Miért lett ekkora divat a tetoválás?
Az utóbbi 5 évben, már szinte mindenkin látni. Fiataltól az idősökig. Kedvencem, mikor az 50+ varrat magára. De vajon mi okból? Hogy lássák, tombol nála a fiatalság legbelül? Szánalmas!
Így akar "keménynek" látszódni a viselője? Vagy nem értem ezt a tetoválás őrület jelenséget.
Manapság már az a ritka, akinek nincs.
Ha lecseng ez a divathullám, mi lesz a sok (jó pénzért) felrakatott tetkókkal? Mert hát az ott marad.
Téged mi motivált, hogy tetoválást csináltass?
Mert csak. Ízlést nem lehet és nem is kell indokolni. Nekem pl a lila a kedvenc színem, nincs rá racionális magyarázat és nem is kell. Valami kisgyerek vagy aki benne ragadt a “miért” korszakban???
Hány éves vagy? 5? :D
1. A “mert tetszik” tökéletesen elégséges indok. Vagy neked van valami tudományos alapú értekezésed hogy miért szereted a (tipp) kék pólókat? :D
2. Semmilyen témában nem tartoznak neked magyarázattal idegenek, ha nem ártanak neked. Azzal hogy van tetkójuk, nem ártanak neked.
3. Egy szépen megcsinált tetoválás egyszerűen csak szép. És nyilván az ember olyan mintát választ ami neki tetszik / sokat jelent. Jól esik làtnia utána.
Nem tudom eldönteni hogy csak trollkodsz-e…
Isten ments, hogy trollkodjak!
De a ragadozó állat minták, kínai felirat, nonfig minták, koponyák stb. Egy színnel megcsinálva, az szép? Érdekes, hogy mi tetszik az embereknek. Szerintem undorító! Már-már prolis! Mert a többség ilyen tetkót csináltat. Ami tényleg szép, igényes az nagyon ritka!
“ De a ragadozó állat minták, kínai felirat, nonfig minták, koponyák stb. Egy színnel megcsinálva, az szép?”
Szerintem nem. De a viselője szerint nyilván igen, hiszen magára varratta. Nekem nem fáj. 🤷♀️
Mondjuk személy szerint nekem inkább az ilyesmi minőség jön be: [link]
De amúgy meg mindenkinek más tetszik.
Na. De egy ilyen nem olcsó! S hány ilyet látsz? Százezerből, talán egy! A többi mind az olcsó, igénytelen kategória. Pénze nincs rá csórikámnak, de csak le ne maradjon a divattól.
Meg azt sem értem, ha egy olyat magára varrat valaki, mint amit belinkeltél, az neked miért tetszik? Miért akarod azt magadon látni?
Nem akarom magamon látni, nem véletlen hogy nincs ilyenem :)
Viszont imádom a gyűrűk urát és a szép ábrázolásokat, így ez is nagyon tetszik. 😊 mert menő és szép.
Ez egyébként érdekes kérdés, hogy mi agresszív és mi nem. Az oroszlán például agresszív? Ha a természetet nézzük, akkor ragadozó. Elejti a zebrát? Igen, de csak akkor ha éhes, és csak annyit öl amennyi kell ahhoz, hogy életbe maradjon. Ha az oroszlánkirályt nézzük, akkor már egy szerethető lény. Az ember agresszív? Szerintem a legtöbb igen. Megöli az állatokat? Néha kedvtelésből is, így ha ebből indulunk ki, akkor senki se tetováltasson portrét.
Más: A sárkány ugye Európában általában gonosz teremtés (és most tekintsünk el Süsütől). A távol keleten (Japánban) szerencsét hozó állat. Általában (de nem mindig) megtestesíti a bölcsességet, az erőt, ill. az univerzum erőit manipulálják az emberek javára.
Ha a szája csukva van azt jelenti kevésbé agresszív ill. nem engedi be a gonoszt. A nyitott száj azt jelenti, hogy éppen a gonoszt engedi ki.
A koponyával kapcsolatban is le lehet írni hasonló dolgokat.
Nyilván Európában a legtöbben európai szemszögből nézik a mintákat - és ez így is van rendjén - de viselője, lehet, hogy inkább a keleti megközelítést érzi magáénak.
Abban teljesen egyet értek, hogy vannak rohadt igénytelen minták, amely csak az emberi test elcsúnyítására valók. Ha valaki tetoválásra adja a fejét, akkor jó lenne, ha nem az elsődleges szempont a pénz lenne. Inkább spóroljon egy évet még, keressen egy megfelelő képességű tetoválót, és ne rögtön az első "szalonban" vagy haverral csináltassa meg a tegnap megálmodott mintát.
Gondolod, hogy aki ilyen igénytelen hülyeségeket varrat magára, az ismeri a jelentését?
Azt sem értem, ha valaki tetováltat, az miért mindig az esetek 90%-ban, kék színű mintát? A kék szín a legócsóbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!