Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » A Tetoválás mennyire fáj?

A Tetoválás mennyire fáj?

Figyelt kérdés
Szeretnék tetoválást csináltatni, de megmondom őszintén, hogy csak azért gondolkodok nagyon a bevállalásán, mert tűfóbiás vagyok. Mindenki azt mondja, hogy ne csináljam mert egy életre ott marad a nyoma. Nem tudom az nem lenne baj, de a tű 1000× jobban tántorít el. Nem tudom mennyire, higyjek abban, hogy sokan azt mondják nem fáj, mert az injekcióra is mindenki azt mondja nem fáj meg hogy nem érezni nekem mégis nem mondom hogy üvöltöttem de eléggé fájt amikor injekcióztak. Azt mondták erre is, hogy orvos függő de engem már egy jó pár orvos injekciózott és mind fájt :( A tetoválással mi a helyzet? Azzal lehet gond, hogy vékony vagyok és a hasamon kívűl minden testrészem csonthoz nagyon közel van? Csak a fájdalom miatt nem merek belemenni, mert ha az injekció fájt, akkor az 5000×-szer jobban fájna mert ott nem egyetlen tűszúrásról van szó ráadásul nem csak 1 tű szúr egyszerre. Tapasztalatok/ vélemények?

2014. szept. 27. 17:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
40%
kbolyan mint az epilálás. Elsőre kicsit fáj, aztán csak kellemetlen.
2014. szept. 27. 17:55
 2/12 anonim ***** válasza:
38%

Én is sokáig a fájdalom érzése miatt nem mentem tetováltatni. Végül tavaly csináltattam egy tetoválást.

Aki azt mondja, hogy semmit nem érzett az hazudik. Minden tetoválás fáj, csak nem mindegy kinek hol van a fájdalomküszöbe. Nekem a béka feneke alatt, így egy sima pattanás kinyomása is baromira tud fájni. Igen, fájt a tetoválás elkészítése. De így utólag azt mondom, hogy nem fájt annyira mint amennyire gondoltam, hogy fájni fog. Nekem is fájni szokott az injekció szúrása, de nem üvöltök ha megszúrnak.

Ha te tényleg üvöltesz egy injekció miatt, akkor nem ajánlom magát a tetoválást sem. Nem hiszem, hogy bármelyik tetováló mester eltűrné, hogy végig ordítsd a fél órás vagy akár több órás tetoválást.

2014. szept. 27. 18:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is tűfóbiás vagyok, de idén márciusban készült el az első tetoválásom. Egyáltalán nem olyan érzés, mintha megszúrnának, inkább ahhoz hasonló az érzés, mintha valaki egy toll hegyét nyomná viszonylag erősen a bőrödre, és azzal karcolna. Szóval ha csak ez tart vissza, bátran vállald be :)
2014. szept. 27. 18:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
jah, és nekem is kint van minden csontom, de a vállamra/lapockámra tetováltatttam, nem volt gond.
2014. szept. 27. 18:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem félek a tűtől, pár hónapja csináltattam tetkót, és baromira fájt. Ha tudom, hogy ennyire fáj, akkor tuti nem csináltattam volna meg, vagy legalábbis nem oda ahová csináltattam (lábfej)
2014. szept. 27. 18:19
 6/12 A kérdező kommentje:

azt mondtam amúgy hogy nem ordítottam a fájdalomtól csak k*rvára fájt

egy kérdés ha mondjuk a tetoválást készítő illetőnek azt mondom hogy nekem ez kib*szottul fáj hagyja abba és kifizetem mintha megcsinálta volna befejezné?

2014. szept. 27. 21:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél már ilyen buta.. Egy elkezdett tetkót hagynál a testeden? Az egy életre ott marad..

Akkor csináld azt, hogy mielőtt tetoválna, mond meg, hogy festék nélkül üresben csinálja. Ha fáj, akkor nem kérsz tetkót.

De fájni fog.. szóval ha nem akarsz fájdalmat akkor ne akarj tetkót..

2014. szept. 27. 21:36
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
felárért adnak érzéstelenítő krémet. minden szalonban van, kérni kell, mert magától valamiért egyik tetováló sem ajánlja fel. de létező dolog, 5 perc hatóidő után lényegesen sokat tompít a fájdalmon. teljesen érzéketlen nem lesz, de nem fogsz magad alá csinálni sem.
2014. szept. 28. 01:55
 9/12 A kérdező kommentje:
köszi :) mondjuk az tényleg érdekes ha van és fizetni kell érte miért nem ajánlja fel :O
2014. szept. 28. 08:41
 10/12 anonim ***** válasza:
92%

Szia, sok előző válaszadó válaszát csak egy kicsit szeretném kiegészíteni:

Igen, minden tetoválás fáj, DE a tested önmagától előállít fájdalomcsillapító anyagokat ilyenkor és a fájdalom tompulni kezd. Ennek van egy időkorlátja, ami 2-5 óra. Ez azt jelenti, hogy van, akinek 2 óra tetoválás után nagyon elkezd fájni, van akinek csak 5 óra múlva. Ezért szokták a tetoválók azt mondani, hogy egy nagy tetoválásnál több kicsi alkalommal csinálják meg, ami alkalmanként 3-4, de maximum 6 óra lehet. Utána egyszerűen a bőröd nincs már olyan állapotban, hogy szépen lehessen rá tetoválni. (Beindul a regeneráció, duzzadt lesz, jobban vérzik, a folyamatos fájdalom miatt össze-össze rántódik a bőr...stb.)

Az első 5-10 perc az, ami úgymond érzékeny-fáj. Utána már hat a test önműködő fájdalomcsillapítása. Onnantól kezdve inkább egy bizsergő, kaparó, vakaró érzést érzel, sok esetben lehet ez egy kellemes érzés is, ami akármilyen érdekesen is hangzik, de ellazító IS lehet.

Persze a fájdalomküszöb sokat nyom a latba, ezt elismerem, de egy injekcióval nem lehet összehasonlítani a tetoválást. (Injekció általában musculáris, azaz izomba történik a fecskendezés és általában a befecskendezés jobban csíp-fáj, mint maga a kis szúrás. A tetoválásnál nincs befecskendezés, ott más hatás viszi a bőrbe a festékanyagot, nem egy "pumpa". A hangsúly a BŐRBE szón van. A bőr is tele van idegekkel, de az izom is, ezért fáj jobban az injekció, mert egy apró szúrással is sokkal több ideget érint.

A tűfóbiád igazából lényegtelen, mert egy tetoválótű nem is annyira tű, mint azt a normális értelemben vesszük. Ez egy sok, de nagyon vékony tűk sora, amire a festék meg tud tapadni, hogy a sok be és ki között bennragadjon a bőrben. Persze a bőrben sem a legfelső réteg a cél, de a festék jelentős részét a bőr lehámló legfelső rétege nyeli el, ezért van, hogy amikor az lehámlik, akkor színes vagy fekete részek jönnek le a tetoválásról, amitől sokan megijednek, hogy "a tetkóm kilöki a bőröm???"... pedig erről szó sincs, az a normális gyógyulás folyamata. (mint amikor a napon leégés után hámlani kezdesz)

Egy jobb tetoválógép nagyon gyorsan száguld, ami annyit tesz, hogy azok a "tűk" rengetegszer szúrnak bele a bőrbe. DE CSAK A BŐRBE!!! Lejjebb nem.

Alapvetően a fájdalmat magad is generálhatod, ha nem vagy rá felkészülve, stresszes vagy épp menstruálsz, náthás, vagy allergiás időszakban mész el varratni...stb. Ezek és ilyen okok miatt a fájdalomküszöb megváltozik. (Emberi védelmi mechanizmus) Ilyenkor jobban fáj minden.

Tehát tetoválás előtt érdemes rendesen enni egyet. Nem telezabálni magad, csak rendesen étkezni, hogy legyen benned tápanyag. Célszerű vinni magaddal egy kis csokit, ugyanis annak fogyasztása egy ideig valóban olyan hormonok termelését fokozza, ami miatt jobb kedved lehet. A jobb kedv pedig csökkenti a fájdalmat.

Legyél kipihent, de ne legyél mosott zokni! Azaz aludj 8, legfeljebb 9 órát és legalább 3-4 órája legyél ébren, amikor elkezdődik a folyamat.

Ugyan tényleg létezik a tetováláshoz fájdalom csökkentő/csillapító krém/gél is, amit lehet használni.

Maga a krém általában érzéstelenítőt tartalmaz kis adagban, ami lassan szívódik fel és 1-2 óra hosszan hathat. Ez nem jelenti, hogy nem fog fájni, csak azt, hogy kevésbé.

Miért nem ajánlják fel? Mert egy tetoválás azért olyan, amilyen. Valamit valamiért, evidens a fájdalom, ami már több ezer éve hozzá tartozik, tartja sok tetováló, az maradjon is meg. Általában ezért célszerű elmondani a tetoválódnak, hogy érzékeny vagy, és szeretnéd használni. A minta felvarrása előtt 20 perccel bekenik a bőrt és várnak, hogy felszívódjon. Sok krémet tetoválás közben is lehet használni, azaz rá lehet kenni a bőrre, de másokat viszont nem szabad.

Krém hátulütői: egyrészt, sokan semmit sem tudnak a testükről, másrészt a krémek egy kicsit módosíthatják magát a bőrt is.

Tegyük fel van benne valami hatóanyag, amiről életedben még soha sem hallottál. Allergiás leszel rá? Ki tudja? Persze akik nem lidokain érzékenyek, azoknak valószínűleg nem lesz tőle bajuk, de mégis lehetséges. Most ha 20 perc után kiütések jelennek meg a bőrödön, akkor a tetoválás törölve, legalábbis addig, amíg el nem múlnak. Ilyenkor neked is kellemetlen, hiszen készültél rá, és máskorra kell halasztani, illetve a tetoválónak is, hiszen felszabadult egy helye, amit nem tud tetoválással, azaz munkával tölteni és valahogy be kell téged szorítson valahova a tömött naptárába.

Ezekre azt tudom tanácsolni, hogy ha tetováltatni akarsz, tudd, mit tartalmaz a krém, ami fájdalomcsillapító, illetve hogy allergiás vagy-e rá, illetve sok helyen meg lehet kérni a tetoválót is egy próbavarrásra. Azaz rendesen steril körülmények között, festék nélkül "tetovál" rád, csak hogy érezd, milyen lesz. Így már tudsz gondolni rá, gondolkodni róla. Az ilyen "próbáknak" is van ára, hiszen neki el kell használnia eszközöket hozzá, ezért ezt általában anyagárban kérik csak.

Igazából neten sok ábra van, ami megmutatja, hogy melyik testrészen milyen erősen fáj a tetoválás. Az alapján gondolkozz arról, hogy első tetoválásod hova történjen. Lehetőleg egy kevésbé fájdalmas helyre.

Személyesen átéltem már tetoválásokat, lábfejen, egész háton, tarkón és csuklón is. Egyik sem volt olyan vészes, mint gondoltam volna, bár deréktájon a hát fájt a legjobban szerintem.

Remélem segítettem, de ha lenne mégis bármi kérdésed, csak írj privátban és válaszolok! ;)

2014. szept. 28. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!