Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Nehezítené valamiben az...

Nehezítené valamiben az életemet, ha tetoválást készíttetnék magamnak?

Figyelt kérdés
A bal alkarom(szégyen nem szégyen) tele van hegekkel, mert volt egy depressziós időszakom tinikoromban, amikor összevágdostam magamat. (Nem fiú ügy, sokkal komolyabb, de nem szeretnék róla beszélni, met még mindig fáj. Lényeg a lényeg, anyukám észrevette és aztán jártunk pszichológushoz, szóval már sikerült feldolgoznom azt a dolgot, ami miatt ilyet tettem. Ennek lassan már 8 éve (15 voltam akkor) de a hegek még mindig látszanak és ilyenkor nyáron még csúnyábbak. Szeretnék egy tetoválást rá "Stay Strong" felirattal, ami nem divat majmolás, hanem emlékeztetne arra, hogy maradjak erős minden szituációban és soha többet ne tegyek kárt magamban. A hegek azonban a bal belső karom közepén vannak és nem tudom, hogy ez mennyire nehezítené meg pl a munkavállalást, ilyesmi. Nem akarok azért tetoválást, hogy folyton takargassam. :/ De a hegek is csúnyák, nem tudom mit csináljak. :/ Ötletek. valami ilyesmire gondoltam egyébként: [link]

2013. júl. 8. 16:35
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
A munkavallalast tenyleg megnehezitene, ugy tudom, rendoroknek, katonaknak alapbol nem szabad, de koztisztviseloknek, politikusoknak sem.
2013. júl. 8. 16:49
 2/21 anonim ***** válasza:
43%

Ahol én dolgoztam, ott az volt az előírás, hogy látható helyen nem lehetett tetoválás. Viszont a férfiaknak 40 fokban is kötelező volt a hosszú ujjú ing (cukrászok, szakácsok, pincérek, londinerek), úgyhogy ha nem lóg a kézfejedre, akkor sok helyen ebből nem lesz probléma.

Milyen szakmában dolgozol?

2013. júl. 8. 17:02
 3/21 anonim válasza:

Attól függ, hogy milyen területen szeretnél majd dolgozni. Mint írta az első válaszoló, vannak olyan helyek, ahol eleve nem lehet tetoválása a munkavállalónak, más helyeken viszont egyszerűen csak nem nézik jó szemmel. Nekem is tetszett a tetoválás egy időben, de örülök, hogy nem csináltattam, mert már nem tetszik és valószínű meg is untam volna.

Tehát csak te tudhatod, hogy milyen munkahelyen szeretnél majd dolgozni, ha úgy érzed nem hátráltatna, akkor semmi gond, nyugodtan csináltasd, viszont én a helyedben inkább kicsit gyűjtenék még pénzt és a plasztikai sebészetet keresném fel.

2013. júl. 8. 17:04
 4/21 anonim ***** válasza:
Ahol ez probléma, ott is csak azt írják elő, hogy látható helyen nem lehet. Ha vállalod, hogy mindíg takarod valamivel (pl. hoszsú újjú ruha), akkor nem lehet belőle gond, már csak azért sem, mert gondolom tetkó nélkül amúgyis takarnád pont a heggek miatt. Bár én nem szeretem ezt a tetkó mániát, de a Te esetedben indokolt lehet, szerintem nem származna belőle hátrányod,
2013. júl. 8. 17:08
 5/21 A kérdező kommentje:
Kommunikációs szakmba, recepciós vagyok jelenleg részmunkaidőben, de egyébként pr, marketing, sajtó, ilyesmit szeretnék a jövőben (kommunikációs diplomám van).
2013. júl. 8. 17:09
 6/21 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok nagy tetkó fan, sőt! Párom akar és próbálom lebeszélni róla, csak nekem olyan csúnya a helye és mindig kérdezik, hogy mi az és kínos róla beszélni. :/ Anyukám mindig azt mondja "Ha nem vagy biztos valamiben, akkor a válasz nem". És mivel én nem vagyok biztos abban, hogy mit kezdjek a hegekkel, legyen-e tetkó, vagy ne, ezért még nem csináltatok, csak érdeklődök, hogy mások szerint mi lenne a legjobb 5let.:)
2013. júl. 8. 17:13
 7/21 anonim ***** válasza:

"A munkavallalast tenyleg megnehezitene, ugy tudom, rendoroknek, katonaknak alapbol nem szabad, de koztisztviseloknek, politikusoknak sem."

A politikusokat választják alkotmányos jogok alapján. Nincs olyan az alkotmányban, hogy olyanra nem lehet szavazni, akin tetoválás van. Amúgy meg van pár szakma, ahol nem nézik jó szemmel, általában a kézfejre és a nyakra való tetoválást szokták tiltani.

Így látatlanban amúgy nem túl sokat tudunk mondani. Ha mutatnál egy képet a kezedről akkor el tudnánk dönteni, hogy te túlzod el, vagy valóban indokolt lenne oda egy tetkó.... Amúgy egy minőségi tetoválás elég drága lehet, plasztikai műtéten nem gondolkoztál?

2013. júl. 8. 17:31
 8/21 anonim ***** válasza:
45%
ha pl egy állásinterjún a főnök azt látja h szét daraboltad a saját kezed akkor az sztem sokkal nagyobb hátrány mint egy tetkó. szerencsére egyre többen elfogadják a tetkókat. nekem is van több, van ami teljesen látszik és van ami nem de én nem tapasztaltam miatta semmilyen megkülönböztetést. néha néha megszól vki de szarni rá :)
2013. júl. 8. 19:22
 9/21 anonim ***** válasza:

"ha pl egy állásinterjún a főnök azt látja h szét daraboltad a saját kezed akkor az sztem sokkal nagyobb hátrány mint egy tetkó. szerencsére egyre többen elfogadják a tetkókat. nekem is van több, van ami teljesen látszik és van ami nem de én nem tapasztaltam miatta semmilyen megkülönböztetést. néha néha megszól vki de szarni rá :)"

Annyit mond, hogy egy balesetben elvágta a kezét. Oszt kész.

2013. júl. 8. 19:31
 10/21 anonim ***** válasza:
Kormánytisztviselőként dolgozom, a hátam tele van tetoválva nyaktól derékig. Senki egy szót se szólt még a munkahelyen ,pedig ilyen melegben jócskán kilátszik.
2013. júl. 8. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!