El lehet ítélni egy pedagógust azért, mert tetoválása van?
Figyelt kérdés
Csupán egy kismadár a bal csuklón, és absztrakt minta körben a bal bokán.. Ez akkora bűn?2013. nov. 6. 21:04
1/7 anonim válasza:
A némettanáromnak mindkét csuklóján van tetoválás (igaz csak óraadó, de mégis tanár :D), de ugyanúgy tiszteljük, mintha nem lenne. Szerintem a pedagógus nem elítélendő arról, hogy milyen tetoválása van, hiszen nem az iskola az élete, az a munkája. Hazamegy, és ugyanúgy joga van akármit csinálni, mint másnak.
2/7 anonim válasza:
A pedagógus pont olyan ember mint bárki más, ha teletetováltatja magát az is az ő döntése és senki másra nem tartozik. A lényeg hogy a munkáját jól végezze.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is így látom. (de a kollégák nem...)
2013. nov. 7. 19:57
4/7 anonim válasza:
Egyetemre járok, nekem is van 2 tetoválásom. Sokáig kínosan ügyeltem rá, hogy ne látszódjon, mígnem az egyik tanáromat meg nem találtam facebook-on.... Mondanom sem kell, mennyire elállt a lélegzetem, mikor megláttam, hogy a tanárnőnek, aki óriási odaadással, precízséggel, szívvel-lélekkel adja át nekünk a tananyagot, full ki van varrva a háta, és ezt a profilján nem is titkolta... Konkrétan komplett portfóliója van a tetoválásának :D Ennek ellenére, a diákok, és a többi tanár kollégája is ugyan úgy tisztelik... A tetoválásokkal szembeni előítélet sajnos nem szűnt még meg, talán soha nem is fog, pedig hány nagy történelmi személyiséget díszített bőr alatti minta... :(
5/7 anonim válasza:
Ismertem olyan tanárt, aki másodállásban piercingelt. Ja és sok tetoválása volt. Nekem nem lenne ellenvetésem a tetovált tanárokkal szemben, nem az fogja minősíteni az embert. (Mondjuk azért horogkeresztet inkább ne.)
6/7 anonim válasza:
5.: a horogkereszt (szvasztika) egy ősi szimbólum. Használják többek között a hinduk, a kínai taoisták, sőt, a buddhisták is. Indiában a halhatatlanság, kínában a szerencse jelképe.
A tetoválás rengeteget elárul a viselőjéről, viszont teljesen csak akkor bizonyosodhatsz meg róla, ha megkérdezed. Így lehet pl egy buddhistát nácinak nézni :D
7/7 anonim válasza:
Utolsó, igen tudom, hogy a szvasztika eredeti jelentése egy picit más, mint amire a XX. században használták. De sajnos annyira beleivódott az emberek tudatába a második jelentés, hogy az elsőt nem tudják, ezért is lett tiltott szimbólum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!