Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Igaz, hogy a fekete tinta...

Igaz, hogy a fekete tinta karcinogén?

Figyelt kérdés
Még nincs tetoválásom, de szeretnék, és mindig is az egyszínű fekete tetoválások tetszettek. Viszont angol nyelvű (valószínűleg laikus) oldalakon olvastam, hogy a fekete tinta a legveszélyesebb, mert nagy eséllyel bőrrákot okoz, karcinogének vannak benne, stb. Viszont egy másik helyen azt olvastam, hogy a legbiztonságosabb a fekete tinta, és ott azt írták, hogy a piros festékben van a legtöbb fémszármazék. Most akkor mi az igaz? Nyugodtan csináltathatok magamnak tiszta fekete tetkókat vagy tényleg bőrrák vagy bármilyen rák lehet belőle? Sajnos elég hipochonder vagyok.

2021. aug. 20. 01:37
 1/4 anonim ***** válasza:
83%
Normális tintában nincs semmi rákkeltő anyag. Ne börtönben akarj varratni vagy egy haverral hanem egy komoly, neves szalonban!
2021. aug. 20. 02:41
 2/4 Lingamos Mocita ***** válasza:
83%

A Fekete tinta a legveszélytelenebb.

A többi, lutri.

2021. aug. 20. 06:13
 3/4 anonim ***** válasza:
91%
Most nem mindegy, hogy tintáról beszélünk, vagy festékről. Ha tintáról, akkor valóban a klasszikus fekete tinta a legveszélyesebb a nehézfémtartalma miatt, utána a vörös. Ha viszont tetoválófestékről, akkor a fekete a legártalmatlanabb, nincs benne sem nehézfém, sem átmenetifém. A piros és árnyalataiban nikkel, míg a kékben kobalt található, ami annak veszélyes, akinek fémallergiája van rá, másnak nem. Ha jobban érdekel, akkor a gyártók honlapjain fent vannak a festékek adatlapjai.
2021. aug. 20. 12:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, tetováló festékre gondoltam, köszönöm
2021. aug. 20. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!