A mai társadalom mennyire fogadja el a tetoválást?
Könyvelőnek készülök, és szeretnék tetoválást csináltatni. Eddig nem tettem meg, mert félek, hogy emiatt eleshetek egy jó állástól. A csuklómra szeretnék egy feliratot. Nem szólna sem vallásról, sem etnikai hovatartozásról, nem szítana lázadást, ún. "életérzés" lenne ami az én lényemet tükrözné.
A mai társadalomban mennyire elfogadott, hogy egy ügyfelekkel, üzletfelekkel kapcsolatot tartó személynek látható helyen legyen tetoválása?
Mit akarsz így közölni, amit más módon nem tudsz?
Engem riaszt a tetoválás, de úgy tudom a társadalom egészében nincsenek már ellenérzések ezzel kapcsolatban.
Egy könyvelőtől egyébként nem várnám el a makulátlanságot. De mondjuk ha az orvosomon látható tetkók lennének, akkor élnék a szabad orvosválasztás lehetőségével és mást keresnék...
Nekem semmi bajom nincs vele, egészen addig, amíg a munkahelyén nem mutogatja.
Ezt értsd úgy, hogy a kollégák, beszállítók és a vevők ne azt nézzék, hogy mi tekereg a vádliján vagy a nyakán egy nyári 40 fokban.
Én az összes beosztottamnak megmondtam, hogy nem gond a tetoválás. Abban a 8 órában, amíg dolgozik, addig tüntesse el, ha látható helyen van.
Van olyan kollégám, akinek a tarkóján kezdődik a tetoválás, mind a két vállán megy végig és a derekán végződik (férfi egyébként). Nyáron ingben dolgozik és úgy, hogy takarva van.
Minden kollégának a szerződésében benne van ez a kitétel, tehát már az aláírás előtt elgondolkodhat, hogy akar-e ilyen feltételekkel nálam dolgozni.
Emellett a piercingekkel sincs gondom, de elárulom, hogy agyonszurkált embert nem foglalkoztatok.
Nálam ezek a szempontok az ápoltság, a tiszta ruha mellett elengedhetetlenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!