Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Tetoválók! Ha egy olyan...

Tetoválók! Ha egy olyan kuncsaft megy hozzátok, akinek még nincsen tetoválása, arra egyből tetováltok, vagy előtte pár nappal kell egy "próba pötty", hogy nem-e allergiás?

Figyelt kérdés
Most kezdek el komolyabban tetoválni, és apám úgy gondolja minden vendégemnek, akinek még nincsen tetoválása mindenképp csináljak a tetoválás előtt egy 'próba pöttyöt', hogy nem e allergiás a festékre. Ti hogy vagytok ezzel? Valaki csinálja ezt? Szükséges ez?
2013. szept. 13. 21:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, szükséges.
2013. szept. 13. 21:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem keress egy tetoválómestert, akivel beszélgethetsz, vagy aki vállalná, hogy lényegében a tanárod/mestered legyen. Sok dolgot megtaníthatna neked, amitől te is profibb lennél.

Mindenképpen szükséges ezt elvégezni, sőt úgy tudom egyes festékek között is lehet különbség.

2013. szept. 14. 00:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Tanultam a tetoválást egy tetoválótól, viszont ezt elfelejtettem megkérdezni és most nem is nagyon van lehetőségem beszélni vele. Viszont eddigi tapasztalataim szerint nem nagyon csinálják, hogy tetoválás előtt pár nappal egy próba pöttyöt csinálnak minden kuncsaftnak. Első tetoválásom nekem is úgy volt, hogy elmentem egy szalonba megbeszélt időpontra, megcsinálták és kész. Szóval van valakinek valami konkrét ezzel kapcsolatban?
2013. szept. 16. 19:50
 4/8 anonim ***** válasza:
74%

Valami konkrét... Ezzel kapcsolatban az a konkrét, hogy te döntöd el kockáztatsz-e vagy sem, akarsz-e problémát ha valakinek súlyos allergiás reakciója lesz és majd téged okol miatta... De ha már az elején ilyen kis apróságok alól is ki akarsz bújni, akkor nem sok értelme van csinálni. Nem tudom, mi most a hatályos jogszabály, esetleg azt tudod csinálni (vagy nem...), hogy írsz egy nyilatkozatot, amiben leírod, hogy te tájékoztattad az allergiás reakció kialakulásának lehetőségéről az illetőt, lett volna lehetőség tesztet végezni, de ő nem kérte és vállal mindennemű rizikót. Aztán ezt aláíratod az emberekkel. De ezt sem mindig lehet szerintem, mert ha pl. elmész egy szalonba dolgozni, akkor gondolom köttök szerződést, amiben vállalod, hogy végzel tesztet is. Normális helyeken legalábbis köteleznek arra, hogy szabályszerűen végezd a munkád.

Egyébként még régebben olvastam, hogy van olyan festék is, ami nem okoz allergiát. De akkor még nagyon kevés helyen volt beszerezhető, csak pár színben létezett és elég drága is volt, ill. lehet nem tart olyan sokáig. De ezt régebben olvastam, lehet azóta már van némi fejlődés ezen a téren.

2013. szept. 16. 20:41
 5/8 SzilKa ***** válasza:
100%

Nincs értelme, mivel a festékallergia akár 3 évvel később is kialakulhat.

Inkább tájékoztass mindenkit ennek lehetőségéről és irass alá papírt, ha ennyire tartasz ettől.

Én úgy gondolom, hogy a tetováló felelőssége addig terjed, hogy maximálisan betartja a higiéniai előírásokat, steril eszközöket és megbízható forrásból beszerzett festékeket használ. Ezen kívül tájékoztatja a vendéget a helyes utókezelésről és a lehetséges mellékhatásokról (pl. arról, hogy akár be is lázasodhat).

egy tetováló

2013. szept. 16. 21:52
 6/8 SzilKa ***** válasza:
100%

4-es, több itthoni és külföldi szalonban dolgoztam már, sehol még csak szóba sem került a "próbapötty" lehetősége... Az egyik svájci szalonban volt olyan, hogy alá kellett írniuk egy papírt, amin nyilatkozniuk kellett, hogy milyen betegségeik vannak (allergiás-e, epilepsziás-e, aids-es-e, stb), illetve hogy megértette és tudomásul vette az utókezelés mikéntjét. De még ebben a hiper higiénikus szalonban se végeztünk soha próbatesztet. Egyszerűen nincs értelme, pár nap alatt nincs garancia arra, hogy kialakuljon bármiféle allergiás reakció. Arról nem is beszélve, hogy minden egyes szín más hozzátevőket tartalmaz! Akkor az egész színskálát rápöttyözzük a vendégre? Nincs értelme.

Kérdező, annyit érdemes tudni, hogy a tapasztalatok szerint a régebbi festékmárkáknál (pl. starbrite, intenze) a vörös színnel adódtak többnyire allergiás problémák, de ezt már az újabbaknál kiküszöbölték (eternal, fusion, illetve az intenze is biztos módosított már). Ami garantáltan nem okoz allergiás reakciót, az a sima fekete, mert általában természetes szén alapú, akár a tustinta, amitől a kisgyereknek sem lesz baja, ha belenyal.

2013. szept. 16. 21:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm SzilKa! Nagyon sokat segítettél! :)
2013. szept. 18. 22:18
 8/8 SzilKa ***** válasza:
100%
Kiegészíteném egy ma beszerzett infóval (kollegától), miszerint a vörös és árnyalatai rezet tartalmaznak (sajnos mind, az eternal is), ami a fémérzékenyeknél allergiát okozhat.
2013. szept. 18. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!