Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Mi a véleményetek arról a 14...

Mi a véleményetek arról a 14 évesről (lány), akinek már van 2 tetoválása? És a szüleiről, akik megengedik?

Figyelt kérdés

2014. jan. 4. 13:12
1 2
 11/19 SzilKa ***** válasza:
95%

Nekem arról a tetováló "kollégáról" van meg a véleményem, aki ennek teret adott.

A mai tinik már korán érnek, mindent egyből akarnak, a szüleik pedig sokszor gyengekezűek, vagy lazább felfogásúak, de ha nem lenne olyan tetkós, aki elvállalná (ahogyan 16 alatt egyáltalán nem is lenne szabad), akkor hiába lennének a szülők lazák.

2014. jan. 5. 11:19
 12/19 anonim válasza:
egyértelmű, hogy a szülő a hibás, hiszen ők "formálják" a gyereküket és ha ez egy 14 évesnek normális, ott valamit elszúrtak... kedves elsőnek: hogyan, mi alapján ítélsz el egy embert akit nem is ismersz? az hogy valaki tetovált még nem biztos hogy rossz ember...
2014. jan. 8. 12:54
 13/19 Sokadik Gabi válasza:
8%

Sajnos a "divat" nagy úr. A börtönökből szabadult sas lelkek pedig egy egészen más "kultúrát" terjesztettek el.

A tetoválás az európai kultúrában az unatkozó, mással foglalkozni nem tudó, a társadalom többi tagjától valami módon kirekesztődött (elitéltek, matrózok, csládjuktól távol dolgozó, munkásszállásokon élő) férfiak "mulatsága" és "férfiasságuk, fájdalom tűrő képességük" megmutatásának lehetősége volt. Egy idő óta a börtönökben - ahogy ennek eredete is ez volt - mint "harci dísz" is funkcionál, hiszen egy tetoválás ijesztő, azt sugározza, hogy, ha magam ellen képes vagyok erőszakra, akkor más ellen pláne képes vagyok rá.

Lehet ezt csűrni-csavarni, lehet megpróbálni ezt kultúraként feltüntetni, de ez csupán egy nagyon buta divat, aminek születtek kiszolgálói (képesek művésznek hívatni magukat - én undorodom tőlük), akik remekül megélnek a divat áldozataiból.

A gáz, hogy ezek a műremekek idővel elavulnak, csúnyulnak, de örökre ott maradnak a bőrön, s 30-40 évesen a karrierben okozhatnak gondot, 50 évesen nevetségesek, gusztustalanok és rondák lesznek, pedig 15 évesen nagyon tutik volta. Átmeszelni vagy megszüntetni igen-igen drága, fájdalmas és nem is lesz tökéletes.

Végezetül pedig veszélyes is, hiszen remek terepe a bőrrák kialakulásának.

Szóval, ha a gyerekem ilyenre vágyna, javasolnám neki a hennát, 1 hét után már örül, hogy lekopik, ha nem volt elég a hét, akkor másikat festet, ami megint 1 hétig díszeleg rajta, s kiteljesedhet az újabb és újabb mintákban.

2014. jan. 9. 09:16
 14/19 SzilKa ***** válasza:
100%

13-as, a tetoválás ősibb eredetű, mint hinnéd, ez nem a börtönökből indult.

Másrészt pedig magas szinten művelve igenis művészet, legfeljebb még nem láttál művészi tetoválást, és csak az anyám-love-ftc megoldással találkoztál.

Az egy dolog, hogy személy szerint undorodsz tőle, de másokra ráerőltetni ezt nem valami értelmes dolog.

2014. jan. 9. 10:31
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Sokadik Gabi: ez is egy vélemény, amit te leírtál, de kissé tájékozatlan vagy ebben a témában.

egyébként tetováltak és tetováltak között is van különbség: vannak akik becsülik és tisztelik a tetoválást és vannak akik nem. akik nem becsülik azok tetováltatnak "divatból" és ezen tetoválások úgy is szoktak kinézni, ezeket meg is bánják és a minőségük is silány.

az, hogy te szép, igényes tetoválást nem láttál még az azért van, mert kevés az a réteg, akik igényes tetoválással rendelkeznek-ők nem tisztelik ezt.

sok tetováló van kicsiny hazánkban, akik művészi szinten űzik ezt a szakmát.

az, hogy vannak tipikus börtöntetoválások, az egy része ennek a "kultúrának". sokkal, sokkal régebbi ennek az egész dolognak az eredete, már ősidők óta díszítik efféleképpen az emberek a bőrüket.

elég kár, hogy sok embernek még mindig csak a börtönélet jut eszébe egy tetoválás láttán, holott ez az ág már régen túlnőtte azt.

2014. jan. 9. 12:02
 16/19 KovA1963 ***** válasza:
100%

A tetoválásnak 18 év alatt szerintem minimum szülői engedélyhez köttötnek kellene lennie.

Egyébként meg nincs jó véleményem az ilyen szülőről.

2014. jan. 9. 12:55
 17/19 anonim válasza:

Nem biztos, hogy a szűlő tudott róla!

Lehet a gyerek csak megcsináltatta, hogy ezzel bosszantsa a szülőket. Ez esetben részvétem nekik, de manapság ezeket már el lehet tüntetni jobb klinikákon.

Ha meg tudtak róla, a minősítés a gyermek bőrére került! Sok sikert az életben!

2014. jan. 11. 08:28
 18/19 anonim ***** válasza:

a 7. válaszoló vagyok

mondjuk szerintem az se mindegy, mi van rátetoválva...most mi van, ha valakinek vagy valakiknek az emlékére csináltatta? hallottam már olyan lányról, aki 15 évesen csináltatott tetoválást, mert az anyja meghalt és az emlékére csináltatta.

2014. jan. 11. 13:39
 19/19 anonim válasza:
100%

Semmit! Egeszsegere! Nekem is 14 evesen lett meg az elsö, a szüleim törödtek (törödnek velem) es nem lettem huligan sem. Azota sem bantam meg. Mindenki foglalkozhatna a maga dolgaval es nem maseval! Senkinek nincs jobb dolga? Na meg az itelkezes, pff hagyjuk mar… mert mindenki makulatlan. Haha :DD

Amugy szülöi engedely kell hozza 18 alatt. Ja, es ha elmult 18 akkor mar felnött? Akkor meg mar nem baj ha tetovalast csinaltat? Vagy akkor mar mindegy hogy a szülei foglalkoznak e vele vagy sem?

A börtönös temat meg hagyjuk, ne haragudj de inkabb olvass utana mielött hülyesegeket irkalsz.

Nyugodtan le lehet pontozni! ;)

2014. jan. 11. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!