét akarja megvalósítani velük, még akkor is, ha nem mindhez kötődik valami élmény, vagy komolyabb jelentés.
Bal csuklómon van az egyik tetoválásom. Harry Potter a halál ereklyéi jelképe (háromszög, benne kör, benne függőleges vonal), alatta egy "Always" felirat. Számomra maga a Harry Potter jelent rengeteget, így természetesen minden benne van, ahogy az Always feliratban is (ezt Piton mondta Lily iránt érzett szerelméről) Én úgy gondolom, hogy a HP generáció része vagyok, az első önállóan olvasott könyvem is Harry Potter volt, így nem is volt kérdéses számomra, hogy az első tetoválásom ezzel kapcsolatos lesz.
A nyakam alatt a hátamon van egy másik háromszögem is, aminek több jelentése is van. Elsősorban a kedvenc bandám jelképe, másodszorra pedig ez az "élet háromszöge" ezzel megemlékezek sok-sok emberről, akiket sajnos túl hamar elvesztettem (meghaltak)
Én csak olyat akartam tetováltatni, aminek jelentése is van, így még tervben van, hogy majd a gyerekeim neveit felvarratom a lapockámra, de ott be is fejezem a tetováltatást, amíg nem találok mást, ami ennyire befolyásolja az életemet.
Nekem egy pillangóm van....pont 4 éve a 18. Szülinapomon csináltattam...nekem egy új élet kezdetét jelenti....ami azóta is tart....és most szeretnék egy újat ami a párom és az én horoszkópom összeláncolva a végtelen jelével... Ez pedig a 6,5 éve tartó kapcsolatunkat jelenti majd
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!