Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Miért hívják a derékon lévő...

Miért hívják a derékon lévő tetkót úgy, hogy "r*banc rendszám"?

Figyelt kérdés
Ezt melyik agyalágyult férfi találta ki? Vagy egyáltalán kitől ered?

okt. 21. 14:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom linkelni a másik kérdést, mert 2010-es és akkor még nem volt gondolom trágárság szűrő, mert most nekem rögtön kidobja, hogy ejnye...

Szóval a válaszok között írták, hogy eredetileg a futtatott lányokat jelölte a str*c* a deréktájon tetovált pillangóval, ami akkor vált láthatóvá lenge ruházat alól, amikor előre hajoltak.

Szerintem csak simán fennmaradt ez a kifejezés, én is hallottam már többször is szlengben.

okt. 21. 14:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Csak akkor látszik ha hiányos ruhazatban előrehajolnak
okt. 21. 16:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Bármennyire is fura, nem a valódi prostituáltaktól ered a dolog.

A dolog a 90'-s évekből ered, és közép és északamerikából.

Bizonyos szubkúltúrákban elkezdett terjedni a minél kisebb ruhák viselése a nőknél, ahol így egyre több dolog látszott. Fontos volt, hogy a hölgyek nem szálvékonyak, hanem enyhén teltkarcsúak voltak, nagy keblekkel. A felső ruhaneműk takarták a tetoválát hátul addig, amíg az illető be nem hajolt előre, így a ruha feljebb csúszott és fedetlen lett a derék hátsó része.

Kezdetben ezek nem nagy, hanem éppenséggel kicsi, egyszerű, nőies minták voltak. Mint a rózsa, kismadár, szív, stb.

Főleg a rap-hiphop-pop, illetve elektronikus zenék rajongói között terjedt az efféle női tetoválás, míg a férfiaknál főként törzsi (tribal), illetve nonfiguratív (nonfi) minták terjedtek, főként felkaron.

Sok esetben a hölgy illető prűdnek, átlagosnak tűnt, de elég volt egy hajlás, és máris kisejlett a dolog.

Mivel sok hölgy már akkor sem a szerelmet kereste, hanem a pénzt, befolyást, és a saját érdeküket nézték, így az angol "bitch" kifejezést és az akkoriban normális, egy autón, csak hátsó rendszám van elvet nézve (plate) összefonták a két szót.

Persze a zenei kibontakozás után a prostituáltakon is jelentek meg minták, de ott a teltkarcsúaknál főleg a mellre való minták varratása volt a jellemző, míg a vékonyaknál a lábszárra, bokára való tetoválás.

Persze a bokán a kicsi pillangó már sokkal hamarabb létezett, az 1900-s évek elejétől a szál rózsával együtt, ami sokszor a nő bevállalóságán felül bizony szexuális jelleget kapott, és elég gyakori volt közöttük a bordélyban, vagy akár az utcán dolgozó szakmabeli.

Lényegében a rib*rendszám egy olyan tucattetoválás lett, ami főleg szimmetrikus, nőknél, a hát alján elhelyezkedő nonfiguratív tetoválás lett, esetenként egy-egy mintával.

Itthon a 2000-s évek elején élte fénykorát és kb 2006-8 környékére csengett le a dolog. Onnantól eljött az idézetek, végtelenjelek, és egyéb más sablonok ideje. De attól még a név fennmaradt.

okt. 21. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!